Vrijdag 26 oktober: Marcel, Melissa, Bram en David

26 Oct

Slotervaartschoolmoord1Het was te verwachten: Orleando A. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling, tot twintig jaar, voor de dood van Melissa Ulrich. Misschien kan hij Bram Moszkowicz als advocaat inschakelen, die heeft wel wat tijd over, zoals Jeroen Pauw gisteravond vilein opmerkte. Dat Bram het vak nog niet verleerd is, liet hij meteen zien door een wel heel erg slachtofferbeeld neer te zetten van zijn clixc3xabnt Hxc3xbcseyin, de doodsteker van Slotervaart.

Melissa3web_2

Volgens hem had de jongen met de ogen dicht en de handen voor zijn gezicht in het wilde weg gestoken en daarbij per ongeluk het slachtoffer in de nek geraakt. Terwijl ik er nou de hele week over had lopen piekeren hoe je dat weet, als jongen van veertien, dat je met xc3xa9xc3xa9n steek in de nek een levend wezen kunt slachten. Laten we ‘t zo zeggen: ik heb dat  van huis uit niet meegekregen.

Voor Panorama-lezers: het verslag van het proces over de moord op Melissa staat hier

                                                                            * 

Marcelvandam

Een curieuze uitzending van Pauw & Witteman gisteravond. Bram Moszkowicz (wiens naam eerst twee keer verkeerd gespeld in de balk verscheen) gaf commentaar op de keukentapes. Hij vond het van zijn opvolger Jan-Hein Kuijpers niet verstandig dat die tapes wel compleet aan Nova waren gegeven en niet aan de rechtbank. Als je zoiets hoort, denk je: ben ik nou gek, of dom, of zo naxc3xafef? Ja, dat kan allemaal, ik weet ook niet alles en ik kan dingen verkeerd inschatten (gebeurt regelmatig).

Volgens mij was het met die keukentapes zo dat Holleeder die buiten Kuijpers om aan Nova had verstrekt, dat was de reden dat Holleeder Harry Lensink van Vrij Nederland belde om het even recht te zetten, dat Kuijpers hier niks aan kon doen. Maar dan haalt BM dat hele verhaal ineens weer totaal onderuit. Wat speelt hij voor een sinister spelletje? Of begrijp ik het allemaal verkeerd? (kan maar zo).

                                                                         *

Marcel van Dam, de goeroe van Paul Witteman, was dus ook te gast. Ik heb daar wel een mening over, maar die houd ik voor me. De boven alles uitstijgende gedachte was: hier zit een afvallige, een verontruste. In kerken zie je dat veel. Mensen die radicaliseren, vinden dat alles bij het oude moet blijven en die elke vernieuwing als ketterij beschouwen. En zich vervolgens aansluiten bij een groepje gelijkgestemden, die vervolgens ook weer ruzie krijgen en ontaarden in een nieuwe splintergroep. Als het niet zo treurig was zou je er onbedaarlijk om lachen. Van Dam heeft nog steeds een zeer warm gevoel voor de sociaal-democratie, voor de zwakkeren in de samenleving. Heb ik ook wel iets. Maar dat komt toch iets geloofwaardiger over als je zelf ook wat zwak sociaal bent en niet een riant landgoed op de Veluwe bewoont.

                                                                             *

Zeegersduikboot_1NRC Handelsblad had woensdag een boeiend stuk over Bram Zeegers, over hoe hij in een getuigenbeschermingsprogramma zou worden opgenomen en hoe hij daarmee omging. Het werd een beetje gepresenteerd alsof het totaal uniek was, alsof er nooit eerder iets bekend was geworden over dit onderwerp. Dat is niet zo, het verhaal van Bert Schilder bij Peter R. de Vries spreekt wat dat betreft boekdelen en komt aardig overeen met de ervaringen van Bram.

Wat ik er helemaal niet van begrijp is dat justitie deze labiele figuur als zo’n belangrijke getuige zag: op de zitting bleek dat hij in feite niks te vertellen had en dat hij ook niks te vrezen had van wie dan ook: hij vertelde wel wat onvriendelijke dingetjes over Holleeder, maar om daarvoor nou in een getuigenbeschermingsprogramma te worden opgenomen… Het geeft de wanhoop van justitie aan.

Ook bizar: de discussie over David Beesemer, die door justitie ‘schoon’ verklaard is en zo vriendelijk is gxc3xa9xc3xa9n schadevergoeding te eisen voor de zo geheel onterechte verdenking inzake Endstra-perikelen. Van mij mag iedereen Beesemer als onschuldig koorknaapje zien, maar hij deed wel zaken met een van de foutste mannen van Nederland. Ga voor de aardigheid eens wat googelen met de namen Endstra en Beesemer.

 

                              

No Responses to “Vrijdag 26 oktober: Marcel, Melissa, Bram en David”

 1. kees October 28, 2007 at 12:48 pm #

  De Rabo Bank, Bouwfonds,Fortis bank,Deutsche Bank. ABP (als nederlands grootste pensioenfonds) hebben zoveel zaken met Endstra gedaan dat de meeste persmuskieten te laf zijn om daar wat over te zeggen. Dat snap ik prima wat een persoon is veel makkelijker. Een uitnodiging om de twee namen te googlen is te simpel voor woorden en misschien eigenlijk ook best gemeen.

 2. Ron October 29, 2007 at 1:51 am #

  Marcel van Dam als ik hem zie moet ik altijd denken aan wat Afshin Allian ooit heeft gezegd; “Ook mijn kinderen zullen Jaques Wallage straks kennen, het is geen wonder dat dit land steeds dommer wordt.”

  Het zijn deze regenteske, politiek correcte fossielen Van Dam, van Thijn, Cohen en Wallage die dit ooit zo mooie landje kapot hebben gemaakt.

  Vraag is of Job Cohen als xc3xa9xc3xa9n van regisseurs
  van de multi-culturele samenleving al een
  antwoord heeft op de situatie in Amsterdam
  West als vannacht de auto’s weer branden.

  Hoe een land dat ‘veilig en schoon was als een klein Zwitserland’ in dertig jaar afgleed in een land van Tokkies en andere Aso’s

 3. ron October 29, 2007 at 4:14 am #

  Wat zijn de belangen tussen politiek, oprukkende chaos en criminaliteit.
  Achtergeslotendeuren.punt.nl

  Of zoek op google naar achtergeslotendeuren

 4. Jappertje October 29, 2007 at 12:24 pm #

  Zou het niet kunnen dat Brammetje in een getuigenbeschermingsprogramma zit??? Zijn dood in scene zetten, en voila! Zijn begravenis was ook al zo karig haha. Kom Korterink je hoeft geen Sherlock te zijn om te zien dat de heer Zeegers een nieuwe ID heeft.

 5. zwols balletje October 29, 2007 at 8:25 pm #

  Het gezwam van van Dam en de kop van die kwal, doen mij steevast denken aan J. Goebbels.
  Bovendien is zijn gezwets voor de socialisten, weinig anders dan dat van J. Goebbels voor de nationaal socialisten.
  Hij noemde Pim Fortuyn ooit een xc3xbcntermensch.
  Gelukkig voor hem, dat ik hem niet tegenkom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: