Maandag 30 juli: schutter Apeldoorn en Jan van Ommen

30 Jul

Schutterapeldoorn

Het lijkt erop dat de politie de ‘schutter van Apeldoorn’ heeft gevonden, in de bossen van Flevoland. Hij zal in de buurt van het  asielzoekerscentrum bij Biddinghuizen zijn geweest. De naam van de man klopt met die ik vorige week al had doorgekregen, Jovica Trajkovic. Hij is 57 in plaats van 55. In de documenten stond toen als afkomst vermeld: Macedonixc3xab-Joegoslavixc3xab, nu wordt hij ‘een Servische man’ genoemd. Knap werk van de Veluwse politie, even afgezien van die foute inval.

Veel verbazingwekkender vind ik een ander Gelders politieonderzoek. Over de steekpartij waarbij de 50-jarige Jan van Ommen uit Kampen om het leven kwam, schreef ik vorige week al een paar keer. Dat een 28-jarige alleenwonende vrouw uit Oosterhout (bij Nijmegen) hem dodelijk had verwond bij een ruzie, was bekend. Ook dat zij hem bij het station van Elst had opgehaald. Het enige nieuwe: de politie maakte nu bekend dat het om een internetdate ging. Ook weinig verrassend. Maar kan iemand mij uitleggen waarom je in zo’n simpele zaak, waarbij de dader(es) gewoon een verklaring kan afleggen, met 25 man wekenlang bezig bent en 1300 mensen gaat horen?

Elststation1webOngeveer alle treinreizigers die het stationnetje van Elst zijn gepasseerd, moeten zijn ondervraagd. Waarover en – ‘t is dat het op de Veluwe is en ik tegen het ijdel gebruik van bepaalde namen ben – waarxc3xb2m? Of iemand heeft gezien of Van Ommen zich agressief had gedragen tijdens de treinreis? Of hij een mes bij zich had? Of ze meteen bij de eerste ontmoeting op het station al stekende bewegingen hebben gemaakt?

De agenten op de Veluwe moeten zich werkelijk kapotvervelen. Dit is zo’n onderzoekje waar je met drie man een paar dagen aan werkt en klaar is Kees. Lijkt mij.

 

No Responses to “Maandag 30 juli: schutter Apeldoorn en Jan van Ommen”

 1. Brillie July 30, 2007 at 2:50 pm #

  De politie maakt wel meer fouten. Oproepen om te bellen als je deze man zag… dat deed die agent ook. Met alle gevolgen…

 2. Rik July 30, 2007 at 7:54 pm #

  Waarom noem je Elst in godsnaam de veluwe?
  Elst is geen veluwe volgens mij HJ… ๐Ÿ˜‰

 3. Door July 30, 2007 at 8:09 pm #

  Misschien in de war met Elspeet? ๐Ÿ˜‰

 4. zwols balletje July 30, 2007 at 8:30 pm #

  Knap werk van die oplettende burgers daaro en ook goed dat op jouw site al een signalement stond.
  Zodoende hoefde de politie alleen nog maar met groot materiaal uit te rukken.
  Bijna zat ie al in het opvangcentrum
  voor al wat goed of kwaad is.
  De politie en de misdaadjournalisten hebben het maar druk met al die “buitenlandse”
  zaken.
  Behalve natuurlijk in Elst(betuwe) daar gaat het er nog echt dorps aan toe en heeft de politie alle tijd
  voor puur binnenlandse aangelegenheden…..hoe lang nog?

 5. sander July 30, 2007 at 10:48 pm #

  Elst is inderdaad geen Veluwe, maar de Betuwe, HJ !
  Het is de plaats waar de ‘Elstar’-appels vandaan komen! Misschien een leuk ezelsbruggetje voor in de toekomst!

 6. Ko van Dijk August 3, 2007 at 3:14 am #

  Gevalletje Oosterhout heeft me ook verbaasd. Indien noodweer dan had de 28-jarige dame dit toch onmiddellijk kunnen vertellen? Ze was zelf ook gewond dus appeltje-eitje.

  Een 50-jarige man heeft een date met een 28-jarige dame. Verschil in leeftijd roept vraagtekens op. Welke 28-jarige vrouw valt voor een oude vent? Dan moet er iets aan je mankeren of de man heeft op de datingsite zich als een jonge God voorgedaan. Laten we hier vanuit gaan. Ze ontmoetten elkaar en de vrouw schrikt zich (bijna) dood. Ze wil weglopen maar hij bedreigd haar met een mes en dwingt haar hem mee naar huis te nemen. Aldaar ontstaat de worsteling(?), ze pakt hem zijn mes af en geeft hem de genadestoot.

  Scenario twee: De vrouw is lokaas. Man trapt in mooi smoeltje op datingsite. Maakt afspraak, koopt bosje rozen, nieuw pak en gaat naar de kapper. Hij verheugd zich op de date. Vrouw haalt hem op van station. Reizigers kijken een beetje verbaasd naar het schouwspel. De ontmoeting is hartelijk, uitbundig zelfs. Samen gaan ze gearmd naar de woning van de vrouw. Daar aangekomen schenkt ze hem een kopje koffie in. Alles lijkt perfect te verlopen tot vriendje opduikt van de vrouw. Hij heeft een mes en wil de man beroven. De man verzet zich. Vriendje steekt hem overhoop. De vrouw krijst dat dit niet de bedoeling was en krijgt ook een steek. Daarna gaat vriendje er vandoor. Maar bij zijn vertrek bijt hij haar toe dat als ze haar mondje voorbij praat ze eenzelfde lot te wachten staat als haar date.

  Maar de DNA-sporen op het mes dan? Die waren er niet. Vriendje had handschoenen aan. Vandaar dat de politie 14 dagen nodig had om de vrouw tot een bekentenis te dwingen. Er blijven vragen over en dus gaat de politie op zoek naar de reizigers die het span wellicht samen hebben gezien…

  Mijn “zesde zintuig” zegt dat scenario twee het meest waarschijnlijk is…..

 7. Mia August 3, 2007 at 5:06 pm #

  @ Ko van Dijk, misschien een tip?
  Gebruik voor de volgende keer ook de zintuigen 1 t/m 5.

 8. Ko van Dijk August 22, 2007 at 12:04 pm #

  @Mia, beetje late reactie van me omdat ik op zoek naar zintuig 1 t/m 5 ben geweest. Maar alsnog gevonden en toegepast op scenario 1 ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: