Donderdag 25 oktober: Drs. Joep, doodrijder Hasselt

25 Oct

Melissartl1webUpdate 10.45 uur:

Gisteravond waren Madelein – de moeder van Melissa Ulrich – en broer Jeffry bij RTL Boulevard. De instart was wat ongelukkig: het ‘hartverwarmend’ sloeg nog op het vorige onderwerp. Vandaag lees ik in verschillende kranten dat de rechtbank in het vonnis geen motief noemt. Dat is ook zo, maar ik begrijp eigenlijk niet waarom niet, het is zo klaar als een klontje.

Melissarbank

Orleando treft onverwacht iemand aan als hij aan het inbreken is. Melissa herkent hem, hij is een paar dagen eerder ook al aan de deur geweest, hij was min of meer bevriend met haar vriend Daniel. Orleando had toch al iets met vuur – hij was gefascineerd door de dood van Maja Bradaric in het nabijgelegen Nijmegen, ook verbrand – en hij wilde voorkomen dat Melissa hem als inbreker zou ontmaskeren. Dus maakte hij haar dood op de manier die bij hem past.

In de reportage van RTL was ook nog een glimp van de perstribune in Arnhem te zien. Zoals men weet ben ik niet dol op foto’s van mij, her en der, maar deze (geheel links) kan er nog wel mee door. Meer over de moord op Maja Bradaric staat hier, het verslag van het proces tegen Orleando hier

                                                           *

Joepvdnieuwenhuyzen

Justitie is bezig met een klopjacht op oud-RDM-topman Joep van den Nieuwenhuyzen. Er zou ook al een aanhouding zijn verricht, van een oud-medewerker, zelf is Joep nog niet getraceerd. Hij is veel in het buitenland. Hij zou voor miljoenen euroxe2x80x99s hebben gesjoemeld bij failxc2xadlissementen van aan hem gelieerxc2xadde bedrijven. Waar kennen wij Joep van? Juist, hij is de roemruchte schoonzoon van Gerrit en Toos van der Valk, naar de gelijknamige eet- en slaappaleizen. In mijn boek ‘De dynastie Van der Valk’ besteedde ik een hoofdstukje aan hem. Is inmiddels ruim tien jaar geleden (het boek is uit 1996) maar nog verrassend actueel. Ziet hier

                                                                      *

Afgelopen zaterdag is een motorrijder, de 21-jarige Stefan Rodermond uit Wanneperveen, verongelukt toen hij tegen een afslaande auto met caravan reed, in het Overijsselse Hasselt. De bestuurder van de auto reed door, maar de auto is door bewakingscamera’s gezien. De caravan bleef achter op de plaats delict. De auto was zo beschadigd dat er een wiel vervangen moest worden. Staat ook op de beelden.

Appeltje-eitje, zou je zeggen, maar nu komt er iets merkwaardigs: de politie weet wie de man is, maar ze kunnen hem nog even niet meer te pakken krijgen, nadat ze hem zelf hadden laten lopen. Het gaat om een persoon zonder vaste woon- of verblijfplaats (maar dus wel met een auto en een caravan). De auto, een Peugeot 405 Break, parkeerde hij na het ongeluk in Zwolle, waar de politie de bestuurder ook wel even aanhield in verband met de recente schade die blijkbaar nogal duidelijk te zien was, gekoppeld aan het feit dat er zojuist in Hasselt een ongeluk was gebeurd, maar het vermoeden van schuld was zodanig klein dat de officier van justitie hem toch maar liet gaan. Ja, ik schrijf het maar op zoals ik het lees in de kranten.

We hebben het hier over een taboe. Iedereen in de buurt weet waar het over gaat. maar je kan dat niet opschrijven, dat is discriminatie, stigmatisering. Via tv-uitzendingen probeert de politie nu de man op te sporen. Dat krijg je: als je je auto en je caravan niet meer tot je beschikking hebt, ben je al snel zonder vaste woon- of verblijfplaats. Mxc3xa9t caravan trouwens ook. Ik heb het idee dat er een ME-peloton aan te pas zal moeten komen om de man in een ‘beschermde omgeving’ op te pakken.

In ditzelfde kader: het heeft even geduurd, maar de vrouw die maandagavond in de Bijenkorf met haar baby naar beneden sprong, bezit ‘een donkere huidskleur’. Het ramptoerisme is inmiddels goed op gang gekomen.

                                                                   *

Bij de Rabobank zal men dezer dagen grijnzend de nieuwe klanten inschrijven. Het valt niet mee de Abn/amro trouw te blijven, het is alleen: overstappen is zo’n gedoe, anders… Alle sympathie is inmiddels wel verspeeld: een topman die het bedrijf heeft verkwanseld – althans: dat niet heeft kunnen tegenhouden – krijgt een miljoenenbonus mee. En nu ligt de website eruit. Een gewone storing kan natuurlijk iedereen overkomen, de Postbank grossiert er zelfs in, maar de oorzaak geeft dit keer aan dat het bij die bank gewoon een zootje is.

Er moest – onder de huidige omstandigheden – zonodig een nieuwe site komen. Ik merkte het meteen al: veel te traag. Zijn ze nu zelf ook achtergekomen, dus zetten ze de oude terug. Storing! Hoeveel miljoenen heeft die nieuwe site gekost – die er ook nog eens niet uitziet, waar je werd doodgegooid met pop-ups en waar je je door extra pagina’s heen moet klikken om een overschrijvinkje te kunnen doen? Welke topman heeft dit bedacht?

Als gezegd: de Rabobank spint er garen bij, de Postbank is ook druk bezig zoveel mogelijk klanten weg te jagen, al was het alleen al door die debiele reclamespotjes met Jan Mulder. Daar wil je toch niet bijhoren?   

No Responses to “Donderdag 25 oktober: Drs. Joep, doodrijder Hasselt”

 1. Dorus October 25, 2007 at 10:17 am #

  ” zonder vaste woon of verblijfplaats ”
  ff raden ” Kamper ” ?

 2. Joopie October 25, 2007 at 10:32 am #

  Vd Nieuwenhuizen is inmiddels EX-schoonzoon van Gerrit van der Valk. Dat had je toch moeten weten.

  Beste Joopie,

  ik heb hem na 1996 niet meer zo gevolgd… Vertel eens?

  Hendrik Jan

 3. Mookie October 25, 2007 at 11:06 am #

  Nou mooie foto HJK! Eentje om in te lijsten!

 4. Joopie October 25, 2007 at 1:12 pm #

  Ze zijn al sinds 2000 gescheiden. Let in onderstaande tekst ook op de locatie(s)…..

  * 2002/08/01 Quote 81 – 84 door Eric Smit
  Waar de meisjes zijn

  (…) ‘Ik heb een open huwelijk’, knipoogde Joep van den Nieuwenhuyzen ooit, aan het begin van een interview, naar een vrouwelijke verslaggever van dit tijdschrift. Een halfjaar later ontmoetten we de industrieel met de verleidelijke oogopslag in het Amsterdamse cafxc3xa9 Luxembourg. Joep wist zich omringd door twee dames (…) Volgens Van den Nieuwenhuyzen is zijn flikflooien in cafxc3xa9 en sloep niet opzienbarend. ‘Ik ben al twee jaar gescheiden, ik ben een vrijgezel’, zegt hij.(…) Maar meestal blijven de banden zakelijk. De bijzondere aandeelhoudersvergaderingen die Dick Peschar namens zijn tekenfilmbedrijf Dreamweavers in het roemruchte, inmiddels verdwenen bordeel Satiricon belegde, genoten binnen selecte Amsterdamse investeerderskringen een bijzondere reputatie. De eerder genoemde Willem Smit, de beurshandelaren Ad van der Reijden en Adri Strating, entrepreneur Arie Hommel en natuurlijk Peschar zelf, mochten in Satiricon graag in een bubbelbad de koppen bij elkaar steken. (…)

 5. Fred October 25, 2007 at 4:20 pm #

  Hr Korterink, bent u soms aandeelhouder bij de Rabo Bank ?

  Hr Fred,

  nee, maar dat zou ik best willen!

  Hendrik Jan

 6. zwols balletje October 25, 2007 at 5:34 pm #

  Inderdaad Hajee,
  De postbank met die lul van een jan mulder (geen hoofdletters voor die enge kwal), is sinds kort ook niet meer goed genoeg voor mij.
  Ik ben naar Argenta overgestapt.
  Bevalt mij goed.
  Maar het is inderdaad ff wat “gedoe”, reden waarom bijna iedereen, bij de eens gekozen bank blijft.
  Overigens hebben de gezamenlijke banken een overstapservice.
  Ik ben nog maar net overgestapt, dus of dat ook goed werkt is ff afwachten.

 7. Perry October 25, 2007 at 9:02 pm #

  Haha, inderdaad inlijsten die foto!
  Las vanmorgen je verhaal in Panorama. Afschuwelijke zaak. Middeleeuwse lijfstraffen zouden ze moeten toepassen op die Orleando, maar goed, wie ben ik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: