Donderdag 27 december: Charles Taylor

27 Dec

Charlestaylor

In de periode tussen kerst en nieuwjaar krijg ik vaak iets liefdadigs over mij heen, dat je alles wat je krijgt met anderen wil delen. Het moet mijn nobele inborst zijn. Zo kreeg ik vanmorgen een mailtje waarvan ik dacht: laat ik anderen ook een kans geven, niet weer alles voor mezelf houden. Ik kan me niet meer herinneren waar ik het meisje van ken, maar zij kent mij wel, ze noemt me ‘My Dearest’. Ze vraagt hoe het met me gaat. Vind ik al ontroerend, hoe vaak hoor je dat nou nog?

Ze heeft een vrij moeilijke naam, misschien dat ik haar daarom was vergeten: Fanimata Okwusi. Ze schrijft erbij dat ze 24 is, dus zo hxc3xa9xc3xa9l lang geleden kan het niet zijn dat ik haar heb ontmoet. Ze komt uit Liberia (Liberixc3xab?). Wat ze me toen zeker niet heeft verteld is dat ze de enige dochter is van wijlen dokter Conde Okwusi, de persoonlijk adviseur van de vroegere president Charles Taylor. Die zit nu in de gevangenis. Zal wel mensenrechten hebben geschonden, dat doen ze daar allemaal.

Fani’s pa had de pech dat hij werd vermoord door rebellen (gecondoleerd, Fani!) Maar: een geluk bij een ongeluk! De dokter had blijkbaar heel veel geopereerd of geadviseerd, hij had 10,5 miljoen dollar op zijn bankrekening staan. Fani is de enige erfgename en ze is dus eigenlijk schatrijk. Mooi dat ze dan toch nog aan mij denkt. Er is eigenlijk maar xc3xa9xc3xa9n klein probleempje: bij de bank doen ze een beetje moeilijk. Ik begrijp best dat ze graag wil dat ik haar help, en wijze raad geef, ik heb best verstand van dit soort zaken. Ze vinden Fani te jong en officieel is ze vluchteling, die geef je niet zomaar 10,5 miljoen. Ik denk dat ze bij die bank redeneren: zo’n kind jaagt alles er maar doorheen, met foute mannen, dat moeten we niet hebben. Kan ik me iets bij voorstellen.

Wat kan de oplossing zijn? Fani wil graag dat ik haar overzeese belangen behartig. Ik weet niet precies welke zee ze bedoelt, maar dat doet er niet toe. Ze wil mij graag als partner, ook voor haar toekomstige investeringen. Dat is inderdaad een goede keus. Ik moet haar snel een berichtje toesturen. Dus dat ga ik meteen doen! Zullen we zo afspreken: als ik straks samen met Fani al die dollars krijg – jammer dat het geen euro’s zijn – dat alle bezoekers van deze site die zich hiervoor aanmelden een percentage krijgen?

No Responses to “Donderdag 27 december: Charles Taylor”

 1. Frank December 27, 2007 at 10:03 am #

  Je bent werkelijk te goed voor deze wereld, Hendrik Jan. Helaas kan ik me niet inschrijven om te delen in de voorspoed die jou ten deel zal vallen. Ik ben morgenochtend onderweg om een Nigeriaanse weduwe te helpen om de diamanten uit de kluis van haar overleden man te halen. Ik ga nu even het geld storten om de sleutels na te laten maken; wat is dat kostbaar in zo’n onderontwikkeld land..

 2. Ada December 27, 2007 at 11:42 am #

  Hiihihih, om dan nog maar te zwijgen over al die tonnen die ik al in loterijen heb gewonnen… Stom hxc3xa8, dat ik ze niet ophaal!

 3. bokito December 27, 2007 at 12:26 pm #

  Jaja doe maar cynisch voorlopig heb ik net $100.000 dollar betaald voor chemisch water om een koffer met black dollars te wassen voor goede dollars t.w.v $5.000.000 dus lachen jullie maar .

 4. Liberia December 27, 2007 at 1:07 pm #

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Liberia

 5. Anonymous December 27, 2007 at 2:20 pm #

  En als ik dan lees dat ieder jaar weer ergens een Nigeriaanse bende word opgerold, die wereldwijd voor tientallen miljoenenen euro’s de zaak heeft lopen naaien, dan neem ik eigenlijk mijn petje af voor die lui.
  Mensen die het schip in zijn gegaan voor bedragen varixc3xabrend van enkele tiendduizenden euro’s to wel xc3xa9xc3xa9n miljoen aan dit soort oplichterij.
  Hoe dom kun je zijn vraag ik me dan af.

 6. Witteman December 27, 2007 at 4:16 pm #

  Beste Henk, je kunt je aansluiten bij de 419-eaters, een club die er een hobby van maakt dit soort oplichters aan het lijntje te houden en te foppen met vreemde opdrachten. (419 is het artikelnummer in het Nigeriaanse strafrecht dat deze oplichting verbiedt). Zeg dat je met deze dame in zee wil en vraag haar een foto op te sturen met een code, zodat je ziet dat het geen oplichting is. Zie voor voorbeelden: http://www.419eater.com/html/trophy_room.htm
  Veel plezier!

 7. Mia December 27, 2007 at 7:52 pm #

  HJ, zou je niet eerst even met moeders de vrouw overleggen?
  Ze was al niet zo blij, toen je 2e kerstdag zonodig – voor een flutstukkie op dit log – naar t’Zand wilde.

  Beste Mia,

  wat maakt jou denken dat ik voor dit log naar ‘t Zandt (let op de komma en de tees) zou gaan?

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: