Vrijdag 4 januari: IJsberen met Wilders in Staphorst

4 Jan

Staphorstkerk1

"Staphorst in Tegenlicht", zo heet de documentaire die op Tweede Kerstdag bij RTV Oost te zien was en die misschien nog op een nationale zender wordt uitgestraald. Ik heb ‘m nog niet gezien, maar xc3xa9xc3xa9n element is zo rond de feestdagen onder degenen die ‘m wxc3xa9l zagen nogal besproken: een opmerking van een van de gexc3xafnterviewden over ‘ijsberen in de Sahara’.

Het is een sympathisant van Geert Wilders, die vindt dat mensen beter in hun eigen natuurlijke omgeving kunnen blijven. Gekleurde mensen komen uit warme landen, als ze in onze omgeving zijn hebben ze ‘t ook altijd een paar graden kouder dan wij, je haalt toch ook geen ijsberen naar de Sahara? Lijkt me dat Wilders daar wel iets mee kan. De documentaire is ook hier te zien, bij rtvoost

                                                           *

Over ijsberen gesproken: wie de film ‘Earth’ heeft gezien zal de beelden van de ijsbeer op het smeltend poolijs niet licht vergeten. Of er verband is tussen de opwarming van de aarde en het kappen van tropisch regenwoud weet ik niet, maar ‘t is allebei erg. Toch? Vorig jaar deed ik de suggestie een website te maken waarop je kunt zien hoe de ontbossing voortschrijdt. Ik heb er nog contact over gehad met Greenpeace, die het een aardig idee vond, maar verder heb ik er nooit meer iets over gehoord. Deze week stond er een verhaal in de krant over Sarvision uit Wageningen, heeft iets met google te maken, en dat is precies wat ik bedoelde toen ik dat stukje Het hout nooit op schreef.

                                                                *

Cover1kousen_1Over Staphorst gesproken: dit dorp wordt vaak in verband gebracht met ‘zwartekousen’. Klopt natuurlijk wel gedeeltelijk, het geloof der vaderen hangt hier nog zwaar tegen de hanebalken, maar het is natuurlijk maar een stipje op de biblebelt. En elders is het heel wat meer uit de hand gelopen, zoals met ‘de Messias van Blauwe Sluis’, de godsdienstwaanzinnige Tinus Scherff die in de omgeving van Appeltern toch een heel groepje zo in de war wist te brengen dat ze psalmzingend een boerenknecht vermoordden omdat ze dachten dat hij bezeten was. Ik moest er van de week even aan denken toen de film over de Peoples Temple, de zelfmoordsekte van Jim Jones, werd uitgezonden. Een gruwelijk drama in de buurt van de tropische regenwouden in Frans Guyana. Dit soort ‘gekte’ is van alle tijden en alle plaatsen. Ter illustratie een fragment uit ‘Moordenaars uit zwarte kousen’, over de bizarre dood van Jan Brenkman. Staat hier

                                                                 *

Fani2web Tja, en wat doen we met onze Senegalese vriendin Fanimata, die zo graag geld wil storten? Moet zij ook maar in haar natuurlijke omgeving – een vluchtelingenkamp – blijven? Haar bankman Khan stuurde nu de nieuwe gegevens, uit Dakar (ik wist niet eens dat het in Senegal lag, misschien kan een van de rallyrijders die 10,5 miljoen dollar wel even oppikken).
Khan schrijft nu vertrouwenwekkend dat de gehele transactie zal verlopen volgens de internationale bankregels en de
Islamic Banking Policy (zal Wilders blij mee zijn).
Ze hebben nog wel wat informatie van mij nodig voordat ze hun diplomaat met de geldkoffer op weg sturen, of ik zelf naar Dakar kom. Mijn naam, telefoonnummer, kopie van het paspoort en: (A Power of Attorney Document) Issued on your name by a Senegalese Based Attorney Lawyer signed by the next of kin Miss Fanimata Conde Okwusi as a prove.

Ik heb zo ‘t idee dat het opstellen van dat documentje nog wel eens niet gratis kan zijn…

                                                                *

Tja, en hoe kom je nou via Fanimata bij de gevangenis in Sittard? De Telegraaf meldt vandaag op de voorpagina dat vrouwen die daar op bezoek willen hun beugelbeha beter thuis kunnen laten, het ding gaat piepen bij de detectiepoortjes. Groot nieuws, zeker. Maar ook een beetje oud. Klik voor de aardigheid eens op 17 september.

No Responses to “Vrijdag 4 januari: IJsberen met Wilders in Staphorst”

 1. Mark January 4, 2008 at 2:12 pm #

  Ja die man heeft natuurlijk gewoon gelijk. Hij brengt het op een beschaafde manier en discrimineerd niemand. Ik hoop dat hij ook realiseerd dat het komt door de eeuwen heen, als wij Nederlanders een paar eeuwen in Afrika zouden leven zouden we het hier ook koud hebben. Natuurlijk is die vergelijking bot, vooral als je hem hier zo neerzet op de site zonder het in de context te zetten. Dat is eigenlijk het enige. Ik verbaas me wel op dit stukje bovenaan waar je Wilders probeerd neer te zetten als een domme gek die mensen aantrekt met deze uitspraken.
  Doet me denken aan Pim Fortyn die zich volgens sommige personen moest verontschuldigen voor een zetel die iemand hem wou aanbieden (Debat met Marcel van Dam)

  Voor de mensen die wat verder kijken raad ik aan om het filmpje te bekijken. Er is eerst wel een heel stuk vooraf over de SGP die voor 3 jaar gevolgd is, ook interessant, maar de passage begint op ongeveer 3/4 van het filmpje.

 2. Mia January 4, 2008 at 5:51 pm #

  Een kleine waarschuwing voor naxc3xafevelingen en vergeet vooral niet de reactie’s te lezen.

  http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=54475

 3. Reactant January 4, 2008 at 10:38 pm #

  Beugelbeha.
  Het toelaten van bezoek aan gedetineerde is altijd al problematisch. Er is een tijd geweest dat je een HvB moeilijker in als eruit kwam. Terwijl het heel simpel opgelost kan; elke gedetineerde in elke inrichting volledig strippen nadat het bezoek heeft plaatsgevonden. Maar dan valt het op dat het personeel verantwoordelijk is van de invoer van contrabanden.

 4. peter January 5, 2008 at 1:50 am #

  Beste HJ.,
  Ziet er leuk uit, je financieel onafhankelijke vriendin. Als de foto in een vluchtelingenkamp genomen is, zou ik gaarne enige tijd vluchteling willen zijn!! Alhier in Canada is het niet zo zonnig, geen blauw zeetje met palmen: 20 graden onder 0 en 2 meter sneeuw in de tuin. Mag ik haar adres weten? En is haar naam goed gespeld Fani Mata? Zou het niet Fata Morgana moeten zijn??
  Wens je een prettig weekend en mooie dromen!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: