Vrijdag 31 augustus: 'IJzeren Henk'

31 Aug

Weet iemand hoe het met ‘IJzeren Henk’ is? Ik was deze week bezig met een moordzaak en tot mijn verrassing bleek het slachtoffer voor te komen in het boekje xe2x80x98IJzeren Henk, het levensverhaal van crimineel Henk de Roodexe2x80x99 uit 1992.De Roode omschrijft zichzelf als inbreker en bankovervaller. Zijn moeder was een moffenhoer, zijn pleegmoeder leed aan godsdienstwaanzin en de enige om wie hij gaf, zijn zusje, sneuvelde bij het bombardement op Rotterdam. Hij hield zich met vechten in leven en verdiende de kost als smokkelaar, zeeman, kok in een nonnenklooster en portier in een seksclub. Eind jaren tachtig vluchtte hij naar Thailand. Als ik het goed begrepen heb schreef hij daar zijn opzienbarend memoires.

                                                                        *

Batavia2web_1Batavia Stad, bij Lelystad, was dezer dagen nogal prominent op de buis, door de documentairefilm van Michiel van Erp, over evenementen-organiserend Nederland. Zondagavond bij Zomergasten, gisteravond in herhaling. Radio Bergeijk, maar dan echt. Vandaag in de krant: commotie rond een commercial voor Batavia Stad. Bedacht door dezelfde creatieve campagnemaker? Voor de opnames moesten blote dames de uitgestrekte Flevolandse velden op. Is wel actueel, ik zag vanmorgen ook nog net iets over enige ophef rond een ‘kontshow’ van Sloggy.

Die velden waren vorige week bij mij overigens ook al te zien: de foto van George van Dijk bij een bloemenveld heb ik gemaakt in de buurt van Almere. Wie de reacties een beetje volgt, ziet dat George zelf reageert op mensen die hem aanvallen. Hij zou het liefst een persoonlijke afspraak maken met mensen die iets tegen hem hebben. Ik zou zeggen: wie durft? Ik kom wel met de camera.

Wat er in elk geval niet klopt aan de foto voor Batavia Stad: waar zijn de windmolens? Wie wel eens door Flevoland rijdt weet dat het xc3xa9xc3xa9n groot windmolenpark is geworden, qua landschap is het totaal verpest (net als Friesland). Deze foto kan onmogelijk gemaakt zijn zonder photoshop, waarbij de windmolens zijn weggevaagd. 

No Responses to “Vrijdag 31 augustus: 'IJzeren Henk'”

 1. Jay August 31, 2007 at 2:39 pm #

  Een gezellige site?? Het gaat hier volgens mij over moord en doodslag.. maar goed. Ik vind wel dat als je vraagt om je web-log te bekijken dat het enigszins te maken moet hebben met misdaad. En niet over potten en pannen. Maar das mijn mening.

  (reactie verwijderd, HJK)

 2. Mary-Ann September 1, 2007 at 2:20 am #

  “Wie de reacties een beetje volgt, ziet dat George zelf reageert op mensen die hem aanvallen. Hij zou het liefst een persoonlijke afspraak maken met mensen die iets tegen hem hebben. Ik zou zeggen: wie durft? Ik kom wel met de camera.”

  Typisch, ongeveer zoals in het kamp waar je hard moest weglopen HJ. Of zou het deze keer makkelijker zijn omdat iemand anders het zogenaamde “doelwit” is ?
  Ook weer zo’n Brown aktie..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: