Bokito: broodje aap?

30 Dec

Bokitotelegraaf

Feyenoord-Ajax. Blijdorp-Artis. Algemeen Dagblad-Telegraaf. De Telegraaf opende de zaterdagkrant met het verhaal dat Bokito door het lint was gegaan na een nieuwe confrontatie met zijn aanbidster Yvonne de Horde, die hij op 18 mei zo pijnlijk te grazen nam.

Bokito verkoopt altijd, grote foto van en gorilla op de voorpagina, chocoladeletters en oorlogsopmaak, altijd goed voor de losse verkoop. Meldt het Algemeen Dagblad dat het een ‘broodje aap’ is: Yvonne zou helemaal niet met Bokito geconfronteerd zijn, volgens Blijdorp-directeur Ton Dorresteijn hebben de aap en de vrouw elkaar niet in de ogen gekeken sinds de uitbraak. "Het kan wel zijn dat de vrouw de aap heel even op zijn rug heeft gezien, maar Bokito heeft haar zeker niet gezien en is al helemaal niet door het lint gegaan." Ook dochter Vanessa de Horde ontkent dat de gorilla ‘door het lint ging’ toen de familie de Rotterdamse dierentuin bezocht.

Dorresteijn: "De familie van mevrouw De Horde is inderdaad twee keer bij ons op bezoek geweest. De eerste keer zijn we bij het gorilla-verblijf binnen gaan kijken, maar op dat moment was Bokito juist buiten. Ze kan hem hoogstens even hebben gezien toen zij naar buiten ging en de aap naar binnen, maar zelfs dat kan ik me niet voorstellen. Ze hebben zeker niet oog in oog gestaan."

Hij heeft de videobeelden nog eens nagekeken, de gorilla’s en het verblijf staan sinds de uitbraak onder video-toezicht. "Ze zijn zeker niet met elkaar geconfronteerd, dat weet ik 100 procent zeker."

De Telegraaf heeft bij de directie niet om commentaar gevraagd, dat is sowieso al erg slordig. Is de krant voor het lapje gehouden? Voor de krant zijn de druiven zuur. Vandaag meldt men dat Blijdorp al eerder een loopje genomen had genomen met de waarheid. "Zo verkondigde Dorresteijn na de uitbraak van Bokito dat het allemaal wel meeviel, terwijl de directeur er toen al van op de hoogte was gesteld dat een van de slachtoffers was afgevoerd naar het ziekenhuis met zware verwondingen."

Dat is wel heel zwak. Het vervolg maakt het niet beter. "De familie De Horde reageerde gisteren diep teleurgesteld op de reactie van Dorresteijn. xe2x80x9eDit is ongelooflijk. We hebben hem twee keer in de dierentuin gesproken en hem twee keer verteld dat we Bokito hadden gezien. Hoe kun je dan zoiets glashard beweren? We hebben zelfs getuigen van de eerste ontmoeting, toen Bokito zo heftig reageerde", aldus Gerrit de Horde."

Daar staat dus precies wat Dorresteijn heeft gezegd: dat ze Bokito misschien hebben gezien, maar dat ze elkaar niet in de ogen hebben gekeken. Niks ‘door het lint gaan’. En als die Gerrit getuigen heeft, waarom komt de Telegraaf daar dan niet mee op de proppen?

Het lijkt erop dat de krant nogal misbruik heeft gemaakt van een behoorlijk instabiel echtpaar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: