Donderdag 27 september: Houtman, stenengooiers en Janneke

27 Sep

Kuijpersbunkersep1_2Rechtbankvoorzitter mr. Rino Verpalen neemt de adresgegevens door met verdachte Renxc3xa9 van D., geboren op 7 september 1963 in Amsterdam. Hij is in april vrijgelaten, door de hartoperatie van Holleeder, maar hij is nu weer ingesloten. Als de rechter vraagt naar welk huis van bewaring hij vandaag terug moet, zegt hij in zeer plat Amsterdams: "Ik gaon erfan uit dat ik gewoon naar huis kxc3 n." De publieke tribune roert zich meteen: jij blijft sitte!

Het verslag van deze zitting van afgelopen maandag staat nu (gedeeltelijk) online. De rest volgt later. Het gaat over de afpersing van Cees Houtman. Voor het verslag: zie hier

                                                                         *

Ik ken een paar mensen die met enigszins gemengde gevoelens de berichten lezen over hoe actief de politie van Eindhoven bezig is met die stenengooiende hangjongeren uit Son. Oproepen via Opsporing Verzocht, werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om de daders te achterhalen. Moet natuurlijk ook: op 29 april kwam in Best door stenengooiers een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat haar man de macht over het stuur had verloren.

Maar al deze drukte voor de tv-camera’s staat in schril contrast met de manier waarop de politie eerder reageerde op meldingen over stenengooiers. Iemand die een half jaar daarvoor op dezelfde weg was bekogeld en de kentekens doorgaf aan de politie (kentekens van auto’s uit Son!), merkte dat er in het geheel niets mee was gedaan. Toen hij na Opsporing Verzocht nog eens belde, bleek dat zijn melding wel was geregistreerd, maar dat er  verder geen enkele actie was ondernomen.

Nog iets frappanter: een andere automobilist had eerder op de avond van de dodelijke aanrijding ook al melding gemaakt van stenengooiers en dat doorgebeld. Met kenteken. Was ook niks mee gedaan. Pas na het ongeluk begon het interessant te worden, maar toen was het al te laat.

Of het inderdaad om de verdachten gaat die de politie nu op de korrel heeft, is uiteraard niet bekend. Maar we houden het in de gaten!

                                                             *

Ammarsara2Ik was een beetje achter geraakt met de weekbladen, was nu nog maar net toe aan de Nieuwe Revu van vorige week. Staat een reportage in over Janneke Schoonhoven en het gevecht om de kinderen Ammar en Sara. Als je het interview met die vader van de kinderen leest, zie je hoe wij allemaal weer eens voor de gek gehouden zijn en ons op sleeptouw hebben laten nemen.

Dat is altijd het probleem met die echtscheidingsdrama’s: er wordt van beide kanten met modder gegooid en als je dan alleen het verhaal volgt van de moeder, blijkt dat toch wel erg eenzijdig. Je zou haast het idee krijgen dat die kinderen bij hun vader in Syrixc3xab beter af waren dan bij hun moeder in Oude Pekela. Wat is dat toch met dat dorp…

 

No Responses to “Donderdag 27 september: Houtman, stenengooiers en Janneke”

 1. Brillie September 27, 2007 at 11:47 pm #

  ach ja… dwaze vaders…

 2. dorus September 28, 2007 at 9:22 am #

  de rest volgt later ? Wanneer ?

 3. Liesje September 28, 2007 at 5:47 pm #

  Ben ook benieuwd naar het vervolg!
  offtopic: weet jij iets meer over Huib van Oudenaren, wat nou zijn motivatie was zijn vrouw en kind te vermoorden?

 4. Nadia September 29, 2007 at 4:17 am #

  Nou ben nu wel heel erg nieuwsgierig wat er in dat Revu-artikel staat…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: