Woensdag 2 januari: Munting & Bush

2 Jan

GeorgebushsrHoofdinspecteur Henk Munting neemt afscheid van ‘Misdaad Anoniem’ en gaf een interview aan het Dagblad van het Noorden. Een citaat: "Zo weet Munting ook niet wat het resultaat is geweest van de tip over een op handen zijnde aanslag. ‘Iemand belde met het verhaal dat hij een gesprek had opgevangen tussen mannen die spraken over explosieven, een golftoernooi en oud-president Bush sr. De melder had de mannen zelf gevolgd tot die een pand binnengingen.’ Wij hebben de tip doorgespeeld naar de politie in Amsterdam en die heeft de Engelse autoriteiten ingelicht. Bleek dat Bush in die tijd inderdaad daar op bezoek was en een golftoernooi zou bezoeken. We hebben te horen gekregen dat er gepaste maatregelen zijn getroffen. Of er een aanslag op Bush sr. is verijdeld door M weten we dus niet. Maar toch."

Munting is een sympathiek man. Hij leidde het onderzoek in de ontvoeringszaak van Gerrit-Jan Heijn en in die hoedanigheid heb ik gexc3xafnterviewd. Panorama had al vxc3xb3xc3xb3r de ontknoping beweerd dat de analyse van de politie over een dadergroep flauwekul was en dat het allemaal door xc3xa9xc3xa9n man was gedaan. Zelfs nadat bleek dat dit inderdaad zo was (‘werkloze ingenieur Ferdi E. uit Landsmeer’) geloofde Munting dat nog maar amper. Later kwam hij in Groningen in zwaar weer terecht door Bernard Welten, thans te Amsterdam. Dat klikte niet helemaal, om het zacht uit te drukken. Hij mocht toen de kar van Meld Misdaad Anoniem gaan trekken en dat heeft hij goed gedaan.

Het interview van destijds, over de Heijn-zaak, is een hoofdstuk uit mijn alleen nog in de betere antiekzaak verkrijgbare ‘Moord in Nederland’. Het staat hier

No Responses to “Woensdag 2 januari: Munting & Bush”

  1. koos koets January 3, 2008 at 11:05 am #

    Nou nou, wat een lof, in zaanstad was men blij dat hij weg was, niet alleen zat hij ernaast in de Heyn zaak, ook in de paskamermoord zat hij er behoorlijk naast.

  2. Harry F. Mik January 9, 2008 at 3:09 pm #

    Munting was xc3xa9xc3xa9n van de vele “opvreters” die binnen de politie rondlopen. Regelmatig werd de man ergens weggetrapt na het mislukken van onderzoeken die hem toevertrouwd waren. De man werd o.a. weggestuurd na het mislukken in de zaak Heijn en in de paskamermoord in Zaandam. Ook was hij een ramp bij de eerste tippellaarstermoorden in Groningen. Dat deze ex-rijkspolitieman het ondanks de vele fouten die hij heeft gemaakt tot hoofdinspecteur heeft gebracht heeft hij zeker niet aan zijn kennis cq bekwaamheid als politieman te danken, maar eerder aan zijn gereformeerde vrienden binnen de voormalige RP.
    Maar vreemd genoeg heeft deze man nooit zelf fouten gemaakt, het waren altijd anderen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: