Dinsdag 28 augustus: Nijkamp en ander afscheid

28 Aug

Gertnijkamp_4

In Opsporing Verzocht vanavond ‘een belangrijke foto’ in de jacht op de moordenaar van Gert Nijkamp. Er lijkt weinig schot in te zitten, maar misschien helpt dit. Tip voor mensen die meer over deze zaak willen weten: via de zoekfunctie in de linkerkolom is alles wat ik erover geschreven heb gemakkelijk te vinden (hoef ik niet elke keer die links te maken).

Aan het front van de zware misdaad is het even rustig. Stilte voor de storm? Daarom vandaag maar weer eens een paar zaken waar ik mij eigenlijk niet mee mag bemoeien. Ik kijk blijkbaar met heel andere ogen naar sportwedstrijden dan anderen. Kan ook zijn dat er wel over geleuterd is, dat heb ik niet gevolgd, maar volgens mij werden Heerenveen en de tegenstander van de club waar Van Bronckhorst speelt afgelopen weekeinde weer eens zwaar genaaid door de scheidsrechters. Heerenveen had op een cruciaal moment een strafschop moeten hebben, Van Bronckhorst kreeg er xc3xa9xc3xa9n omdat hij zich weer eens liet vallen. Klassenjustitie, altijd in het voordeel van de grote clubs. ‘t Is maar goed dat ik geen scheidsrechter ben: bij mij was zo’n Van Bronckhorst er meteen uitgestuurd (net als al die andere valsspelers en matennaaiers).

                                                                            *

Met lichte verbijstering heb ik de commentaren op ‘Zomergasten’ gelezen. De recensenten in de deftige kranten doen er een beetje laatdunkend over. Soms was het dan wel aardig, maar Joris Luyendijk kwam er niet altijd doorheen. Kijken blijkbaar ook met heel andere ogen, ik vond ze allemaal zeer de moeite waard. Er wordt nu ineens gedaan alsof het gaat om diepte-interviews waarbij de ziel en zaligheid van de gast moet worden blootgelegd en alle duistere geheimen boven tafel moeten komen. Dat is helemaal niet de opzet en strekking van het programma, wat zijn dit voor rare critici?

                                                                        *

DianaharrodswebDinsdag=bepsterdag. Op www.bepster.com gaat het dit keer over ‘afscheid in augustus’: Jos Brink, prinses Diana en Veronica. Op de foto het standbeeld van Dodi en Diana in Harrod’s in Londen. Ik was  met Pasen in de winkel van ‘s lands beroemdste bijna-schoonvader, vandaar dat ik dit beeld zelf kon vereeuwigen. 

   

No Responses to “Dinsdag 28 augustus: Nijkamp en ander afscheid”

  1. joop August 28, 2007 at 9:36 am #

    (hoef ik niet elke keer die links te maken).

    Kom op H.J, Gemak dient de mens en zoveel werk is het ook weer niet.Dit is nu juist een prettige service.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: