Zondag 26 augustus: Spong & Van Bommel

26 Aug

Harryvanbommel"You look sensational", zei SP-Kamerlid Harry van Bommel op de Nederlandse ambassade in Jordanixc3xab tegen een Jordaanse medewerkster. Ze diende er een klacht over in, ze was niet gediend van dit compliment. Nederlanders in den vreemde, daar hoor je vaak bizarre verhalen over. Het wijzende vingertje van Jan Pronk, politiemensen die zich in het buitenland net zo arrogant gedragen als thuis – en dus niks voor elkaar krijgen – en politici die hun contactpersonen schofferen. In het bedrijfsleven schijnt het wat beter te gaan: daar is men door schade en schande wijs geworden en als het om geld gaat, dan weet een Nederlander zich wel aan te passen en desnoods mee te boeren met een Chinees.

De opmerking van Van Bommel leek ook een beetje in de categorie ‘onhandige politici’ te vallen, maar is dat wel zo? Advocaat Gerard Spong bekijkt het in zijn column in het Algemeen Dagblad van een wat andere kant en daar ben ik het geloof ik wel mee eens: dat mens op die ambassade moet ontslagen worden. In Nederland is er niks op tegen een vrouw zo’n compliment te maken, het gaat hier wel om een medewerkster van onze ambassade – Nederlands grondgebied – dus die dame past zich maar aan en anders hup: wegwezen.

                                                                     *

Ik heb nog wat zitten zoeken op ‘Biljartpaleis’ en schietpartijen, maar ik kan werkelijk niks vinden over dat gebeuren in 1998 (zie gisteren). Ik neem aan dat de slachtoffers evenals de vermoedelijke daders buitenlanders waren, anders had er toch veel meer publiciteit over moeten zijn? Ik kende de hele zaak niet, ik kon het alleen terugvinden omdat ik wat jaargangen Telegraaf heb bewaard en gearchiveerd. Best kans dat Opsporing Verzocht er ook aandacht aan heeft besteed, maar dat is moeilijk te achterhalen. Ik hoop dat er zich nog iemand meldt die er meer van weet.

No Responses to “Zondag 26 augustus: Spong & Van Bommel”

  1. Jay August 26, 2007 at 3:46 pm #

    Hmm,ik lees vandaag in de telegraaf dat die voetbalmakelaar die Dino noemde in het interview Rodger Linse heet. Althans waarschijnlijk.. Nou is die man zaakwaarnemer van Ruud van Nistelrooij en weet ik veel wie nog meer. Een grote meneer dus in voetballand. En dan ga je uitgerekend met de ex-vriendin (of was ze dat nog niet??)van Dino S… Die het dus behoorlijk dwarszit, anders noem je dat niet in een interview waar het om heel andere, ietwat zwaardere, zaken gaat. Vreemd. En niet leuk voor Rodger. Ik zou er in ieder geval slecht van slapen..

  2. Jay August 26, 2007 at 3:54 pm #

    Hier overigens een foto van Rodger Linse:

    http://www.hethaagsamateurvoetbal.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6218&Itemid=56

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: