Zaterdag 29 december: Wi-Fi en een Wijffie

29 Dec

We hebben even de hulp nodig van criminele meelezers, gezien een verontrustend bericht in het Algemeen Dagblad: Laptops in autoxe2x80x99s doelwit van dieven. Dieven van moderne laptops en telefoons hebben autoxe2x80x99s op het parkeerterrein van het Vlaardingse Deltahotel in het vizier. De elektronica die in de kofferbak wordt achtergelaten kan simpel worden opgespoord met een apparaatje. Als dat een signaal oppikt, wordt snel de boel opengebroken. Het gaat om een laptop of telefoon met een zogeheten wireless fidelity-aansluiting (wifi).

Tot zover niks nieuws. Dat je blue tooth beter kunt uitschakelen als je zo’n apparaat in de auto laat liggen was allang bekend en dat wi-fi traceerbaar is als het apparaat aanstaat is ook geen verrassing, maar nu komt het:

"Ook als de spullen uitstaan, schijnen de dieven nog steeds een signaal te kunnen ontvangen."

Niet dat ik van alles achterlaat in de auto, maar ik zou toch wel erg graag willen weten of dat laatste klopt. Kan het me niet voorstellen, maar is er een techneut of crimineel die meer weet?

                                                                    *

Fani2web

‘t Is niet zo dat er op misdaadgebied niks gebeurt, ik ben met menig spannend zaakje bezig, maar ik zit ook met naderende deadlines voor twee boeken, er moet veel ‘even tussendoor’.

Onze Senegalese vriendin Fanimata is intussen erg actief, ze stuurde vannacht een tweede foto. Ik had er haar eentje opgestuurd, nu wil ze nog weten hoe oud ik ben.

Gisteren was het feest in het vluchtelingenkamp, er waren mensen van the United Nation High Commission for Refugee’s. Zeg maar: Jan Pronk. Wel lekker, zo’n vluchtelingenkamp aan het water, wij als Nederlanders hebben daar toch een heel andere voorstelling van. Of zou deze foto ergens anders genomen zijn?

Ook bericht van de bank, van de directeur-generaal. Ik ben genomineerd voor de claim, ik ontvang zo spoedig mogelijk bericht over het verloop van de procedure. Aldus Mr. Lamine Abdou, Transfer Dept Manager.

                                                                   *

Wie meer gexc3xafnteresseerd is in de dagelijkse praktijk van de misdaadverslaggever (zou toch kunnen, nietwaar?) leze de laatste column van Henk Strootman, over ‘hoor en wederhoor’ en te snel conclusies trekken. Zo gaan die dingen. Veel mensen lezen of horen iets en denken en roepen of schrijven dan maar wat. Ziet hier

No Responses to “Zaterdag 29 december: Wi-Fi en een Wijffie”

 1. DR December 29, 2007 at 2:17 pm #

  Volgens de statistieken zijn er honderden slachtoffers per jaar van deze afrikaanse ‘scam’ praktijken.
  Wat moeilijk te begrijpen is natuurlijk. Wat voor soort mannen kunnen zulke verhalen voor waar aannemen.

  Ik vind dat iedereen die geen last van heeft van geestelijke verstandsverbijsteringen
  (en dus in het bezit van een niveau om met een computer/ Internet om te gaan)
  meer dan 100% schuldig is om uberhaupt contact te onderhouden met een onbekende jonge vrouw uit een ver afrikaans land met als doel een relatie, verblijfsvergunning en een groot geld bedrag wat op de bank ergens in Afrika staat.

  mvg

  mvg

 2. Jan December 29, 2007 at 8:22 pm #

  HJK,
  heb jij effe geluk gehad, gelukkig hebben ze jou laptoppie laten liggen toen je onlangs in ‘t Deltahotel was 🙂

 3. Jan December 29, 2007 at 8:28 pm #

  Ik denk trouwens dat ‘t te maken heeft met het feit dat als je een laptop dichtklapt terwijl die aanstaat dan gaatie in een soort slaapstand , maar niet helemaal uit.(denk ik) En hoe weet zo’n boeffie dan precies uit welke auto dat signaal komt? Dat moet je trouwens niet aan een criminele meelezer vragen maar aan een computer deskundige. In beide gevallen kan ik je niet helpen 😉

 4. Bill Hukkel December 29, 2007 at 10:17 pm #

  Als je een laptop in slaapstand zet schakel je zowel de bluetooth als de wifi adapter uit. Dit in tegenstelling tot een telefoon of PDA waarbij wel de bluetooth adapter aanblijft, maar niet de wifi.

  Groeten, Bill

 5. Servator December 29, 2007 at 10:24 pm #

  Het aardige is dat dat “nieuws” verhaal over bluetooth en WiFi herkenning van laptops in auto’s een jaartje terug ook al in het nieuws was. Toen werd het daar naar voren gebracht door een bedrijf dat een soort laptop-kluis had bedacht die je in je auto vast kunt schroeven. Makes sense?

  Verder sluit ik me aan bij Bill Hukkel; uit is uit. Slaapmode is ook uit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: