De moord op Joska Gosens

27 Dec

Joskagosensweb_1

Als je niks meer hoort, wil dat nog niet zeggen dat er niks gebeurt. Op donderdagmiddag 29 november is in Breda Joska Gosens-Elderman(39) met xc3xa9xc3xa9n kogel neergeschoten toen ze met haar honden aan het wandelen was bij de Bavelse berg. Ik heb er toen een paar keer iets over geschreven, het is in Opsporing Verzocht geweest, maar daarna werd het erg stil. Tot ik vorige week vrijdag een telefoontje kreeg van de politie in Breda: of ik nog wist wanneer ik daar in de buurt was geweest. Ze hadden op de site gezien dat ik er foto’s had gemaakt, maar ze wilden graag precies weten waar ik was geweest en wanneer. Zal te maken hebben met het natrekken van tips. Ik geloof niet dat ik meteen hoofdverdachte nummer xc3xa9xc3xa9n ben, ik heb wel geschoten, maar alleen plaatjes, niet met een geweer.

Het blijft een vreemde zaak, waarvan ik me nauwelijks kan voorstellen dat hij niet wordt opgelost. Uiteraard deed de rechercheur die ik sprak verder geen mededelingen over het onderzoek. Ik heb niet de moeite genomen de voorlichting te bellen: met kluitjes in het riet worden gestuurd vind ik nog wel grappig, de onnozelheid van de politievoorlichting anno 2007 (enkele goede niet te na gesproken) rijst zodanig de pan uit dat ik er niet eens meer aan begin. Zie ook de stuitende wederwaardigheden van Henk Strootman in zijn jacht op de moordenaar van de Watertorenweg   

Joskaterrein1

Over Joska Gosens gesproken: ik las dat de politie nu erg in de relatiesfeer aan het zoeken is. Eerder schreef ik: "Van relatieproblemen is niets bekend en de manier waarop dit is uitgevoerd lijkt in de verste verte niet op een bewust op dit slachtoffer gerichte actie. Tja, wat dan? Ik ben er van de week eens wat rondgereden. Het is een lelijk gebied, de achterkant van een industrieterrein langs de snelweg. Het lijkt mij dat je hier alleen gaat wandelen als er in de verre omtrek niks beters te vinden is. Het zou me niks verbazen als er in het verleden ook wel eens op een koe geschoten is."

Als gezegd: het zou mij verbazen als het in de relatiesfeer ligt. Je zou zeggen: als de politie het nodig vindt dit soort informatie naar buiten te brengen, zal er wel een kern van waarheid in zitten (en uiteraard wordt xc3xb3xc3xb3k de kennissensfeer doorgelicht), maar het kan ook met de reeds gememoreerde onnozelheid te maken hebben.

No Responses to “De moord op Joska Gosens”

 1. Mark December 27, 2007 at 8:14 pm #

  achja, hoe onwaarschijnlijk ook het kan niet kwaad om grondig te zijn. Maar dan nog, het principe om op iemand te schieten om te oefenen voor een moord ? Lijkt me zeer gewetenloos. Als hitman oefen je toch gewoon op een schietbaan en bij je eerste klus dood je iemand ? Het blijft toch een klus. Waarom zou je dan op een onschuldig iemand mikken.

  Meer waarschijnlijk is dat er wel een link was tussen dader en slachtoffer.

 2. Jan December 27, 2007 at 8:50 pm #

  Heb net ‘t stukje van Strootman gelezen.
  Over die watertorenweg. Hoe kan je nou denken dat de politie jou effe gaat vertellen wie ze allemaal als verdachten beschouwen in een zaak. Daar schieten ze toch niks mee op? De eventuele dader(s) lezen toch ook kranten?. …zucht…
  Eindelijk eens doortrapt en gedegen onderzoek, zou ik zo zeggen.

 3. Jan December 27, 2007 at 8:52 pm #

  eeeh … ik bedoel van de politie,

  niet van Henk Strootman

 4. Henk Strootman December 27, 2007 at 9:29 pm #

  Als ex-diender begrijp ik je Jan. Maar het gaat mij er niet om dat de recherche me gevoelige informatie moet verschaffen, alleen dat onnozele gedoe van (duurbetaalde) voorlichters stuit me soms tegen de borst. Laat zo iemand dan zeggen dat ze “er in het belang van het onderzoek geen mededelingen over kan doen.” Ook een dooddoener van jewelste, maar altijd nog beter dan dat doorzichtige gedraai.

 5. Jan December 28, 2007 at 11:07 am #

  Henk, dan hebben we allebei een beetje gelijk . đŸ˜‰

 6. Anonymous December 28, 2007 at 5:36 pm #

  Nee, niet allebei een beetje, Henk heef gelijk, jij niet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: