Maandag 27 augustus: de moorden in het Biljartpaleis

27 Aug

Kuijperskantoorweb_2

Het is soms een klein wereldje. De Telegraaf meldde zaterdag dat de Albananees Andrea Pata was aangehouden. Hij zou zijn ingehuurd door Fred R. om de Hilversumse crimineel George van Dijk te liquideren. Een reageerder bij mij ontdekte dat deze Andrea in 1998 betrokken was bij een dubbele moord in ‘Het Biljartpaleis’ in Den Haag. Een zaak die mij in het geheel niet meer voor de geest stond en waar relatief weinig over is geschreven. Een Grieks persagentschap meldde de aanhouding van de voortvluchtige Andrea in 1999.

Ik vroeg om meer informatie, de bron bleek veel dichterbij dan ik had verwacht: niemand minder dan Jan-Hein Kuijpers, thans advocaat van Willem Holleeder, blijkt Andrea destijds voor die moordzaak te hebben verdedigd. "Hij werd destijds verdacht van betrokkenheid van die dubbele moord in het biljartpaleis in Den Haag, samen met twee andere types. Doedens en ik stonden Pata bij, de oude Moszkowicz een van de andere verdachten. De rechtbank gaf allen 12 jaar en bij het uitspreken van het vonnis braken de heren de boel af in de rechtszaal. In hoger beroep werden ze allemaal vrijgesproken."

                                                        *

Johnvdheuvelnieuw180_3In zijn column in de Telegraaf ging John van den Heuvel gisteren in op het interview dat Dino Soerel aka ‘Rex’ gaf aan www.crimesite.nl

"Maar neen, Dino S. koos voor de makkelijke weg. Hij ging nergens op in, maar liet in zijn antwoorden wel een irritant dreigend toontje doorklinken. xe2x80x9eEigenlijk bevalt dit leventje me wel", pocht xe2x80x99Rexxe2x80x99. xe2x80x9eIk heb in ieder geval mijn echte vrienden xc3xa9n vriendinnen leren kennen. En een voetbalmakelaar", waarmee hij kennelijk doelt op Rodger Linse, een nieuw vriendje van zijn ex.

Al met al kunnen de woorden van Dino S. nauwelijks als een serieuze verdediging worden beschouwd. Als commissaris Rex slim is, meldt hij zichzelf snel en legt hij op de enige juiste plek uit waarom volgens hem de verdenkingen van justitie niet kloppen. En dat is in de rechtszaal."

Waarna bij mij weer iemand opmerkte dat Rodger Linse – als makelaar van onder andere Ruud van Nistelrooij – misschien helemaal niet zo blij is met publiciteit over hem en zijn nieuwe vriend. Een link naar Rodger Linse staat hier

No Responses to “Maandag 27 augustus: de moorden in het Biljartpaleis”

  1. Anonymous August 30, 2007 at 7:54 am #

    Is dat niet een beetje cynisch bedoelt,
    die Rodger is toch met die ex vriendin van Dino.?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: