Vrijdag 30 november: Ros, Ronald & Youp

30 Nov

Rosauto1web

Rosauto2webMartin Ros is te oud voor de Tros, zijn boekenpraatje op zaterdagmorgen wordt afgeserveerd. Ik luister vaak naar radio 2, behalve op zaterdagmorgen: dan is het een en al geleuter, met dat Capuccino en die vreselijke babbelkous Sjors Frxc3xb6hlich. Martin Ros was nog het best te pruimen: bij hem gaat het tenminste ergens over, maar hij hoort natuurlijk helemaal niet bij de Tros.

Rosauto6webRosauto5webDe achterban van de Tros leest niet, hooguit wat koppen in de Telegraaf, dat is het volk van Frans Bauer, de Zangeres Zonder naam en meeklappen met een smartlap. Gisteravond was hij bij Pauw & Witteman. Ik miste xc3xa9xc3xa9n ding: Erik van Muiswinkel. ‘t Is wreed, maar Van Muiswinkel is een betere Ros dan de man zelf.

Een paar jaar geleden kwam ik door de straat waar Ros woont, ik kon het niet laten een paar foto’s van zijn auto te maken. Men heeft het wel eens over wandelende boekenkasten, Ros is een rijdende.

                                                                      *

Een tamelijk enerverend dagje, gisteren, waar ik verder niet veel over kan zeggen. Behalve dan dat ik in het Zoetermeerse een gedetineerde trof die de Holleeder/Endstra zaak nogal uitputtend had bestudeerd en tot de conclusie was gekomen dat Endstra zo had zitten liegen. Bijvoorbeeld over Ronald van Essen, de man die 35 miljoen bij Endstra had gexc3xafnvesteerd.

Endstra wil de rechercheurs tijdens de achterbankgesprekken doen geloven dat Cor van Hout achter de mislukte poging tot liquidatie op Van Essen zat. Iedereen weet dat dat lariekoek is, aan de reactie van de rechercheurs zie je dat zij ook weten dat het onzin is. In elk geval op dit punt heeft Endstra zeer doelbewust geprobeerd de boel te manipuleren. Het zijn van die dingen die je eigenlijk ook wel weet, maar door alle informatie eromheen raak je soms de draad kwijt. Dan is het wel eens goed om het nog eens uit een andere hoek te horen.

                                                                       *

HooftmclarenWat voor weer zou het zijn in Den Haag? Welnu, gisteren regende het. Ik ben even bij de buurman van Beatrix geweest, aan het Bezuidenhout. Victor ‘t Hooft, vastgoedmagnaat, is daar drie weken geleden geliquideerd. Daar zullen we ‘t verder niet over hebben, maar ik hoorde dat ‘t Hooft een hele stal met dure auto’s had, waaronder een McLaren Mercedes, mogelijk zelfs als enige in Nederland. Willem Endstra reed de laatste jaren van zijn leven voornamelijk in gepantserde BMW’s, onder anderen in xc3xa9xc3xa9n die daarvoor van Beatrix was geweest. De parkeervergunning voor het Binnenhof zat er nog op. Het verhaal over de auto van Endstra en de man die hem het laatst aan de telefoon had, zet ik dezer dagen online.

                                                                   *

Het zal menigeen zijn opgevallen dat ik sinds gistermorgen vroeg bedolven word onder de spam, verwijzingen naar pornosites, in de reacties. Ik geloof in toeval, dus ik zal niet meteen aan een complot denken, al is daar wel enige aanleiding voor. Ik heb een paar bans uitgedeeld, maar dat helpt niet echt. Onderweg heb ik ook nog een paar keer wat weggehaald, als het zo door blijft gaan zit er niks anders op dan de reacties te ‘modereren’. Hebben meer web-loggers die reacties toelaten hier last van?

                                                                   *

‘Youp’ de Glossy overal uitverkocht, melden de kranten. Zal vast, maar wie ‘m nog wil: bij het Shell-station aan de A12 van Zoetermeer naar Utrecht ligt nog een hele bak vol.

Advertisements

No Responses to “Vrijdag 30 november: Ros, Ronald & Youp”

 1. ronald van ooijen November 30, 2007 at 12:46 pm #

  Als je minder spam in je logboek wil hebben, is het verstandig een programmatje erop los te laten dat de reageerder eerst 4 letters/cijfers in moet voeren alvorend de reactie geaccepteerd wordt.

 2. Jan November 30, 2007 at 6:37 pm #

  De enige SLR in het land?
  Nou,.. als je op een willekeurige dag bv in Rotterdam over de meent gaat lopen, kan je er ‘zomaar’ twee zien staan. Meestal bij cafxc3xa9 boudoir voor de deur. Met hollands kenteken. Een zwarte en een zilvere. En dan is er ook pas xc3xa9xc3xa9n ingeruild bij de Mercedesdealer in veghel dus die telt niet meer mee eigenlijk. Lijkt me hxc3xa9xc3xa9l sterk dat dat de enige in Nederland zijn?

  Beste Jan,

  ik heb er geen verstand, heb het van horen zeggen, maar is elke SLR een McLaren?

  Hendrik Jan

 3. Hans November 30, 2007 at 8:49 pm #

  Een SLR heet voluit “Mercedes-Benz SLR McLaren”.

  Elke SLR is een McLaren. De SLR is het product van een samenwerkingsverband tussen Mercedes en McLaren.

 4. ed August 18, 2009 at 11:32 am #

  Ik ben erg blij dat ik hier niks aan lettertjes hoef in te vullen om te laten zien dat ik mens ben, maar ja, spam kan nogal vervelend zijn. Heb er op 1 blog ook wel es last van gehad maar op een ander blog van mij geen centje pijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: