Vrijdag 31 augustus: moordenaar Cor van Hout opgepakt?

31 Aug

Update 16:45 uur:

Vhouttekening_1Ik kreeg vanmiddag een telefoontje van een collega uit Kroatixc3xab dat daar vannacht de man is aangehouden die verdacht wordt van de moordaanslag op Cor van Hout. Het gaat om een man uit Bosnixc3xab-Herzegovina. Interpol Nederland vraagt om zijn uitlevering. Maar er is nog wat onduidelijkheid: hij zou verdacht worden van twee moorden, ik heb ook de naam van het andere slachtoffer, maar die kwam mij niet bekend voor, zoek ik nog even uit.

Update 17:25 uur:

De uitlevering van de aangehouden man is gevraagd voor de moordaanslag op Cor van Hout en ‘G.W.N. Vermeulen’. Dat zei me niet direct iets, maar dat gaat natuurlijk om Bas Vermeulen, ik kende hem alleen onder een bijnaam (ik dacht iets van Amstelveense Gerrie). Hij reed in de auto. Cor stond te wachten tot de auto kwam, toen hij werd neergeschoten. Robert ter Haak, die ook bij de laatste lunch aanwezig was geweest, raakte gewond en overleed later. De Kroatische collega twijfelde zelf al of Vermeulen was geliquideerd of dat hij alleen doelwit was geweest.

De collega in Kroatixc3xab zoekt nog de foto van de motor die gebruikt is bij de aanslag. Staat ergens op een site, ik dacht dat ik ‘m zelf ook had, maar ik kan hem niet zo snel vinden. Dus mocht iemand het weten… De deadline in Kroatixc3xab is aan het verstrijken.  (foto is binnen)

Als het klopt zou het moeten gaan om de man rechts, die achterop zat.

Update 17:40 uur:

Nieuws uit Kroatixc3xab:  de naam van de aangehouden man is Izudin Spahovic aka Izo (44), een Bosnixc3xabr uit Serajevo. Hij werd aangehouden toen hij de grens bij ‘Vinjani Gornji’ wilde passeren, om Kroatixc3xab binnen te komen van de kant van Bosnixc3xab en Herzegovina. Dat was donderdagmiddag om 18:00 uur. Toen ze zijn naam controleerden, zagen ze dat hij werd gezocht door Dutch Interpol. Hij is naar de rechtbank in Split overgebracht en kort ondervraagd door de rechter. Voorlopig wordt hij voor xc3xa9xc3xa9n maand aangehouden, hij zit nu in de gevangenis van Split in afwachting van uitlevering naar Nederland.

Hij wordt waarschijnlijk niet gezocht voor de laatste definitieve moordaanslag op Cor van Hout in 2003, maar voor de mislukte poging in 2000. En voor de poging tot moord op G.W.N. Vermeulen. De Nederlandse autoriteiten zijn ook nog op zoek naar een andere man, voor dezelfde feiten. Zijn naam is Almir Pasic, ook bekend als Faco(37) en ook van Serajevo.

Zowel Spahovic als Pasic werden in mei van dit jaar al eens aangehouden, in Bosnixc3xab, maar als inwoners van Bosnixc3xab konden ze niet worden uitgeleverd. Na ondervraging werden ze toen vrijgelaten.                                                             

                                              *

Ik ben net thuis (was even met Eef Hoos op het Rokin), ik weet nog niet wie de man is die in Suriname is aangehouden als tussenpersoon voor de moord op Willem Endstra. Dino kan ‘t niet zijn, die is ouder. Spoedig meer (hoop ik).

                                                             

No Responses to “Vrijdag 31 augustus: moordenaar Cor van Hout opgepakt?”

 1. Berry August 31, 2007 at 4:58 pm #

  Verdacht van de moordaanslag? of de moord?
  Er waren er nogal wat voorafgaande aan de uiteindelijke

  Beste Berry,

  van de laatste, in Amstelveen, voorzover ik begrepen heb.
  Hendrik Jan

 2. Eric August 31, 2007 at 5:23 pm #

  Hey Hendrik Jan,
  Ik heb net de foto’s van die motor naar je mailbox toegestuurd. Tweede keer overigens…op 31 Mei schreef je er ook al eens over.
  Verder staan er veel meer van dat soort foto’s ivm liquidaties en criminelen op: http://dutchprisons.spaces.live.com/

 3. sander September 1, 2007 at 2:17 am #

  De vriend/lijfwacht van Cor die bij de mislukte aanslag bij Cor was, heette Bas, oftewel ‘Bassie’. Hij is te zien op latere foto’s van de definitieve aanslag in Amstelveen (bij het Chinese restzurant)terwijl hij met zijn handen voor het gezicht wordt weggeleid bij het stoffelijk overschot van Cor.

 4. sander September 1, 2007 at 2:17 am #

  De vriend/lijfwacht van Cor die bij de mislukte aanslag bij Cor was, heette Bas, oftewel ‘Bassie’. Hij is te zien op latere foto’s van de definitieve aanslag in Amstelveen (bij het Chinese restzurant)terwijl hij met zijn handen voor het gezicht wordt weggeleid bij het stoffelijk overschot van Cor.

 5. anoniem September 1, 2007 at 4:21 pm #

  Er zijn ook nog meer medeverdachten aangehouden. Zoals de Surinamer Patrick R. die eveneens ook betrokken is bij tientallen liquidaties in en rond Amsterdam, samen met zijn kompaan Izo S. deden zei ‘t werk voor Dino S. en Willem Holleeder.

 6. Jay September 1, 2007 at 6:50 pm #

  @anoniem

  Mag ik vragen hoe je weet dat beiden verantwoordelijk zijn voor tientallen liquidaties in en rond Amsterdam?? Vooralsnog gaat het alleen om de liquidatie op Endstra. Weet jij meer of lees je wat moeilijk??

 7. anoniem September 1, 2007 at 7:11 pm #

  Volgens mij ben jij die gene die hier moeilijk leest. Want ik zei ze zijn betrokken bij tientallen liquidaties,ik heb niet gezegt dat ze iedereen maar overhoop schieten maar wel vaak betrokken zijn bij dit soort gevalletjes. En dat kan ik goed weten omdat ik een goeie vriend ben van een belangrijke Penoze-gast.

 8. Jay September 1, 2007 at 7:42 pm #

  Wie zei er dan dat ze iedereen maar overhoop schieten?? Ik niet toch. LEZEN AUB… Mijn vraag was alleen hoe jij dat weet, van die tientallen liquidaties, omdat verder daar niemand over schrijft. Geen rare vraag dus.

 9. anoniem September 1, 2007 at 7:52 pm #

  Het kan me niet schelen of je dat niet zei of wel, het gaat erom dat ‘t wel zo overkomt. En nogmaals… ik kan ‘t weten omdat ik bekend ben in dat wereldje van die gasten, de Penoze weetje wel, daar maak je geen grappen mee.

 10. Karel September 2, 2007 at 12:19 am #

  Intersant

 11. coco scheresliep September 2, 2007 at 1:21 am #

  Nou anoniem …ik ben de coco scheresliep en jij ben niet mijn tiep.
  Mag jij als goede (anonieme vriend) de zeepjes oprapen en de schoenen poetsen van jou penovriend?
  Ik ben de coco en jij mag mijn kont niet eens kussen.

 12. anoniem September 2, 2007 at 12:10 pm #

  Blijkbaar waren die twee vorige teksten niet duidelijk genoeg voor je. Net wat ik al zei knul, ik ben een kenner van die Penoze-leden, ik weet waar ik ‘t over heb. Er zal vast wel een krant of site een verhaaltje maken over die gasten hun rol in de Amsterdamse Circuit. Dan zul je mischien gelijk aan mijn informatie denken, waar jij je helaas zo druk om maakt. Maar goed… dit is de laaste actie reactie tegen jou. Dus denk maar niet dat ik je blijf beantwoorden, want zulke types als jou weten absoluut niet tegen wie ze praten!.

 13. boef September 2, 2007 at 1:39 pm #

  george hou eens op intersant doen ze moeten je niet

 14. boef September 2, 2007 at 2:43 pm #

  waarom praten we als of we mensen kennen als we der echt wat mee verdienen zouden we dan dit hier lullen

 15. falcone November 22, 2008 at 12:03 am #

  hey ik vind het echt leuk want ik ken die mensen ook ze zijn echt netjes mensen en heb zelf vast gezeten in de ebi samen met de neus holee…. jullie weten wel wie laten we geen namen noemen ik zat toen op cell 3 me naam staat er nog in opeen dag kwam ik de neus tegen holeee…. jullie weten wel wie hij was bang toen had ik hem geholpen ik had hem een pakje sigarrete gegeven maar opeen dag kwamen er 3 nieuwe gasten binnen dwaight s en dino s holeee… jullie weten wel wie laten we geen namen noemen dwaight s en dino s hadden van der bijl gepopt maar niemand weet dat dus waar ik heen wil met me verhaal is dat holee… nu weten jullie wel wie ik bedoel toch oke hun wat losgeld heeft gegeven ik stond erbij heb alles gezien maar ben geen verrader daarom vertel ik het alleen op deze site

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: