Woensdag 29 augustus: George van Dijk van slag

29 Aug

Vandijkpbc5

George van Dijk belde. Hij is inmiddels voor zijn doen al erg lang weer op vrije voeten, maar de ontwikkelingen na zijn gevangenschap zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten. Hij vertelde dat hij een paar maanden geleden met een traumahelikopter is afgevoerd. Hij was midden in de nacht bij de buren dwars door de ramen gesprongen. Hij was aardig in de war: hij dacht dat er iemand met een machinegeweer in zijn badkamer stond.

Het is niet helemaal onbegrijpelijk: hij had al geruime tijd alle reden om te denken dat er een aanslag op hem zou worden gepleegd. Het werd niet door iedereen even serieus genomen, maar nu blijkt dat er wel degelijk een actie in voorbereiding was. Het is allemaal de schuld van politie en justitie, die zijn verklaringen hebben laten uitlekken en hem direct in levensgevaar hebben gebracht. "En niemand helpt mij, ik moet het allemaal zelf opknappen. Ik krijg geen bescherming, de politie doet niks."

Verder ben ik vandaag de hele dag op pad. Er staan wat criminelen, advocaten, collega’s en plaatsen delict op het programma. De apparaten gaan mee, mocht er zich onderweg iets bijzonders voordoen, dan kan ik me melden.

No Responses to “Woensdag 29 augustus: George van Dijk van slag”

 1. belita October 12, 2010 at 10:47 am #

  heey george.. zie eigenlijk nu pas de reacties na mij.. maar leuk dat je terug heb gereageerd.. we zien elkaar niet zo vaak helaas.. maar ik hou nog steeds van je hoor! Je was altijd al met joop en willem me favoriet! Al die reacties van die stumperds moet je je niets van aantrekken.. die komen zelf aandacht tekort en zijn jaloers op de aandacht die jij wel krijgt.. die mensen die zou praten kennen jou niet persoonlijk.. die kennen alleen de “verhalen”.. Tuurlijk is het niet leuk te zien/horen dat er zo over je gepraat wordt daar zijn we allemaal mee bekend helaas.. maar kin omhoog en borst vooruit.. sta erboven.. heb ik mezelf ook aan moeten leren.. wij zijn mentaal (en lichamelijk) sterker dan de gemiddelde mens.. wij kunnen dan ook wel dat stomzinnige geouwehoer aan tog? ;)En tuurlijk neem ik het voor je op.. wat je ook gedaan mag hebben je bent en blijft mijn oom! En ook 1 van de leukste die ik ooit heb gehad! Ook al zijn er jaren verloren gegaan.. maar ik weet nog precies dat je met me paps en joop en henk zevenboom bij ons thuis zat te kaarten en ik vond het altijd fijn om onder die gezelligheid van jullie mannen te zijn.. tijdens het kaarten was er ook nog aandacht voor ons.. (wes en ik) was ook altijd wel blij als ik je is sprak door de tel in de jaren dat je er niet was.. vind het ook heel jammer dat ik je niet zo vaak meer zie.. dus wil je als je dit leest ff een mailtje sturen als dat kan?? belietje83@live.nl
  wil je graag wat vaker zien!!! mis je wel hoor… en ik zorg goed voor lady! Ze is net als jij dolenthousiast, vrolijk en hyperactief op der momenten hahaha..georgie laat gauw wat van je horen! Kus je nichie!!

 2. belita October 12, 2010 at 11:11 am #

  en nog ff wat.. diegene die hier ergens bovenaan het over de opvoeding had.. mijn opa en oma waren toppers!! Die mensen hebben heel wat doorstaan en veroordeelden niemand op hun fouten!! Hun waren degenen die de familie bij elkaar hield door hun was er een hechte band.. door hun hebben we kanten waar we supertrots op kunnen zijn! Waar mijn eigen moeder er niet voor me was, was mijn oma er wel! Topmensen waar ik superveel van hou en nog steeds heel erg mis.. ze hebben topwerk verricht met 13 jongens groot te brengen! En uiteindelijk ook goed terecht gekomen zijn door de kracht die we hebben meegekregen! Ik zou me nooit geen andere familie willen wensen! De liefde die wij kregen was anders dan anders maar zo overweldigend.. wij kregen wel de kansen te leren van de fouten die we maken zonder erop veroordeeld te worden! iets waar de meesten nog wat van kunnen leren! Het verschil met ons is dat wij ons nergens scheinhijlig achter verschuilen zoals de meesten wel doen.. dat was wat ik nog ff kwijt wou..
  Ik hou van mijn familie.,.. van de 1 meer dan van de ander maar zo gaat dat in elke grote familie.. en nogmaals ik ben trots op wie ik ben en op wie me familie is ondanks de fouten die gemaakt zijn want ik veroordeel iemand niet op zijn/haar fouten!

 3. kris November 3, 2010 at 6:23 pm #

  ik heb eindelijk je boeken te pakken.. en ben stront nieuwsgierig hoe of wat..

  wel lachen.. ik hoor alleen maar de kutverhalen van de ” van dijkies”.. maar toen mijn opa(Jan van de fietsenstalling) overleed, kwamen jullie naar mijn oma.. “geen zorgen vrouw we letten op je”. werd er gezegd.

  en mijn pa(Arend) was maatjes met je broer Tommie..

  ik ken dus alleen maar leuke verhalen..

 4. dennis van rooij March 21, 2011 at 1:29 am #

  beste george,
  ik heb je boek gelezen en was er erg van onder de indruk. 1 ding is me duidelijk geworden en dat is dat jij je door niets en niemand uit het veld laat slaan. en dat is iets wat ik heel erg waardeer. wat de mensen hier boven schrijven moet je schijt aan hebben. mijn motto is altijd; oordeel en roddel maar, maak me naam maar bekend, laat zien dat je 100% fan van me bent!
  het gaat je goed george.

  dennis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: