Zondag 13 januari: de moord op Alex Wiegmink

13 Jan

Wiegm1a180_3

Het duurt nog een week, maar het lijkt me beter er nu over te schrijven dan volgende week, wie mee wil doen kan zich nu nog voorbereiden. Zondag 20 januari verzorgt de trimgroep Aad Steijlen een herdenkingsloop vanaf de plek waar Alex Wiegmink om het leven werd gebracht. Op maandag 20 januari 2003 werd Wiegmink, na afloop van een rondje hardlopen, vermoord op de parkeerplaats Bloemers op de Posbank. Zijn stoffelijk overschot werd later in zijn uitgebrande auto teruggevonden in het Brabantse Erp. Het onderzoek is doodgelopen.

Wiegmink zat bij de trimgroep van loopgoeroe Aad Steijlen, die zich niet bij de huidige toestand wil neerleggen. Elk jaar is er op de derde zondag van januari de Alex Memorial Loop. Het begint om 9.30 uur en de startplaats is bij de ‘Alexboom’ op de parkeerplaats Boemers (Posbank). Er kan 15, 10 of 5 kilometer worden gelopen of gewandeld. De Alex Memorial Wisselbeker, die vorig jaar door de oudste zoon van Wiegmink werd gewonnen, wordt dit keer uitgereikt aan de eerst aankomende loper van boven de 70 jaar op de 15 kilometer. De deelnemers wordt verzocht een hardloop T-shirt mee te brengen voor een levend kunstwerk dat, voorafgaande aan de loop, op de gedenkplaats, zal worden opgesteld.

Wiegm5225

De kans dat de moord wordt opgelost, lijkt niet groot, al zijn er naar mijn inschatting minstens een stuk of tien mensen die weten wat er is gebeurd en wie dat hebben gedaan. Maar waarschijnlijk gaat om het buitenlandse criminelen, richting het Oostblok, met weinig scrupules en geen enkel belang bij een oplossing. Misschien zou een hxc3xa9xc3xa9l hoge beloning en bekendmaking daarvan in ‘die landen’ soelaas bieden, maar dat zal niet gebeuren. Het is wachten tot in de groep van de ‘weters’ ruzie ontstaat en iemand er wel belang bij heeft zijn (of vooral haar) mond open te doen.

Een reportage over de moord op Wiegmink staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: