Maandag 31 december: Arnemuiden

31 Dec

Kimveermanhuis2web

Over de brand in Arnemuiden waarbij vier kinderen om het leven kwamen, worden niet veel details naar buiten gebracht. Dat is begrijpelijk, alles wat je erover zegt kan teveel zijn. Dat was met die brand in Volendam destijds wel anders. Die heeft geleid tot heel veel verscherpte controle en regels, tot in het absurde. Maar heeft ‘Arnemuiden’ ons verder niks te zeggen? Ik begrijp dat de verbouwing die in het restaurant was geweest, te maken had met brandveiligheid. Daar was dus wel controle geweest. In het woongedeelte was het qua brandveiligheid een puinhoop, dat was ook duidelijk de oorzaak. Toen de stoppen doorsloegen was er al geen redden meer aan: de trap naar boven stond al in brand. De drie oudste kinderen zijn nog naar de badkamer gevlucht, maar konden daar niet weg.

Het doet denken aan de brand waarbij in september dit jaar de 20-jarige Kim Veerman in Hilversum (foto) om het leven kwam. Die brand was vermoedelijk aangestoken. Ook zij kon geen kant op. Het effect van ‘Volendam’ is inmiddels goeddeels weggexc3xabbd, ik denk dat er nog heel wat kamerbewoners zijn waar de bedrading ook belabberd is en die bij een brand ook als ratten in de val zitten. De overheid zal er niets aan doen, het is nu eenmaal gemakkelijker ondernemers aan te pakken dan particulieren, maar een campagne om mensen alert te maken op brandgevaar en te wijzen op vluchtwegen zou misschien niet zo gek zijn.

No Responses to “Maandag 31 december: Arnemuiden”

 1. advies January 1, 2008 at 7:11 pm #

  HJK, Misdaadjournalist was het niet? Indien u zich wilt mengen slaat u dan eens de brandweerwet van 1985 erop na, wellicht gaat na het lezen van artikel 1 daar waar de wettelijke taak staat beschreven, ik help u vast “voorkomen en beperken”

  Nu uw richting, wie dat verzaakt is misdadig bezig, weet u nog enige tijd geleden stond er ook al iets over Enschede op uw site, zie daar de causale keten, dus misdaadjournalist werk aan de winkel.

  Wat betreft uw analyse over de oorzaak zie ik met belangstelling uw deskundige rapport hier weergegeven. Denkt u wel aan de begrippen toetsbaar/ meetbaar en de mogelijk door u geraadpleegde literatuur, naast wettig en overtuigend bewijs.

  Tot slot uw opmerking xe2x80x9ccontrole en regels, tot in het absurdexe2x80x9d voorbeelden en feitenmateriaal graag en ook hoe u, op grond van welke expertise, tot dit oordeel bent gekomen.

  Vooruit, de beste wensen nog voor dit nieuwe jaar.

 2. Sjors Pals January 2, 2008 at 12:11 pm #

  Wat ik me afvraag is of er brandmelders waren geinstalleerd, die dingen kosten geloof ik 3 tientjes per stuk, en ze zijn zo te monteren.

 3. advies January 2, 2008 at 2:38 pm #

  @Sjors Pals, we wachten (deskundige) rapport van HJK af, overigens een goede opmerking, rook en of brandmelder, ze voorkomen overigens geen brand, wel kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan de kans te overleven.

 4. Reactant January 3, 2008 at 12:00 am #

  De aanval van advies op HJK raakt kant nog wal. Alsof er een gefrustreerde brandweerman zijn gram wil halen. Laten we gewoon op het deskundig onderzoeksrapport ter plaatsen afwachten?.

 5. advies January 3, 2008 at 12:43 am #

  @Reactant, Heb ik je iets gedaan, lees even goed, het oordeel van zeg maar je vriend “In het woongedeelte was het qua brandveiligheid een puinhoop, dat was ook duidelijk de oorzaak”

  Nu ik vraag dat te onderbouwen en met feitenmateriaal te komen roep jij maar even gefrustreerde brandweerman, ik moet je teleurstellen, je zit er naast, over kant nog wal gesproken.

 6. Reactant January 3, 2008 at 2:51 pm #

  @Advies; Wie mijn vrienden zijn of genoemd worden is gdzd niet aan jou. Voor wat betreft jou verhitte -advies- reactie, oververhit en egocentrisch.

 7. advies January 3, 2008 at 5:22 pm #

  Reactant, Je roept maar wat je kwijt wilt, groeten aan je vriend, hij was het die de navolgende tekst plaatste “alles wat je erover zegt kan teveel zijn” Maar waarom dan als leek iets roepen en nog steeds niet met de bewijslast komen? 4 slachtoffers en HJK weet dat brandveiligheid niet deugde, nogmaals voorkomen en beperken een wettige taak, wie verzaakt moet maar eens op de blaren zitten, dus help je vriend er is misdaad in het spel.

  Beste Advies,

  volgens mij begrijp je het echt niet. Wiens ‘wettige taak’ is het om in een woonhuis te voorkomen dat mensen te veel apparaten op een veel te dun snoer aansluiten?

  Hendrik Jan

 8. advies January 4, 2008 at 12:27 pm #

  HJK, Je mag best bij de hand doen hoor, het is tenslotte jouw site, maar geef eerst eens antwoord of beter gezegd kom nu eens met de bewijslast, qua brandveiligheid een puinhoop. Indien n.l. correct is dit de wettige taak van de brandweer, dit te voorkomen en te beperken, daarnaast zijn er de wettelijke regels van het bouwbesluit, maar ook hier lees eens goed wie geeft advies.

  Makkelijk roepen, te veel apparaten op een te dun snoertje, eigenaar/vader/moeder u heeft het gedaan met andere woorden. Toon de passage en foto’s uit het officixc3xable P.V. van bevindingen en onderliggende stukken NFI en mogelijk energie leverancier.

  Ik had meer respect van je verwacht, al hoewel je me wel vaker hebt doen verbazen, qua stijl dan.

 9. Ada January 5, 2008 at 1:23 pm #

  Wat betreft de feiten, hoe beperkt bekend ook, zij hebben in alle kranten gestaan. Zoals Hajee kort samenvat, teveel apparaten op te weinig snoer.

  Misschien, Advies, is het tijd een eigen log te starten over de brandweer en alles wat erbij komt kijken. Dan kun je daar jezelf de maat nemen.

 10. advies January 5, 2008 at 1:40 pm #

  Nog een deskundige kennelijk “teveel apparaten op te weinig snoer”

  En omdat ik reageer, op wat HJK roept/schrijft, moet ik maar een site beginnen over de brandweer en ook nog eens mijzelf de maat nemen.

  Sorry het zal aan mij liggen dat ik het niet begrijp.

 11. Mick Spaan January 5, 2008 at 2:09 pm #

  advies laat je niet de maat nemen door paaldanseres ada zij heeft een eigen site en probeert daar ook Louwes, van de Deventer moordzaak, zoek maar op, de grond in te trappen. Dat mens is gestoord

  Beste Mick & Advies,

  ik vraag me wel af wie er hier gestoord is, nadenken is in elk geval niet jullie sterkste kant. Advies meent reden te hebben aan mijn Arnemuidense bron te twijfelen. Moet hij weten, ga ik niet over in discussie. Dat Ada er even op wijst dat de feiten bevestigd worden door krantenberichten is aardig, maar dat kon iedereen weten, ik vond het niet de moeite waard daar zelf melding van te maken. En Mick heeft de website van Ada blijkbaar nog nooit gezien en roept maar wat, Ada is juist erg pro Louwes. Ik heb het al vaker gezegd: het zou prettig zijn als mensen die reageren zich eerst een beetje in het onderwerp verdiepen voor met loze kreten komen, daar zijn genoeg andere sites voor.

  Hendrik Jan

 12. advies January 5, 2008 at 4:01 pm #

  HJK, alles wat je erover zegt kan teveel zijn, waarom doe je het dan als je ook nog eens geen weerwoord wilt? Erg sportief ben je niet.

 13. Ada January 5, 2008 at 4:02 pm #

  Ehmm, Hajee, ik ben niet meer 100% pro Louwes, ik zoek vanuit het midden inmiddels. Daar heb ik ook de kretologie van het sektarische deel van de Louwes aanhang aan te danken. Ik ben een afvallige en verdien eigenlijk de brandstapel… 😀

 14. arnemuidenaar January 7, 2008 at 4:22 pm #

  ik denk dat jullie eens moeten nadenken voor dat er zomaar een oordeel wordt gevormd.
  denken jullie nou echt dat de familie lin. met opzet zoiets heeft laten gebeuren.
  ook al waren er brandladders aanwezig, branddekens etc. dan wisten die kinderen toch niet hoe ze ze moesten gebruiken.
  normaal lagen de kinderen ook nooit zo vroeg op bed, maar nu vanwege de kerstnachtdienst waarschijnlijk wel ff.

  ik vind dat je eerst moet nadenken voor je iets zegt, en dat je zo de familie ontzettend kan kwetsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: