Update 11.00 uur: Joska Gosens

27 Nov

Kristijnaloonen_2

Update 12.15 uur:

Voor onze loopvrienden en vriendinnen: het Algemeen Dagblad meldt dat Kristijna Loonen zich weer eens heeft misdragen, dit keer in Spanje. Staat hier. Een verhaal van mij over het wangedrag van de Amstelveense hardloopster staat hier 

                                                                               *

JoskagosenswebNeergeschoten met een verdwaalde kogel, tijdens het wandelen met de honden. Dat overkwam de 39-jarige Joska Gosens vorige week. Gisteravond is ze overleden. Maar hoe verdwaald kan een kogel zijn? Het gebeurde bij de Bavelse berg in Breda.

Ik ken dat gebied niet, maar het is opvallend hoe weinig informatie je daar dan via de krant over krijgt. Werd er op dat tijdstip gejaagd, wordt er ooit gejaagd, staan er huizen in de buurt? Het slachtoffer was deze dag min of meer onverwacht vrij, begreep ik. Allemaal toeval, verkeerde tijd op de verkeerde plek?

Zoiets als met Anton Bussink, de verzekeringsman uit Ede, die in zijn auto zat te wachten om zijn dochter af te halen en als een soort proefkonijn door Pascal F. (tevens moordenaar van Nadia van de Ven) werd doodgeschoten? Of zoals milieuambtenaar Christiaan van de Werken uit Nunspeet, die op zondagmiddag in het bos van achteren werd geliquideerd? (Al geloof ik zelf dat Volkert van der G. dit op zijn geweten heeft). Een reportage over de moorden op Nadia van de Ven en Anton Bussing staat hier, over de moord op Van de Werken hier

Annbourgoin425_1

Een verdwaalde kogel lijkt mij onzin, als er al sprake is van willekeur denk ik eerder aan een psychopaat die van plan was iemand neer te schieten en haar toevallig in het vizier kreeg. In augustus 2006 werd op een fietspad bij het Sportpaleis in Antwerpen Ann Bourgoin van achteren doodgeschoten. Ann, getrouwd, moeder van twee kinderen, was ‘s morgens vroeg met haar fiets op weg naar haar werk. Ze werd van dichtbij zomaar neergeschoten, er is nooit een dader gevonden. Elk motief lijkt te ontbreken.

Advertisements

3 Responses to “Update 11.00 uur: Joska Gosens”

 1. Sander de Wit November 27, 2007 at 11:20 pm #

  Misschien is het wat (te) ver gezocht maar stel dat Christiaan van de werken door Volkert vermoord is. Dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat Volkert destijds met rust is gelaten om hem later nog eens in te kunnen zetten. Volkert gaat een paar jaar de bak in voor de moord op Fortuyn maar komt weg met de moord op Christiaan, dat lijkt me een goede deal voor Volkert.

  Na het lezen van de verhaaltjes over Gladio zou dit best wel eens een optie kunnen zijn.

  Sla ik nu door Hendrik Jan of zou het een optie zijn?

 2. zwols balletje November 27, 2007 at 11:28 pm #

  Volgens mij sla je niet door Sander.
  Onmogelijk lijkt het mij ook niet.
  Er zullen altijd wel vraagtekens blijven rond de moord op Pim.
  Ik denk dat de miscalculatie is geweest dat de chauffeur van Pim net zo veel lef had als Pim zelf.
  Die man verdient een standbeeld naast Pim.
  Als die niet op volle snelheid en al telefonerend met de politie, in de achtervolging was gegaan ….dan was alles misschien WEL volgens “plan” gegaan.

 3. De Dirigent November 28, 2007 at 1:01 pm #

  Het NFI zal (binnenkort) vast wel weten of het kaliber munitie wat is aangetroffen gebruikelijk is bij jagers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: