De molenaar van Olst & de moord op het bietenland

28 Oct

Olstoud3aweb

In november 2007 is het veertig jaar geleden dat er in Overijssel in xc3xa9xc3xa9n week twee geruchtmakende moorden werden gepleegd: op de vijftienjarige monsterneemster Neltje de Haan uit Den Oosterhuis en op Allard Boks, de molenaar van Olst. De moord op Neltje is opgelost, de moord op de molenaar (nog) niet. Rechercheur Willem Visscher uit Deventer schreef een boek over xe2x80x98Moord en doodslag in West-Overijsselxe2x80x99 en hoopt dat de dader van de moord in Olst alsnog kan worden achterhaald.

(foto: links de woning waar de moord is gepleegd. Het busje van de recherche staat langs de dijk. Links op de foto, niet te zien, de molen)

In november 1967 draait de recherche in West-Overijssel overuren. Jaren gingen voorbij zonder dat er ook maar xc3xa9xc3xa9n moord te melden viel, nu zijn het er twee in xc3xa9xc3xa9n week. Het begint met de moord op Neltje de Haan (15) in Balkbrug, op donderdag 23 november. Tot in wijde omgeving is het het gesprek van de dag. Het meisje is doodgeslagen met een steen, gedeeltelijk ontkleed, achtergelaten in het bietenland. Neltje den Haan is nog niet begraven of Overijssel wordt opgeschrikt door een tweede moord: in de nacht van zondag 27 op maandag 28 november wordt molenaar Allard Boks(71) in zijn huis aan de Rijksstraatweg in Olst vermoord.

LEES MEER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: