Draaiboek voor een moord

1 Nov

Oosterhouthuis1kweb_1

Als de vijftigjarige Jan van Ommen uit Kampen op woensdagmiddag 11 juli 2007 naar het treinstationnetje in Elst, bij Nijmegen, rijdt, heeft hij een vaag idee wat hem te wachten staat. Hij heeft gereageerd op een xe2x80x98speurderxe2x80x99 waarin Maya zich aanbiedt voor sm. Ze hebben wat gemaild, voor beiden is het nieuw, hij hoeft er niet voor betalen. Wat Van Ommen onmogelijk kan weten is dat in de douche een bijltje, handzagen en vuilniszakken klaarliggen en dat het mes dat in de woonkamer op tafel ligt niet alleen bedoeld is om tomaten mee te schillen. Maya fantaseerde er al lang over iemand te vermoorden en ze had internet geraadpleegd om een lijk spoorloos te laten verdwijnen. Of is het heel anders? Tijdens het proces kan Maya zich een heleboel details niet meer herinneren…

"Ik voelde me stom," zegt Arwen B.(28) als ze in januari in Arnhem terechtstaat. Ze snikt veel en is moeilijk te verstaan. Ze heeft een wat kinderlijk gezicht, is een beetje te dik en met haar lange haar en onopgemaakte gezicht kan ze zo doorgaan voor een zwartekousenmeisje van de Veluwe.

LEES MEER

No Responses to “Draaiboek voor een moord”

 1. Layla July 4, 2009 at 12:47 pm #

  Ik ben ben veel mensen tegengekomen in mijn leven maar ‘Maya’ aka Arwen is echt eng want als je haar ziet en hoort lijkt ze een heel lief intelligent meisje. Je kunt je ook niet snel voorstellen dat zij zoiets heeft gedaan als je haar niet goed kent. Maar als je met haar praat hoor je dat ze zichzelf heeft overtuigd dat ze slachtoffer is – althans dat wil ze geloven. Iedereen die het maar wil horen zegt ze dat het zelfverdediging was; dat ze werd aangerand. Haar fascinatie voor moord en moordenaars is txc3xa9 groot; de mensen met wie ze nu omgaat zijn vooral moordenaars en ze heeft zich op een studie psychologie gestort omdat ze het ook nog wil ‘begrijpen’. Ik hoop dus ook echt dat de TBS na haar straf werkt, (heb zelf grote twijfels) maar dat lezen of horen we over een decennia of zo wel weer…

 2. Rachida December 18, 2009 at 1:26 pm #

  Ik heb met haar vastgezeten.
  en ook tegen “ons” (gedetineerden) zegt ze dat ze werd aangerand!

  vreemd mens, moeilijk te begrijpen, echt een engerd die in haar eigen leugens gelooft.
  wat nog het frapantste is, is dat ze haar in de bajes in zwolle de tuin lieten doen, inc gereedschap enz.
  lekker luchten was dat zeg, met Arwen om je heen die de tuin doet MET gereedschap,

  creapy creapy!

  Gr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: