Woensdag 24 oktober: Melissa, Ron, Willem, Humberto, Tijs & Maddie

24 Oct

Update 11.00 uur:

Orleando A. is veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf, geen tbs. De rechtbank acht hem volledig toerekeningsvatbaar en heeft het over ‘voorbedachte rade’. Dat kwam tijdens het proces overigens niet erg uit de verf, dat voorbedachte, meestal gaat een officier van justitie daar veel uitvoeriger op in: wanneer begint het ‘kalm en rustig overleg’. De familie vindt de straf te laag en had liever tbs gezien. Uit het psychiatrisch rapport komt Orleando naar voren als een psychopaat, iemand met weinig gevoelens van spijt en inleving. Die zijn volgens deskundigen vrijwel onbehandelbaar. Zie eventueel Wie is hier de psychopaat?

Ik hoor dat de moeder en broer van Melissa vanavond in RTL Boulevard zijn. Een deel van de familie (moeder Madeleine, broer Jeffry en twee zussen van moeder) keren zich nogal tegen Daniel, de vriend van Melissa: ze houden hem verantwoordelijk voor wat er met Melissa is gebeurd. Er is hevige tweespalt in de familie: wie het niet met dit standpunt eens is, wordt met de nek aangekeken (en erger), de politie is er bij ingeschakeld en er hebben zich zeer onaangename taferelen afgespeeld. Ik wil daar niet te veel aandacht aan geven, het is allemaal treurig genoeg, maar wat daar aan de hand is heb ik nog nooit eerder zo meegemaakt. Ik hoop dat het bij RTL Boulevard een beetje waardig verloopt.

 

Melissa3web_2Vijftien jaar plus tbs of vrijspraak? Vandaag de uitspraak in het proces tegen Orleando ("Ollie") A., die verdacht wordt van de gruwelijke moord op Melissa Ulrich (19) in Arnhem. Ik probeer het zo snel mogelijk te melden. Het verslag van het proces staat hier

                                                  *

De reportage over Melissa staat nu in Panorama. In hetzelfde blad een ander verhaal dat ik graag had gemaakt: een interview met Ron Nyquist, de man die de gebroeders Driesen vermoordde. Hij vertelt waarom: hij beschouwde hen als zijn vrienden en was naar hen toegekomen om te praten over de bomaanslag die op hem was gepleegd. Toen Ron even naar het toilet was geweest, hoorde hij de broers erover praten en bespraken ze hoe ze hem in een andere val zouden lokken.

Is Ron de geheimzinnige getuige Y, die twee weken geleden in de Bunker achter gesloten deuren is gehoord in de zaak-Endstra? Ik heb het daar destijds met verschillende mensen over gehad die Ron goed kennen, hun conclusie was eenduidig: uitgesloten. Maar als ik het interview zo lees en zie wat hij over Endstra vertelt, lijkt het mij niet zo’n vreemde gedachte. Een reportage van mij staat hier (zal ‘m binnenkort even aanpassen met de nieuwe gegevens uit het interview. Is gemaakt door Bas van Hout)

                                                                  *

Tijsvandenbrink

Als ik eraan toekom vandaag nog iets over de zitting van gisteren, over de geldstromen tussen Endstra en Paarlberg. Ingewikkeld, maar voor de liefhebbers toch wel interessant. De Braziliaanse vriendin van Bram Zeegers is inmiddels vrijgelaten, maar blijft officieel nog wel verdachte. Op zijn website schrijft Peter de Vries een stuk over de Zeegers-affaire, waar ik het geheel en al mee eens ben.

Tijs van den Brink krijgt ook een veeg uit de pan. Sommige mensen leren het ook nooit. Mijn afkeer van Tijs begon ooit toen ik hem op de radio hoorde in een interview met Pim Fortuyn. Dat drammerige, domme doorzagen irriteerde mij mateloos, en nog steeds. En dan werd hij in de tv-talkshow met Knevel ook nog aangekondigd als ‘scherp interviewer’. Knevel wekt ook irritatie, maar ik moet zeggen dat ik die talkshow vond meevallen. K&B hielden zich redelijk in en als je wel interessante gasten hebt kun je toch nog een aardig programma maken. Vergeten Pauw & Witteman soms: dat de gasten interessant zijn, niet de presentatoren. Het stuk van Peter de Vries staat hier

                                                                     *

Humbertotanweb_1

Humberto Tan was gisteravond bij Pauw & Witteman. Knap dat hij de marathon van Peking heeft uitgelopen, maar hij verpestte het weer door elke keer Beijing te zeggen. Is ooit bedacht door het ANP: namen van grote buitenlandse steden in de internationale spelling (behalve London, Paris, Berlin en Lisboa. En nog een paar). Ik haat mensen die Beijing zeggen (komen er straks reacties: je bedoelt dat je het haat dat mensen dat zeggen. Nee hoor).

Ook erg: dat hij zo trots is op die medaille. Iedereen die inschrijft voor een marathon krijgt een medaille, meestal vooraf. Dat zegt niks over de prestatie. Wat mij ook tegenstaat (net als bij Renxc3xa9 Froger, die uitsluitend in New York de marathon loopt): waarom moet het het per se zo’n bekende zijn? Natuurlijk is het leuk om een keer in een grote wedstrijd mee te lopen, maar het gaat toch om de prestatie (voor jezelf)? Geef mij maar Diever of Klazienaveen. Ik heb al eens een column geschreven over Humberto, het is er na gisteravond niet beter op geworden.

                                                                *

Madeleine3_5De meeste berichten over de verdwijning van Madeleine (‘Maddie’) McCann laat ik ongemerkt passeren, de bedenksels van de Britse boulevardpers zijn veelal moeilijk serieus te nemen. Vandaag toch een stukje waarvan ik dacht: dat klinkt nou logisch. De ouders zouden de kinderen bijna elke avond alleen hebben gelaten om uit eten te gaan. Dat past in wat ik nog steeds het meest logische scenario vind: de gelegenheid maakt de d
ief.

No Responses to “Woensdag 24 oktober: Melissa, Ron, Willem, Humberto, Tijs & Maddie”

 1. job October 24, 2007 at 10:55 am #

  Twintig jaar cel voor moord Melissa

  ARNHEM – De rechtbank in Arnhem heeft een 23-jarige Arnhemmer woensdag 20 jaar celstraf opgelegd voor de brute moord op Melissa Ulrich.

  De man krijgt geen tbs, omdat hij volgens de rechter volledig toerekeningsvatbaar was en de moord met voorbedachte rade heeft gepleegd. De 19-jarige Melissa kwam vorig jaar om het leven. Uit onderzoek blijkt dat de Arnhemse is vastgebonden en in brand is gestoken. De man ontkent iets met de moord te maken te hebben.

  De familie van het slachtoffer vindt 20 jaar cel een veel te lage straf. Zij wilden tbs met dwangverpleging.

 2. Rob Regeer October 24, 2007 at 9:51 pm #

  Veel te weinig!

  Over 10 jaar is die debiel vrij.
  Weer zo’n cultuurverrijker die levens verwoest.

  Zolang de partij voor de allochtonen en die andere linkse kliek het voor het zeggen heeft verandert er niets.

 3. willemzwijgtnietmeer October 25, 2007 at 7:52 am #

  En de rechters maar hard roepen dat ze niet soft zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: