Woensdag 31 oktober: Holleeder-zegel, Niet Zo Fideler

31 Oct

Martinpostzegel

Martintekeningapr1web_1Enige creativiteit kan Martin K., thans gedetineerd in de Bijlmer, niet worden ontzegd: hij won een actie van TNT-post: ‘ Maak de leukste postzegel van Nederland’.  Vorig jaar kwam Martin in het nieuws door een foto die hij van Willem Holleeder maakte toen ze tegelijk in Vught vastzaten. Dat was een behoorlijk ingewikkelde operatie: eerst moest er een fototoestel binnen de gevangenismuren komen, iets wat normaal gesproken ondenkbaar is. Toen moest de foto worden gemaakt en vervolgens moest hij ook nog eens naar buiten worden gesmokkeld. Het lukte allemaal en het gaat om de foto waarvan nu die postzegel is gemaakt. Een reportage over hoe dat precies is gegaan met die foto staat hier  Rechts een tekening die Martin maakte met zijn visie op de situatie van Holleeder in Vught.

                                                                          *

De Baarnse broers Boudewijn en Ewout Henny zijn boos omdat ze in de Quote Top 500 staan. Meer ondernemers zijn daar niet zo blij mee, maar hier zit natuurlijk een speciaal luchtje aan: zij zijn de hoofdfiguren uit een van de bekendste misdrijven van de vorige eeuw: de Baarnse moordzaak. In mijn boek ‘Moord in Nederland’ (helaas alleen nog te koop in de betere antiekzaken) heb ik er ook aandacht aan besteed. Als ik tijd heb zet ik het vandaag online (maar als men wist wat ik allemaal nog moet doen…)

                                                                          *

Videlerev2web_1

Videlerevwendy1web

Daar zal dochter Femke inderdaad niet blij mee zijn geweest, die uitzending gisteravond van Exc3xa9n Vandaag over de verdwijning van haar moeder Wendy (rechts) en zus Joyce. Moeder werd er rechtstreeks van beschuldigd de moord op Johan Woudstra op haar geweten te hebben: op de dag van de moord diende ze de volmacht in waarmee ze volledig de beschikking kreeg over zijn vermogen en zijn project, ze betaalde die dag 40.000 dollar aan een contactpersoon van haar die vervolgens spoorloos verdween. Ex-zakenpartners voelden zich bedrogen, kortom: alle reden voor moeder Wendy om onder te duiken.

Dat de politie drie weken voor de verdwijning (in augustus) waarschuwde dat ze op een lijst stonden (in Colombia, de tip kwam van een infiltrant) maakt het er allemaal niet beter op.

Videlerev3aweb

Videlerev3bweb_1Het gekke is ook dat vader Anthony (linksboven) doet alsof-ie van niks weet en zich alleen met eerlijke zaken bezighoudt, of hij is echt zo onnozel als hij overkomt. Wel is duidelijk dat voor iedereen Wendy de kwaaie pier is.

Het eerste bericht over de moord op Johan Woudstra dateert van 26 februari van dit jaar. Ik heb er toen maar zijdelings aandacht aan besteed omdat ik toen in Thailand was. Het berichtje luidde:

Videlerwoudstra1web

"Asesinan a Jhoan Woudstra (63) ciudadano Holandes con arma de fuego y disparo en la cara en la urbanizacion Costa Azul cerca del Hotel Soli Mar."

Zo staat het in een Venezolaanse krant. Afgelopen woensdag is Woudstra, afkomstig uit Nieuwkoop, kort na aankomst op Island Margarita het slachtoffer geworden van een roofoverval door twee jonge tieners. Naar verluidt weigerde hij zijn portefeuille af te geven. Woudstra, volgens de Nederlandse kranten 62 jaar oud, was oud-voorzitter van voetbalvereniging SV Nieuwkoop. Hij was op bezoek bij een zakenpartner die al jaren op het eiland woont.

De zakenpartner kwam bij Exc3xa9n Vandaag ook aan het woord: hij vertelde dat Wendy hem en Woudstra uit elkaar had gespeeld en tegen elkaar had opgezet, om zelf de belangen van Woudstra naar zich toe te trekken. Het volgende bericht over Woudstra en de Videlers dateert van 19 oktober

                                                                     *

Het is altijd prettig als mensen meedenken. Voor iemand anders denken, om te helpen. De firma Microsoft is daar heel goed in, maar ik weet niet wiens schuld het is dat ik met mijn mobiele apparaatjes geen toegang krijg tot de sites van kranten waar ik een digitaal abonnement op heb. Zodra je verbinding maakt, schakelt hij over op een algemene site voor mobieltjes, waar alleen wat korte berichten op staan. Voorlopig schijn ik de enige te zijn die erover klaagt, bij de internet-afdelingen van de kranten kijken ze alsof ze water zien branden (stel ik me zo voor, want dat kun je natuurlijk niet zien door de telefoon).

No Responses to “Woensdag 31 oktober: Holleeder-zegel, Niet Zo Fideler”

 1. Piet Wiet October 31, 2007 at 9:33 am #

  re.: postzegel Tja, dan moeten er nu maar kamervragen gesteld gaan worden! Gewoon een beetje volkse humor en de kranten staan er vol van. Nu steekt hij nog zijn duim op, straks als hij niet volledig veroordeelt kan worden is het de middelvinger!
  Up yours OM!

 2. Gert October 31, 2007 at 10:39 am #

  Volgens mij heeft Martin K. niets gewonnen, maar gewoon deelgenomen aan

  http://www.tntpost.nl/voorthuis/postzegels/eigen-postzegels-maken/

  Met een bijzondere foto. Dat wel.

  Gert

 3. Frank October 31, 2007 at 10:55 am #

  de broers Henny neem ik aan.

  Beste Frank,

  ja, natuurlijk, is hersteld. Dat krijg je met die achternamen die eigenlijk voornamen zijn, dan raak je in de war.

  Hendrik Jan

 4. Henk October 31, 2007 at 4:18 pm #

  HJ :

  In plaats van het standaard brakke programma “pocket internet explorer” kan je ook een mobiele versie van Opera downloaden voor op je smartphone.
  Dit programma kan veel beter HTML en javascript aan (door de resolutie blijft het altijd behelpen). Als je pocket internet explorer gebruikt krijg je vaak een bewust voor mobiel surfen geoptimaliseerde pagina te zien. Dat is puur omdat “normale” pagina’s niet goed worden afgebeeld, geen bug maar extra service zeg maar. 🙂

 5. Koos Koets October 31, 2007 at 6:40 pm #

  Wat Henk zegt, een browser geeft een zogenaamde “agent” door als je een site bezoekt, aan de hand van deze agent kijken websites met wat voor browser/apparaat men te maken heeft. Idd kan ik opera mobile aanraden, werkt erg fijn, maar blijft toch behelpen. Je kan eens googlen om te zien of je je agent kan veranderen. Ik denk dat dat voor pocket IE waarschijnlijk een registry waarde is.

  Beste Koos & Henk,

  dat Opera zit op mijn toestel, maar dat werkt ook niet.

  Hendrik Jan

 6. misdaadforum October 31, 2007 at 6:58 pm #

  Die postzegel vind ik wel grappig gedaan, en die twee broers moeten niet zo moeilijk doen.
  Als ze zelf niet waren gaan zeuren hadden alleen de mensen die toevallig die Quote lezen dat opgemerkt.

 7. Erik November 1, 2007 at 9:50 pm #

  Sterker nog, beide broers hadden gewoon nog in de bak moeten zitten. Moord = levenslang. Punt

 8. T November 2, 2007 at 7:46 am #

  ik neem aan dat je het over de telegraaf hebt, ik heb er zelf nl. Ook last van. Je kunt er weinig aan doen omdat ze eerst via een ‘cookie’ naar de afmeting van je scherm kijken en aan de hand daarvan bepalen welke versie je krijgt. Ik kan je van harte de nieuwe Nokia N810 aanraden, dat is geen telefoon maar een minilaptop waar je nog mee kan Skypen ook. In combinatie met de N95 (met Gps en 5megapixel camera) heb je het allerbeste in handen en nergens last van. Zoekt WLAN en Wifi netwerken en wanneer nodig gebruikt deze je telefoon als modem. succes.

  Beste T,
  ik ben ook zeer tevreden over mijn apparaatje, HTC x7500, werkt ook met hsdpa, kun je ook als modem gebruiken, heeft ook toetsenbordje, ingeb. navigator, telefoon. Als ik de laptop erop aansluit kan ik de Telegraaf ook wel goed lezen. Blijf het belachelijk vinden (en de Telegraaf belt ook niet terug)

  Hendrik Jan

 9. T November 6, 2007 at 9:32 pm #

  Wat ik bedoelde met de N810 (komt nu net op de markt) is dat je daarmee eigenlijk geen grote logge laptop meer nodig hebt, dat scheelt mij althans een hoop gesjouw met een tas en het wachten voordat een laptop is opgestart, toch al gauw 5 minuten voordat je een verbinding hebt. Verder hoef je bij de meeste laptops niet te proberen deze ook daadwerkelijk op schoot te nemen zo heet als ze worden. Vanwege mijn werk heb ik nu al de beschikking over de N810 en ben er zelf althans erg tevreden mee; werkt als een laptop en past prima in de binnenzak; lees er de hele krant op, en heb altijd twee internet verbindingen binnen handbereik. Dankzij Skype voor internationale gesprekken heb ik beide toestellen zo weer terugverdiend.

 10. Hans Z January 23, 2008 at 10:49 pm #

  Geen idee wat voor apparaat jij gebruikt maar met bijvoorbeeld Opera 8.65 ipv de standaard internet explorer op de Nokia N95 is de Telegraaf zonder de “mobiel cookie” te bekijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: