Het mysterie van de Blauwe Hoef opgelost

30 Dec

TaminiaupolleTaminiaufrank"De ogen van de broers Taminiau blijven mij achtervolgen," schreef Bart Heesbeen in zijn nagelaten bekentenis, kort voor hij in januari 2003 zelfmoord pleegde. Bart en compagnon Puk Verspeek vermoordden in juli 1998 vier mannen op landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek: de Limburgse drugsdealers Rinus den Boer en Nico van Golde en de broers Polle en Frank Taminiau. Na de biecht van de zelfmoordenaar duurde het nog een jaar voor de politie openlijk tot actie overging.

‘Ik ben aan ‘t rijden. Ik heb een paar jongens bij me, ik bel je over een half uurtje terug.’ Zegt Nico van Golde (39) tegen zijn vriendin Valerie. Het is donderdagavond 16 juli 1998. Nico zit samen met zijn compagnon Rinus den Boer(45) in de auto, ze rijden in de buurt van Tilburg. De twee Maastrichtenaren hebben die avond ‘een belangrijke afspraak’ met Puk Verspeek (27) en Bart Heesbeen (31) uit Den Bosch.

Den Boer is een grote jongen uit het Limburgse drugsmilieu, Verspeek is klein van stuk, vandaar zijn bijnaam Puk, maar als xtc-laborant speelt hij een behoorlijke rol. Wat de vier mannen deze avond precies willen bespreken is niet helemaal duidelijk, maar het draait uit op een ordinaire ripdeal, die zich afspeelt op landgoed De Blauwe Hoef in Hilvarenbeek.

LEES MEER:

No Responses to “Het mysterie van de Blauwe Hoef opgelost”

 1. Dennis February 27, 2008 at 6:12 pm #

  Best HJ, ik had je verhaal graag gelezen ik ben een een bekende van Wesley zijn zoon en vriend van de rest van zijn familie uit mijn generatie. De moord in Hivarenbeek heeft mij daarom net als hij altijd ontzettend beziggehouden. Ik woon in het buitenland (Spanje) dus moet nu 6,.- xe2x82xac overmaken wat een tijdje zal duren. Kan ik het nog elders lezen ? (event. tegen betaling, jij moet ook hard voor deze site werken).

 2. Anonymous February 27, 2008 at 6:13 pm #

  zoon van Rinus de Boer.

 3. valerie February 2, 2009 at 5:36 am #

  hi, ik, ben valerie….de ex van nico van golde!!!….naar 10 jaar , zeg ik toch wat!!!!
  bullshit allemaal!!!!…peter er devries en de rest!!!!sorry!!….iederen dood….komt goed uit toch???
  10 jaar geleden ging maar een naam door mijn hoofd….”peter van dijk”..dat is het …meer niet…..niemand wou luisteren…..nu ook niet…maak niets uit…..ik heb nico en plekje gegeven….moest wel…..zo als al die dierbaar en familie!!!!ik ben nu 10 jaar verder, met mijn leven en kindje…..dat is het….maar nico zijn we nooit vergeten….toch????
  en so moet het blijven…..gr.val.

 4. Dean July 14, 2009 at 12:34 am #

  Dennis jij kankerlijer.
  kom naar maastricht ik maak je af,
  wat zeggen dat je de zoon van rinus bent.
  er is er maar 1 en dat ben ik, krijg de tering, mongool
  als ik erachter kom wie je bent, ik maak je dood.

  Dean Den Boer.

 5. Robbie July 14, 2009 at 9:45 am #

  Beste HJ, moet je dit soort reacties plaatsen? Zie bovenstaande bedreiging en gescheld?

  Beste Robbie,

  is een twijfelgeval, maar ik ga ervan uit dat het wel de echte zoon is en dat hij wel een punt heeft, de taal neem ik in dit geval voor lief.

  Hendrik Jan

 6. Dean February 28, 2010 at 8:43 pm #

  toen was die stil he, praatjesmaker.
  sorry voor mijn taalgebruik toen, maar jullie kunnen begrijpen dat het niet leuk is om zoiets te lezen,

  Dean Den Boer.

 7. LongoniZ August 7, 2010 at 12:52 am #

  ff voor de duidelijkheid… Dean is de echte zoon van Rinus (net zoals Rinus er nog 1 had waar ik de naam van ken, maar dat terzijde).

  Als Dean een alibi nodig heeft om een ‘aangenaam’ gesprek te hebben met die dwaas van een Dennis, dan zal ik daar graag voor zorgen.

  Een oude buurman van Rinus

 8. Marc Brouwers December 31, 2010 at 5:11 am #

  Dean,

  herinner jij je Bonaire nog. Ik wel! ik heb jouw les gegeven! ik heb lang gezocht naar je. hoe kom ik in contact met je?

  Groet Marc B

 9. den belj April 6, 2011 at 5:40 pm #

  op 29 juni 1998 heb ik persoonlijk,rinus en nico ruzie horen maken met hun latere moordenaars.1 van hen heeft dat later,niet in zoveel woorden,toegegeven dat dit gebeurt is in opdracht van xc3xa9xc3xa9n bepaalde persoon.ben in 2001 met deze info naar de recherche van maastricht gestapt maar ja…. politie maastricht en de onderwereld daar….?

 10. zandhapper May 21, 2011 at 12:04 am #

  Ik maak uit bovestaande reacties op dat mensen meer informatie denken te hebebn over de werkelijke daders maar dat justitie zich daarvoor afsluit.Maar misschien is er ooit een deal gesloten zoals Fred Teeven ze zo vaak uit de hoge hoed heeft getoverd.
  Stel zoxc2xb4n dader is op het moment van de moord onderdeel van een infiltratie actie.Zou hij dan vanwege de voortgang van die actie met opzet buiten schot gehouden worden.Is de dader die jullie op het oog hebben wel eens duidelijk in contact geweest met Justitie of werd hij wel eesn vrijgesproken door procedure fouten en dat soort onzin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: