Dinsdag 1 januari: van Nieuwkerk naar Vietnam

1 Jan

Lesliebowenweb

Als ik met een welgemeende nieuwjaarswens op deze plek alle andere zou kunnen vervangen, zou ik het doen, maar dat zal niet het geval zijn, dus daar beginnen we niet aan. Nieuwjaar of niet, dinsdag is bepsterdag, op www.bepster.com staat nu mijn nieuwe column. Gaat dit keer over ‘de muziek draait door'(Matthijs van Nieuwkerk & Leo Blokhuis) en de taxi van Harry Chapin, die mij in gedachten terugvoert naar Boston, eind jaren tachtig. Daar raakte ik verzeilld in een gezelschap Vietnam-veteranen. Het zou me niks verbazen als ik daar dit jaar op een of andere manier nog veel meer mee te maken  krijg. De reportage van toen, ‘doodsbang in Vietnam’, staat hier

Op de foto veteraan Leslie Bowen, die in het William Joiner Center aanwijst waar hij in Vietnam is geweest. William Joiner was een zwarte veteraan die met ‘agent orange’ had gewerkt en daar een dodelijke ziekte aan overhield.

Voor de laatste actuele zaken verwijs ik graag door naar Henk Strootman: hij heeft zich kort voor het knallend uiteinde nog verdiept in de terroristische aanslag die in Rotterdam is verijdeld en de niet al te stille tocht voor een nog niet eens overleden toeschouwer die bij een illegale straatrace in Rhoon door zijn hoofd is geschoten. 

                                                   *

Mijn eerste e-mailtje van dit jaar is een boze:

"Nog xc3xa9xc3xa9n keer: volgens mij denkt u dat ik achterlijk ben. Wat op de helppagina staat is hetzelfde als wat u mij uitlegt, maar ik krijg dat tabblad beheren (onder adresboek) niet op mijn scherm. Daar zit ergens een fout, misschien alleen op mijn pagina, maar dat is het probleem. Dat u dat niet kunt oplossen, is mij inmiddels duidelijk omdat u het niet snapt, ook al heb ik het toch echt twee keer (nu voor de derde keer) duidelijk uitgelegd."

Dat is toch niet echt aardig, richting ABN/Amro, terwijl ze daar met de feestdagen wel gewoon doorwerken. Ben benieuwd of we daar dit jaar al de eerste Belgen aan de telefoon krijgen.

No Responses to “Dinsdag 1 januari: van Nieuwkerk naar Vietnam”

  1. Brillie January 1, 2008 at 5:51 pm #

    Wees welkom in 2008. Een jaar waar nog veel verslag dient gemaakt te worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: