Vrijdag 28 december: Stanley & Fanimata

28 Dec

Stanleyh02web_2Stanley H. alias ‘de Ouwe’ is tot nu toe redelijk ongeschonden uit ‘het proces van de eeuw’ gekomen, op een huiszoeking na. Veel crimewatchers beschouwen hem zo’n beetje als de Nederlandse godfather, maar, zo vraagt men mij, hoe kan het dan dat hij niet in het lijstje met Nederlandse criminelen voorkomt op wikipedia. Dat klemt te meer omdat hij er eerst wxc3xa9l in stond. Hoe krijg je ‘t voor elkaar van de lijst te worden geschrapt? Is een mailtje richting wikipedia genoeg? Zo van: u vergist zich, ik ben geen crimineel, hoe denkt u dat te kunnen bewijzen, zal ik mijn advocaat eens langs sturen? Ik heb geen idee hoe dat werkt, maar er zijn vast wel bezoekers die hier mee over weten. Tell me! Het gaat om deze pagina. Waarom Willem Endstra wel en Stanley niet?

                                                     *

Faniweb Met onze Senegalese vriendin Fanimata (zie gisteren) gaat het goed. Ze stuurde alvast een foto, nu wil ze een foto van mij. Ik ben nog aan het zoeken. Ik heb haar wel een complimentje gegeven: wat heb je mooie lange vingers! En gevraagd of ze nog meer foto’s heeft, je wil toch weten wat voor vlees je in de kuip hebt voor je zoiets naar Nederland haalt. Geld is ook niet alles, zelfs niet als het 10,5 miljoen dollar is.

Ik heb inmiddels ook contact met haar bank. Ik moest een e-mail sturen. Zullen we de correspondentie even doornemen?

Nadat ik van mijn interesse had blijk gegeven en toezegde te zullen optreden als haar overzeese belangenbehartiger, schreef ze dat ik niet zomaar was uitgekozen, ze had God gevraagd haar naar de persoon te sturen die haar niet zou bedriegen. Ze woont in een vluchtelingenkamp in Senegal en vanwege haar leeftijd wil de bank geen zaken met haar doen, dat is nou eenmaal de Senegalese wet.

Als ze mijn naam, adres en telefoonnummer heeft geeft ze dat door aan de bank, zodat die het geld op mijn rekening kan storten. Het is de bedoeling dat ik daarna naar Senegal kom om haar op te pikken, zodat ze in mijn land gelukkig samen met mij kan leven. Ik heb haar nog maar niks verteld over Geert Wilders!

Ik kan haar ook bellen. Er is een priester, het telefoonnummer is +221-76-340-475-9, hij heet ‘father Steven.’ Als ik hem vraag naar Fanimata Conde laat hij haar halen.

Nu, dat klonk goed, dus heb ik mijn naam en telefoonnummer doorgegeven, het adres leek me iets voorbarig. Maar dat hoefde ook niet, mailde ze terug, het kon ook zonder, en ze stuurde de bankgegevens:

ISLAMIC BANK OF SENEGAL.

Rue 13, Cite Fadia, Plot 474. BP : 3381-Cp 18. 524 DKR RP.

Dakar, Senegal. West/Africa.

Email : contact@islamicbanksn.com

Email : azhar.s.khan@islamicbanksn.com

Tel/Fax: + 221-77-714-3985.

Contact Person: Mr AZHAR S KHAN.

My father A/C. 4007715584.

Deposited name: Dr. Conde Okwusi

Nationality: Liberia

The amount deposited: 10,5 Millionen Dollar Uns

The year of deposited: 4.Oktober 1999

The next of kin: Fanimata Conde O.

Het lijkt mij dat er hier en daar een tikfoutje in zit, maar misschien is het een beetje donker in dat vluchtelingenkamp. Als ze straks maar niet zulke fouten maken met het storten van het bedrag!

Ik heb mailtjes gestuurd naar meneer Khan, daarna kwam het verzoek van Fani om een foto, zelf stuurde ze geen nieuwe. En ze hoopt dat ik haar gauw ga bellen.

Your’s Fanimata Kissses.

No Responses to “Vrijdag 28 december: Stanley & Fanimata”

 1. Dick December 28, 2007 at 10:16 am #

  De volgende stap is vermoedelijk dat je geld moet storten en daarna wordt het stil. Op deze wijze worden jaarlijks honderden mensen getild.

 2. valerie Lempereur December 28, 2007 at 10:32 am #

  HJ, ik heb nog wel een leuke foto van je:-)
  Trouwens, ik hoorde van mijn boekhouder dat ik het afgelopen jaar iets teveel geld heb uitgegeven, als je contacten nog wat over hebben geef ze dan mijn rekeningnummer maar door…..

 3. pablow December 28, 2007 at 11:46 am #

  check de wikiscanner …

  daarmee kun je zien wie de aanpassingen heeft gedaan, vraag anders maar even aan mabel hoe dat werkt …

  http://wikiscanner.virgil.gr/

  geen meldingen van edits daar overigens
  of ik doe wat verkeerd natuurlijk

 4. Mark December 28, 2007 at 12:02 pm #

  Bij gebrek aan een nuttige reactie zeg ik het volgende,

  leuke meid…

 5. Gert December 28, 2007 at 12:09 pm #

  Hendrik Jan,

  Als je op de door jou genoemde pagina naar het tabblad “Geschiedenis” gaat, kun je alle versies zien. Als je de versie van 7 december 2005 16:12 vergelijkt met “vorige”, dan zie je dat “Riki” Stanley Hillis, met daarnaast nog een hele serie anderen, heeft weggehaald (gele regels).

  Ik krijg uit de overleg-pagina’s overigens de indruk dat de samenstellers van de lijst het onderling niet helemaal eens zijn over de criteria, en uberhaupt over het nut van de lijst.

  Gert

 6. Ruud December 28, 2007 at 4:20 pm #

  Hallo Hendrik Jan,

  Het is niet alleen Geert Wilders die het met de bruingetinte medemens niet zo hoogop heeft. Eergisteren vertoonde RTV-Oost een film over jouw roots-gemeente Staphorst.
  Daar schijnt het ook heel moeilijk geweest te zijn om een locatie voor asielzoekers te stichten en konden wij tevens zien en horen, hoe een Staphorster jongeman het lidmaatschap van de kerk werd ontzegd, nadat hij met een schone Braziliaanse was getrouwd.
  Een zeer interessante film die ook eens landelijk vertoond moet worden.

 7. Humor December 28, 2007 at 4:24 pm #

  Blijkt Staphorst weer in het nieuws te zijn, nadat ze daar geen bouwvergunning voor een Ikea vestiging willen verlenen.

  Oorzaak: Er is geen mens, die de kasten zonder vloeken in elkaar kan zetten.

  Prettige jaarwisseling en een voorspoedig 2008.

 8. Ron L. December 29, 2007 at 2:53 pm #

  ik zou zoiezo maar ermee oppassen, als het te mooi om waar te zijn is, is het meetal niet waar. geef geen rekeningnummers of whatever aan deze dame, tot je haar in levende lijve heb gezien. precies wat al eerder werd gezegd, mensen worden zwaar opgelicht door dit soort feiten.

 9. Dirk February 13, 2008 at 8:32 am #

  Nadat ik onverwachts mail uit Senegal (vluchtelingenkamp) kreeg ben ik na enige correspondentie (die ik nog bewaard heb)
  op google gaan zoeken onder vluchtelingenkamp Senegal; en toen kwam ik bij het verhaal van Hendrik Jan.

  MOMENTEEL zit ik in een vergelijkbare situatie !!!

  Ook ik ben Heel Voorzichtig en op mijn vraag HOE Vivian (want zo heet “mijn” contact) aan mijn e-mail adress komt krijg ik Telkens GEEN antwoord.

  Inmiddels is ook mij gevraagd geld te storten (780 euro), wat ik dus (nog) NIET doe.

  Voor advies zoek ik contact met de Senegalese Vereniging in NL.

  Nu hoor ik al enkele dagen niets meer……; uit Senegal(?)

 10. Gunter June 13, 2008 at 10:04 am #

  Ik geef een reactie op uw artikel van dat sengalees meisje. Ik heb identiek hetzelfde meegemaakt. Allen heb ik het nooit zover onderzocht.

 11. Anonymous July 24, 2008 at 7:31 pm #

  kijk eens aan als ik dat allemaal lees zou ik dan nog (drie miljoen acht honderdduizenden dollars). rijker zijn dan jullie .
  ik heb hier een zekere kate en als ik jullie verhaaldje lees dan lijkt da identiek op da van mij
  Het eerst zich knap dammetje die kate maar ja he onmiddelijk zo worden besprongen met zoveel roebels kwam eventjes bleek tot achter mijn oren.
  en door dat ik eens wilde kijken op de kaart waar senegal dakar lag kwam ik die forum tegen en eventjes halte gehouden en als ik dat allemaal doorneem is er zeker daar ietske nie pluis mee ….
  ik ga verhuizen mannen in plaats van luxemburg naar senegal
  kweet in iedergeval dat ik er nie meer op in ga als er waarheid in zit ja is spijtig voor kate
  al wat ik daarover kan zeggen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: