Zaterdag 27 oktober: Joep en de treintjes

27 Oct

Passeert in een week tijd zomaar twee keer de seksclub Satiricon aan de Roompotstraat in Amsterdam. In het kader van de naspeuringen voor “Bom in de Laurierstraat” was ik er ooit even aan de deur. De uitbater had een galerie in de Laurierstraat , pal tegenover de plek waar de auto van Scholte de lucht invloog. De man had tevens een relatie met de zus van Willem Holleeder. De club was toen eigendom van Cor van Hout. Holleeder zei van de week dat hij eigenaar van Satiricon was. Dat is 1.We hadden het van de week ook over Joep van den Nieuwenhuyzen. Als gewezen schoonvader Gerrit van der Valk onderstaand stukje uit Quote heeft gelezen, vindt hij het vast niet erg dat Joep ex is. Lees even mee:’Ik heb een open huwelijk’, knipoogde Joep van den Nieuwenhuyzen ooit, aan het begin van een interview, naar een vrouwelijke verslaggever van dit tijdschrift. Een halfjaar later ontmoetten we de industrieel met de verleidelijke oogopslag in het Amsterdamse cafxc3xa9 Luxembourg. Joep wist zich omringd door twee dames (…) Volgens Van den Nieuwenhuyzen is zijn flikflooien in cafxc3xa9 en sloep niet opzienbarend. ‘Ik ben al twee jaar gescheiden, ik ben een vrijgezel’, zegt hij.(…) Maar meestal blijven de banden zakelijk. De bijzondere aandeelhoudersvergaderingen die Dick Peschar namens zijn tekenfilmbedrijf Dreamweavers in het roemruchte, inmiddels verdwenen bordeel Satiricon belegde, genoten binnen selecte Amsterdamse investeerderskringen een bijzondere reputatie. De eerder genoemde Willem Smit, de beurshandelaren Ad van der Reijden en Adri Strating, entrepreneur Arie Hommel en natuurlijk Peschar zelf, mochten in Satiricon graag in een bubbelbad de koppen bij elkaar steken. (…) ‘

No Responses to “Zaterdag 27 oktober: Joep en de treintjes”

 1. Joopie at 10:33 am #

  Hee Joopie, bedankt voor de tip he !

 2. Joopie (nog een keer) at 10:40 am #

  En die ex-uitbater van Satirycon annex galeriehouder die jij gesproken hebt is de vader van de inmiddels ex-TMF presentatrice Milushka Witzenhausen die nu naar RTL (?) is gegaan om daar een programma te gaan presenteren.

  Overigens is hij nu wel gescheiden van de zus van Willem Holleeder.

 3. Joopie (nog een keer) at 11:57 am #

  Bronvermelding:

  http://www.elite-research.org/po_strat.htm#143

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: