Donderdag 10 januari: Jerry & George & Arne

10 Jan

Zullen we zeggen dat Jerry Rigters een man is met twee gezichten? Ik vat een aantal reacties even samen. Zo had hij vijanden gemaakt onder koerden uit de kringen rond Emir (van de gijzeling op de Turkse ambassade); hij liet meestal Brian J. naar voren komen als degene die verantwoordelijk was voor de genakte partijen. Hij zou inderdaad politiebescherming hebben en de beschikking over veel geld. De autobom in de garage was inderdaad ook voor hem bedoeld, ze hadden er alleen geen rekening mee gehouden dat de auto naar de garage moest. Dit is wat er aan reacties bij mij binnenkwam.

De verschillende kranten hebben meer details: de verwondingen vallen mee, hij raakt alleen een middelvinger kwijt. De politie waarschuwde hem al voor een aanslag (toch aardig) en xc3xa9xc3xa9n rechercheur maakte een aantal mensen wijs dat Jerry in een ander ziekenhuis lag dan in werkelijkheid het geval was (nog aardiger). Met als gevolg dat de huurmoordenaar met zijn schietgeweer bij het verkeerde ziekenhuis stond te wachten. Hebben ze nog geluk gehad dat hij niet uit wraak zomaar iemand neerknalde, zoals zijn collega’s eerder bij ‘The Untouchables’: toen Jerry daar niet was, schoten ze maar iemand anders dood.

Volgens Jerry’s advocaat Michel van Stratum was zijn clixc3xabnt ‘een locaal crimineeltje’, was hij geen informant en niet betrokken bij ripdeals, alleen bij incasso’s van woekerrentes. Ik weet niet hoe het in de Haagse rosse buurten toegaat, maar noem je dat woekerrentes? Of zou hij iets anders bedoelen. Volgens verscheidene reacties bij mij had Jerry er een gewoonte van gemaakt meisjes van lichte zeden hun geld af te pakken.

                                                                   *

Villabaarnweb_2 ‘Bloedbroeders’ en ‘Kite Runner’: de recensenten kraken vandaag hun noten. ‘Bloedbroeders’ is gexc3xafnspireerd op de Baarnse moordzaak. De Volkskrant vindt het ‘een looiege film’ waarvan de geschreven tekst bij de aftiteling, over hoe het verder gaat met de hoofdrolspelers, spannender is dan het voorgaande. Nu, geschreven tekst over de Baarnse moordzaak, daar heb ik ook nog wel wat van. Te beginnen met een gedeelte uit mijn alleen nog in de betere antiekzaken verkrijgbare ‘Moord in Nederland.’ Staat hier

Paloma1_1Haast algemene lof voor ‘Kite Runner’. Wat ook aardig is: ‘Una Paloma Blanca’ van de George Baker Selection is erin te horen. Ik heb daar pas nog iets over geschreven, naar aanleiding van het overlijden van schrijver Norman Mailer. In zijn boek (en film) ‘het lied van de beul’ speelt de witte duif van GBS ook een prominente rol. Staat  hier

                                                      *

Arnejansen1180_1Muziek in films: in Turks Fruit is een stukje te horen van ‘Meisjes met rode haren’, het lied van Arne Jansen. De zanger is recentelijk door zelfmoord om het leven gekomen, terwijl menigeen niet wist dat hij despressief was. De enige en tevens laatste keer dat ik hem zag, maakte hij nog een opgetogen indruk. Hij was op het feestje van Gert (‘grijze haren’) Timmerman. Ik maakte nog een mooie foto van Jansens entree, hij was vergezeld door zijn dochter. Zei iemand. Dus dat zette ik erbij. Nu hoor ik dat dat helemaal niet zijn dochter was, maar zijn ‘chauffeuse’. En dat zou dan weer het een en ander met de depressie te maken hebben.

Toevallig staat Gert vandaag in de Telegraaf: Gert en zijn partner Babs zijn weer opa en oma geworden. Goede Tijden, Slechte Tijden, het komt overal voor. Het verhaal over het vorige feestje van Gert (‘Het leed dat Gert Timmerman heet’) en waarin Maarten Spanjer ook nog even figureert (hij durfde niet naar binnen omdat Arie Ribbens er was) staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: