Zondag 28 oktober: Germa & Thelea

28 Oct

Germavdboom

Ik heb in een hotel in Antwerpen een foutje gemaakt: ik had een dagabonnement voor draadloos internet genomen, maar ingelogd met een nieuw mobiel apparaatje dat ik nog niet helemaal onder de knie heb. Anders had ik de geachte bezoek(st)ers attent willen maken op de uitzending van Peter de Vries vanavond, over een van de meest raadselachtige verdwijningen uit de geschiedenis.

En dat men daarna kan blijven hangen bij SBS voor ‘Gevangen in het buitenland’. Daarin vanavond het verhaal van Thelea van der Spek, een vrouw van middelbare leeftijd die vastzit op Jamaica. Thelea was op een goedmaak-tripje met haar inmiddels ex-vriend. Het eindigde in een nachtmerrie: ze werd opgepakt met drugs in haar koffer en bevindt zich sindsdien in een wespennest van regeltjes en wetten in een land waar niets lijkt te werken.

Haar ex-vriend keerde alleen terug naar Nederland, waar de kinderen van Thelea aan onaangename verrassing wachtte op Schiphol, want waar was hun moeder? Na eerst in een politiecel te hebben gezeten, daarna weer op borgtocht te zijn vrijgelaten en weer te zijn opgepakt zakt haar de moed inmiddels in de schoenen. Thelea’s dochter Hamida reist af naar het eiland waar alles zo lekker langzaam gaat. Ook rechtszaken, dus.

No Responses to “Zondag 28 oktober: Germa & Thelea”

 1. Carl October 30, 2007 at 7:14 pm #

  Geweldige uitzending van Peter R, inderdaad een volstrekt mysterie wat er met dat meisje gebeurd kan zijn. Ik vond geen van de verdachtmakingen aan het adres van buren en/of kennissen steekhoudend en vermoedt niet dat die er iets mee te maken hebben.

 2. Emile Frenay October 17, 2009 at 1:59 am #

  Germa en Groen
  Tja dat was toen
  Maar opgeheldert neeeeee
  maar tja de hoge heren vieren feest.
  hoe groter geest hoe groter beest

 3. Gerbert January 17, 2011 at 2:39 pm #

  Ik heb het verhaal gelezen over thelxc3xa9a van der Spek, het is een leuk verhaal, ik ken de betreffende vrouw erg goed, en ik kan met een gerust hart schrijven, dat het haar eigenschuld is, haar ouders,broers en haar eigen kinderen hadden tegen haar gezegd en op het hart gedrukt om niet te gaan en eindelijk eens haar ogen open te doen, de betreffende kerel was 30 jaar jonger als haar en leefde op haar geld, zijn eigen verdiende geld was voor hem en zijn vrienden, dat gaf hij uit in nachtclub’s en kroegen, hij was soms dagen niet te vinden of te bereiken en kocht en huurde alles op haar naam en rekening, zelfs toe ze vast zat, zat hij in haar huis als te bestellen en heeft het hele huis leeg geroofd, maar laten we ook eerlijk zijn, iedereen denkt en vermoed dat ze het heel goed wist wat ze bij haar had, haar nieuwe vriendje zit nog steeds in de gevangenis daar, VOOR DRUGSSMOKKEL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: