Peter van D., drugsbaron van het zuiden

26 Aug

Petervand2web(reportage Nieuwe Revu, november 2007)

Zijn villa in het Limburgse Schinveld oogt als een onneembare vesting, zijn naam wordt al sinds het begin van de jaren tachtig met enige huiver genoemd. Hij is vele malen xe2x80x98groterxe2x80x99 dan xe2x80x98eenxe2x80″Bruinsmaxe2x80x99 en xe2x80x98een-Endstraxe2x80x99 ooit zijn geweest, maar waar de Amsterdammers de schijnwerpers op zich gericht kregen, hield Peter van D. zich op de achtergrond. Hij heeft een broertje dood aan media en publiciteit, maar ook hij ontkomt er niet aan. Zelfs in xe2x80x98het proces van de eeuwxe2x80x99 speelt hij een xe2x80″ zij het bescheiden xe2x80″ rol. Van D. wist telkens de dans te ontspringen, maar een paar foutjes breken hem nu lelijk op: belastende documenten in het hondenhok en een afgeluisterd gesprek met zijn broer Harrie in de gevangenis in Belgixc3xab. Daaruit bleek dat hij zijn imperium vanuit de bajes bleef runnen. Inmiddels is hij terug in Nederland. Voor het uitzitten van een oude straf en wegens betrokkenheid bij een recente xtc-zaak.

LEES MEER

No Responses to “Peter van D., drugsbaron van het zuiden”

 1. Ron L. November 21, 2007 at 4:06 pm #

  prachtig H.J.K., je blijft me iedere keer verbazen. Duidelijk en overzichtelijk tekst. Het blijft werkelijk een genot om jouw artikelen te lezen. je heb een fan erbij 😉

 2. nightshift November 21, 2007 at 8:34 pm #

  Dat is weer eens een opmerkelijke reportage. Waarom lezen we zulke boeiende en opmerkelijke verhalen niet eerder? Ik blijf HJK volgen, beter dan Peter R en de rest.

 3. Anonymous November 26, 2007 at 6:05 pm #

  Leuke en zeer interessante site!
  Ik kom vaker langs!!

 4. rambo December 14, 2007 at 2:06 am #

  hoi henk jan lees voor het eerst je verhaal jij bent een van de weinige die me aanspreekt mag je wel betreft je onderzoek peter ken hem persoonlijk als mens ook ron nyqvist heb totaal niks met die wereld maar na jou verhalen begrijp ik het nu vooral wat ron betreft die heeft niet voor niks een beschermengelen neem van mij aan die gozerd heeft genoeg achter zn kieze ook fouten gemaakt waar hij voor boed maar een hard van goud ga zo door

 5. . June 4, 2008 at 11:21 am #

  je hebt wel ballen om die foto op je site te zetten ik hoop dat die honden je de tyfus in hebben gebeten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: