Donderdag 3 januari: Holleeder, Eijk, La Serpe en Frequin

3 Jan

Neerpelt1web

Gisteren hier en daar wat praatjes gemaakt. Op 23 december hadden we ‘t over de vermeende aanslag bij de moeder van Willem Holleeder. Er zou een bom onder haar balkon worden geplaatst. De gebroeders Pieter en Edgar van L. hadden hierover – als getuigen – verklaringen afgelegd. Ik had dat eerder gemeld, maar toen kwamen er reacties dat het een kulverhaal was. Inmiddels zijn de kaarten opnieuw geschud: het zou best wel eens kunnen kloppen, al wordt betwijfeld of moeder Holleeder wel over een specifiek balkon beschikt. Het gaat erom dat Holleeder zijn scooter daar regelmatig parkeerde, het zou de bedoeling zijn geweest een bom onder het zadel te plaatsen.

In totaal zouden er vier aanslagen op Holleeder zijn voorbereid, er is ook sprake van geweest hem op te wachten in het tunneltje bij de Angels Place, aan de Wenckebachweg. De andere twee weet ik niet.

Wat heeft de foto rechts hiermee te maken? Deze heb ik gisteren tegen het krieken van de avond gemaakt in Neerpelt, op de plek waar ik dacht dat Marco Eijk was geliquideerd. Hier is inderdaad wel iemand vermoord, of doodgeschoten, maar niet Marco, dat schijnt een eindje verderop te zijn gebeurd. Maar toen ik daar later passeerde was het al vxc3xa9xc3xa9l te donker. Kwam uiteraard nog wel langs Bergeijk. Had daar ook nog even een foto willen maken, ter ere van de marathonuitzending van Radio Bergeijk, van de VPRO, paar weken geleden ‘s nachts. Dat is het verschil met de Youpen en Jan-Japen. Je denkt wel eens: leuk bedacht, maar ik kan er niet echt om lachen. Om Radio Bergeijk (“De traditionele kerstwandeling”) wel.

      *

Hoe betrouwbaar is kroongetuige Peter La Serpe? Dat is dit jaar een van de grote vragen. Zelf heb ik geen verstand van wapens, maar toevallig (nou ja) trof ik een paar mensen die wel eens een kalashnikov in handen hebben gehad. Die moeten erg lachen – en een beetje huilen – om het verhaal van de onlangs pas gevonden kogelhulzen van de aanslag op Cees Houtman. La Serpe verklaart dat hij samen met Jesse R. heeft staan schieten, hij met een kalashnikov. Eerder werd al duidelijk dat zijn beschrijving van het wapen en de manier waarop je dat hanteert niet klopt, het verhaal van de hulzen is nog veel vreemder. Afgezien van het feit (volgens de politie) dat die pas twee jaar na de aanslag zijn gevonden: volgens mijn kenners schieten de hulzen van zo’n wapen alle kanten op, die liggen ver uit elkaar. Het schijnt dat degene die de hulzen daar recentelijk heeft neergelegd dat niet wist. Ik hoor ook dat er een onderzoek wordt gedaan bij La Serpe naar de invloed van roesmiddelen (drugs) op het geheugen. Of je daar ook van kunt gaan fantaseren. Ook bij de politie zouden er steeds meer twijfels komen over de vraag of La Serpe wel op de plaats delict is geweest.

          *

willibrordfrequin

Ook misdaad, maar dan leuk: half december hebben de FIOD-ECD en het Amsterdamse OM hebben huiszoeking gedaan bij Ron de J. in Vinkeveen, hij wordt verdacht van witwassen. Volgens Vrij Nederland was hij in de jaren negentig de ‘buitenlandman’ van de zogenaamde Delta-groep en regelde hij de overzeese contacten van deze drugsorganisatie, waar Mink Kok, Jan Femer en Stanley Hillis ook toe behoorden en zou hij nog steeds tot de top van de onderwereld behoren.

Dat zou kunnen, maar we hebben het hier over Rooie Ron en die heeft te maken gehad met een véél leukere affaire: de hoofdenzaak die Willibrord Frequin de kop heeft gekost. Frequin was in de jaren tachtig zogenaamd een handel in lichaamsdelen in Nederland op het spoor gekomen, die zouden worden gebruikt voor ‘bizarre seks’. Hij had schedels gekregen van een handelaar, een zekere Johan. De politie ontdekte dat de delen afkomstig waren uit een snijzaal van een medische universiteit. De eerste klant van deze Johan was Frequin, die ze had gekocht voor zijn uitzending. Johan was een contact van onze vriend Ron de J. die Brandpunt nog een aantal canards zou hebben bezorgd (tegen betaling).

No Responses to “Donderdag 3 januari: Holleeder, Eijk, La Serpe en Frequin”

 1. Chantal January 3, 2008 at 10:31 am #

  Bergeijk … leuk, daar woon ik vlakbij en heb ik gewoond.

 2. boy January 3, 2008 at 10:40 am #

  De geruchten die ik ken over de 2 andere aanslagen op Holleeder zijn die dat ie opgewacht werd toen hij bij zijn zus was en hij een verdacht busje voor de deur zag staan en de politie belde!
  De andere is dat ie opgewacht werd in de buurt van Angel Place en kon vluchten met zn scooter! Volgens mij heeft ie van deze 2 melding gemaakt bij de politie!

 3. Boy January 3, 2008 at 10:41 am #

  Volgens mij is de politie bij de eerste melding ook niet opkomen dagen en heeft de advocaat opheldering gevraagd bij politie!

 4. Hannah January 3, 2008 at 10:59 am #

  Een bom onder het zadel van een scooter hahahaha wat een belachelijk verhaal !!
  Volgende verhaal is zeker een sateliet gestuurde raket !!

 5. Jay January 3, 2008 at 1:31 pm #

  Als die La Serpe niet op de plaats delict is geweest en ook niet heeft geschoten, hoe weet hij dan de exacte plek waar de kalashnikov werd gedumpt?? Vraag ik me toch af….

 6. Patrick January 3, 2008 at 2:33 pm #

  @ Jay; niet ieder stukje informatie hoeft daderwetenschap te betreffen. Vast staat dat-ie contacten had binnen het milieu, en niet elke crimineel is zo stil en niet-loslippig als zij eigenlijk behoren te zijn. In die zin is het best mogelijk dat la Serpe wat specifieke informatie heeft weten te bemachtigen.

  Enfin, zijn betrouwbaarheid zal komende weken/maanden blijken. Ik denk dat-ie binnen afzienbare tijd (terecht) door de mand zal vallen. Want laten we eerlijk zijn: criminele moeten aangepakt worden, maar niet koste-wat-kost. Er is ook nog zoiets als eerlijk proces en mensenrechten. Al heeft justitie daar in deze gevallen flink maling aan.

 7. Reactant January 3, 2008 at 3:25 pm #

  Die la Serpe is een pure junk. Waar normaal geen waarden door het OM wordt gegeven aan verklaringen van dit soort gebruikers schijnt het dat hij – La snuffie- wel een betrouwbare junk moet zijn. Het OM heeft hem immers broodnodig. Het vinden -van hulzen- verhaal is belachelijk en onmogelijk. Evenals het vinden van het wapen, als dit het moordwapen is?.

 8. Eric de B January 3, 2008 at 3:45 pm #

  @ Hannah
  Dat is niet belachelijk, er zit onder het zadel van een goede scooter altijd een bergruimte, errug geschikt om een bom in te doen. Maar goed, dat gaat jou natuurlijk boven je blonde extensions…..

 9. Eric de B January 3, 2008 at 4:05 pm #

  Het is natuurlijk van de zotte dat de politie pas twee jaar na dato de hulzen pas vindt, op 30 cm ruimte en onder de aarde.
  Alles wijst erop dat La Serpe of mededader die hulzen later heeft neergegooit of begraven.
  Alles stinkt aan dit zaakje. Zijn wapen trok weg, zonder dat ie op automatische stand stond. Dat kon helemaal niet met deze Kalashnikov bleek uit onderzoek aan de z.g gebruikte Kalashnikov.
  Ik denk eerder dat meneertje paranoxc3xafde is geworden van de coke en een leuk verhaal in elkaar heeft gedraait met zijn paranoia-hoofd, en de mensen waar ie het meeste van te duchten dacht te hebben erbij heeft gelapt om zo de 1,7 Miljoen euro op te strijken met strafvermindering. Die Kalashnikov kon ie er zelf (of een ander) al veel eerder hebben neergegooit in de Amstel onder een woonboot, waar ie hem later weer aanwees aan de politie. De Glock is nooit gevonden. Omdat die er nooit heeft gelegen. Dat smoesje dat ie de Glock appart heeft weggegooit (omdat anders de tas te zwaar was)is natuurlijk onzin. wat weegt zo’n Glock ? 1 a 1,5 kilo ? Dat het een watje is, door zijn vele drugsgebruik, weten we, maar dat je een tas niet ver genoeg weg kunt gooien door 1 kilo gewichtsverschil is pure onzin.
  Iedereen, behalve de sturende en verkokerende opsporingsinstanties dan, begrijpen dat dit een in elkaar gedraait kul-verhaal is. Begrijp me niet verkeerd, daders mogen van mij aan de hoogste boom hangen, maar kom dan met keihard bewijs en niet flinterdun, sturend, verkokerend, kul-bewijs, wat eigenlijk helemaal geen bewijs is, zoals we al in de zaak-Holleeder zagen.
  Een Junk die 1,7 miljoen krijgt om wat mensen aan te wijzen, doet me denken aan een Junk die zijn eigen moeder nog verkoopt als ie drugs nodig heeft. En al helemaal als je zelf levenslang voor je kiezen kunt krijgen.

 10. Jan January 3, 2008 at 4:13 pm #

  Ik denk:
  die la serpe laat zich gewoon veroordelen tot een jaar of zeven tot negen(als z’n “door de echte daders geregisseerde hulp” aan justitie beloond wordt)…of mischien wel levenslang als het niet beloond wordt…. en als dan alles voorbij is en iedereen is blij dat de liqiudaties zijn opgelost , dan komt de spreekwoordelijke aap (verkleed als joker) uit de mouw en dan blijkt gewoon ineens onomstotelijk vast te staan dat hij het niet gedaan kxc3¡n hebben. Hierbij denk ik dan bijvoorbeeld aan videobeelden van een hollandcasino waar hij dan op kan staan, of hij zat op een cruisseschip in de caribean op het tijdstip van de moord. Of zoiets.
  Nou,…dan zijn de rapen pas echt gaar..Maar dan zit hij al lang en breed in Omerta Falls te genieten van z’n oprotpremie van de staat en/of z’n regisseurs.

 11. Brillie January 3, 2008 at 5:53 pm #

  Willibrord Frequin: Is dom en platvloers.

 12. fritsje January 3, 2008 at 6:21 pm #

  Ja speurder, direkt kijken naar koninklijkhuisvaria web-log.nl

 13. Jay January 3, 2008 at 8:06 pm #

  Juist. En hij kent Jesse Remmers ook helemaal niet zeker? Ik vind het een beetje te kort door de bocht. De verklaringen die hij nu toe heeft afgelegd zijn zeer uitgebreid en kloppen grotendeels. Dat hij dan over de moord op Houtman wat warrige verklaringen aflegt is inderdaad vreemd. Maar dat van die patronen dicht ik nog eerder aan Justitie( is het al niet vaker gebeurd dat er later bewijs is toegevoegd om de zaak sterker te maken) toe dan aan die viestand. Maar om hem dan een fantast te noemen lijkt me overdreven. Een junk kan dat allemaal nooit onthouden als hij het niet zelf heeft meegemaakt..

 14. johny January 4, 2008 at 12:04 am #

  Ga eens naar het hoofdkantoor in Nijmegen.
  Daar kom je de gebroeders van Lent tegen en onder ander Herman Buurman.

 15. Nadia January 4, 2008 at 5:32 pm #

  Als je dan toch Radio Bergeijk noemt… Ben benieuwd hoe het zit met die zaak waar Pieter Bouman bij betrokken zou zijn. Is daar meer over bekend? Ik herrinner mij destijdsin het Parool werd beweerd dat er kinderporno ou zijn aangetroffen op zijn PC.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: