Angeloz Diaz: een bange kroongetuige

5 Aug

Angelodiaz1webOpkomst en ondergang van de kroongetuige in het Nomads-proces

(reportage uit Nieuwe Revu, maart 2005; aanleiding voor plaatsing: het optreden van Angelo Diaz in november 2007 tijdens het proces tegen de Hells Angels in Amsterdam, die als criminele organisatie worden aangemerkt. Diaz is als getuige opgeroepen, maar blijkt vrijwel niets te weten van het reilen en zeilen binnen de motorclub en reageert zeer verstoord op de vragen. Zijn optreden als kroongetuige in de zaak tegen de Limburgse Nomads, voor de drievoudige moord in Sittard, heeft justitie ook niet gebracht wat men ervan had verwacht: uiteindelijk zijn alle betrokkenen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Omdat ze allemaal hun mond hielden, was niet bekend wie er daadwerkelijk bij de moorden een rol hebben gespeeld)

                          ANGELO DIAZ, VISSER IN TROEBEL WATER

Hij had een bloeiend bedrijf op Curaxc3xa7ao tot hij in overstapte op drugstransporten en uiteindelijk in zee ging met de Limburgse Nomads, die door zijn getuigenis tegen levenslange straffen aankijken. Op de Antillen zagen we hoe de succesvolle visser Angelo Diaz (46) een mislukte, angstige cokesmokkelaar werd.

“Jongens, op je stoelen!” NN, de voormalige vriendin van Angelo Diaz, commandeert de kleuters naar binnen. We staan voor het hek van haar particuliere schooltje in een van de betere buurten van Curaxc3xa7ao, dichtbij Willemstad. Ze komt niet meer naar buiten. Een week eerder nog wel, toen wist ze nog niet dat het een verslaggever was die aanbelde. Ze zei: “Ik sta overal buiten, ik wil er niets mee te maken hebben. Ik ben van de week ook weer bedreigd, net als mijn kinderen. Ik praat met niemand meer, niet met de politie en ook niet met journalisten.” En ze besloot: “Ga maar naar de broer van Angelo en naar zijn maitresse Claudia. Die weten alles.”

LEES MEER

14 Responses to “Angeloz Diaz: een bange kroongetuige”

 1. V.V. November 14, 2007 at 1:06 am #

  Goed artikel Hendrik Jan!!
  Niet voor niks opgebleven. Ga nu pitten
  Ga zo door! Ik check je site elke dag!
  Groeten!

 2. joop November 14, 2007 at 8:44 am #

  Heel goed en prettig leesbaar artikel. Bedankt Hendrik Jan.

 3. Eric de B November 14, 2007 at 11:40 am #

  Als we Hendrik Jan toch niet hadden….

 4. DR November 14, 2007 at 12:10 pm #

  Interessant artikel!

  Nou als iemand zijn leven heeft verprutst dan is het deze meneer Diaz wel

  mvg

 5. rene November 14, 2007 at 1:29 pm #

  knap waardeloos stukje ..Altijd maar proberen om de HA af teschilderen als criminelen…
  tsja..in nederland moeten ze toch een doelgroep hebben om af tezeiken

 6. Carl November 14, 2007 at 5:53 pm #

  @Rene, als je echt denkt dat de Hells Angels een onschuldig clubje brave huisvaders zijn die een beetje aan motoren sleutelen, ben je ofwel totaal naief of ziende blind. Ik vind het raar om te zien hoeveel mensen dat schorum nog lopen te verdedigen ook, terijl ze er niets van af weten. Ja hoor, Hells Angels doen helemaal niks crimineels. En Willem Holleeder is ook al zo’n arme jongen die van alles en nog wat wordt beschuldig terwijl het gewoon een toffe jongen is.

  Die Diaz heeft gewoon met de verkeerde mensen zitten rommelen, dacht waarschijnlijk even snel binnen te lopen. Ik benijd hem niet, maar uiteindelijk heeft hij alles aan zichzelf te danken. Wie met de haaien zwemt (en daar bedoel ik dus ook de Hells Angels mee), moet niet verbaasd zijn als hij nooit meer boven komt. Zo simpel ligt dat nou eenmaal.

 7. Shizz November 14, 2007 at 8:06 pm #

  @Carl, dat mensen dat denken heeft te maken met angst…

 8. el don November 28, 2007 at 2:59 am #

  Hendrick Jan, waardeloze leugenaar, je hebt zeker je diploma uit een zakje zeep gehaald. Ik heb begrepen dat NN jou geen moment te woord heeft gestaan. Knap waardeloos je verhaal zo in elkaar te draaien, had je geld nodig om te eten? Hoe durf je mensen zo door de slijk te halen.
  Je duim is zeker zo plat als een dubbeltje, heb je als kind geen kans gehad om op je duim te lurren? Als je nog ooit naar Curacao gaat en je jogt in dat waardeloze onderbroekje van je, met die lelijke roze poten eronder langs de weg bij landhuis Daniel, let goed op het verkeer! Je bent gewaargeschuwd, lelijke vuile vieze makamba.Desgraciado!

  Beste El Don,

  dat heb je dan verkeerd begrepen, ik heb een paar minuten gepraat met NN bij haar schooltje.
  Zeker heb ik geld nodig, maar voor een freelancer zijn buitenlandse reizen voornamelijk een verliespost, dus dat speelt geen rol. Ik begrijp niet wie je bedoelt met ‘door het slijk halen’.
  Het is overigens niet zo moeilijk te begrijpen wat je frustratie is, er zijn maar een paar mensen die weten waar ik zat. Dat je niet ‘happy’ bent met dit verhaal (of was dat andere eiland zo happy?) begrijp ik dan ook bijzonder goed, maar voorzover mij bekend staan er geen leugens in het artikel en de mensen die erin worden genoemd hebben hun narigheid toch echt aan zichzelf te wijten.

  Hendrik Jan

 9. el don November 28, 2007 at 3:10 pm #

  Grote leugenaar, geen moment heeft die vrouw jouw info gegeven, zij heeft jouw gezegd dat je voor info naar zijn broer kon gaan. En de tweede keer dat jij terugkwam, is zij met de kinderen naar binnen gegaan. Jij respecteerde haar niet, jij bleef aandringen.

  Ik weet niet waar je heen wil met je opmerking over frustratie, weer voor je info, wij hebben nooit een woord met elkaar gewisseld. Je antwoord is nogal ‘brua’.

  Misschien weet je het niet, maar Angelo was een goede en lieve vader voor zijn kinderen, dus NN zal dat nooit hebben kunnen zeggen, wat jij beweerd in je verhaal, want zij praat heel anders over hem in dat opzicht. Weer zo’n aanduiding dat je haar niet gesproken hebt.
  En dan nog een foto van de school in de revu, weet je wat dat betekende voor de school. Als jij en je kornuiten van het revuutje op dat moment er even bij stil hadden gestaan, dat die dame haar inkomen hierdoor beperkt werd en dat ze 2 kinderen heeft die ook elke dag moeten eten enz., dan hadden jullie toch niet zo dom gehandeld? Jullie inkomen is er wel beter op geworden, he?
  Het was geen claudia met de baksteen, het was de vrouw van ruben, debbie.

  Heel veel in je verhaal klopt dus niet, je hebt er maar wat van gemaakt.
  Waarom Donnie K, waarom van W en niet gewoon Ron van Wijnbergen.Omdat zij nederlanders zijn,moeten zij gespaard gaan?

  Wat weet jij van de relatie van Anne Marie en Angelo, woonde jij met hun onder 1 dak, deelde je het bed met hun?
  Bla, bla, bla Hendrickita, lekker lullen uit je nek.

  Heerlijk was dat reisje naar ons dushi Korsow, in het zonnetje of niet soms?
  In het vervolg als je een verhaal schrijft, vertel geen leugens, vraag je eerst eens af wat voor een impact zo’n verhaal kan hebben op het leven van een ander en dan ook nog het leventje van 2 onschuldige kinderen.
  Verplaatst jezelf in de schoenen van de persoon.
  Schijnbaar teer je op het verdriet van een ander.

 10. j de goeij January 7, 2009 at 7:10 pm #

  Volgens mij is el don dezelfde persoon als
  angelo diaz,ze hebben allebei hetzelfde irritante toontje,hahaha.

 11. El Don January 27, 2009 at 2:43 am #

  Zeg j de goeij, ben je soms een billemaat van die angelo, want van mij ben je het zeker niet.

 12. j.de goeij January 27, 2009 at 9:40 am #

  el don capuchino,
  allereerst ben ik niemand zijn billenmaatje,
  dat jullie dat gewend zijn op het eiland,is jouw probleem,niet de mijne.
  ten tweede ben je lafaard die niet met eigen naam durft te reageren,parasiet.
  Ga maar in je eigen sopje gaar koken,je bent het niet eens waard om commentaar te krijgen
  op jouw zielige verhaaltjes.

 13. El Don March 19, 2009 at 2:13 am #

  hey die de goeije, sportiviteit is niet je sterkste kant.
  billematen zijn daar in jullie kikkerland in, wij macho’s houden van veel vrouwen, lekkerrrrrrr
  op curacao zijn wij royaal nederlanders parasieteren graag alles zo goedkoop mogelijk.
  en ik ben koffie zonder melk, so watch our back at night.
  El Don negro

 14. La Donna Blanco March 19, 2009 at 7:06 am #

  El Don

  “so watch our back at night”

  Kun je dat s’nachts nog zien dan?

  Enneh laten we niet beginnen over “parasieteren”….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: