Dinsdag 31 juli: in het jaar 2525

30 Jul

Zagerevans

Gistermiddag, op radio 2: ‘Who’ll stop the rain’. Op het festival in Werchter vertelde John Fogerty dat veel mensen denken dat hij dit lied op Woodstock song (eh, zong, het is al laat).  Dat is niet zo. Hij woonde destijds daar in de buurt, hij trad er ook op, maar de regenbuien die de hippies overdonderden inspireerden hem tot het schrijven van deze tekst. Zullen wel meer mensen zich afvragen: wie stopt de regen? Zag recent een krant die in oorlogsletters de voorpagina opende met: GENOEG REGEN! Hoe wanhopig kun je zijn?

Heeft niks met criminaliteit te maken. Mijn wekelijkse column op www.bepster.com eigenlijk ook niet (gaat over muziek en het onheilspellende ‘In the year 2525’). Zullen wel weer klachten komen, er zijn altijd mensen die alleen maar zware misdaad willen. Het is ook niet zo dat er niks gebeurt op crimineel gebied, er zijn juist heel veel spannende ontwikkelingen, maar ik verzamel het even, ik laat het een paar dagen op zijn beloop, sommige dingen kun je nu eenmaal niet meteen openbaar maken. Ik denk wel eens: jullie zouden eens moeten weten met wat voor zaken ik allemaal bezig ben. Beter van niet, het komt wel een keer. Of niet. Je kunt niet in de toekomst kijken.

                                                            *Moszkowicznos1web_2

Ik zag zondagavond nog een staartje van Zomergast Bram Moszkowicz. Omdat ik 24 ook moet opnemen, kan ik deze uitzending pas in herhaling opnemen (zaterdag) en daarna bekijken. Wegens omstandigheden.

Het ging over vormfouten. Dat het juist een bewijs is dat je een rechtsstaat bent als je het systeem goed toepast, dus een kindermoordenaar die door een vormfout vrijkomt en daarna weer een kind verkracht en vermoordt (ik kan BM zo een voorbeeld geven), dat is goed.

Hier zullen we ‘t nooit helemaal over eens worden, vrees ik. Juridisch en staatsrechtelijk gezien heeft hij ongetwijfeld gelijk, maar voor een advocaat (niet BM) die bewust net zo lang het systeem frustreert tot het wel een keer fout mxc3xb3et gaan, met als gevolg dat de verknipte moordenaar vrijkomt en opnieuw toeslaat, daar heb ik niet veel waardering voor.

No Responses to “Dinsdag 31 juli: in het jaar 2525”

 1. Brillie July 31, 2007 at 12:57 am #

  Je kan nu eenmaal niet alles uitsluiten, dat zie je wel aan de deventermoord zaak. Zo heeft alles voor en nadelen.

  Niet iedereen is nu eenmaal eerlijk en oprecht…

 2. advies July 31, 2007 at 12:12 pm #

  @jullie zouden eens moeten weten met wat voor zaken ik allemaal bezig ben.

  Toch niks strafbaars hxc3xa9 misdaad-journalist?

 3. joke August 6, 2007 at 9:46 pm #

  weet je wat ik van bram begin te vinden!
  dat hij een beetje publiciteitsgeil is geworden, kan zijn dat het slimmegeid is van hem om klanten binnen te halen, maar sorry ik had veel respect voor hem en zijn fam , behalfe voor robert zijn broer die heb ik zelf gehad , die drijgde mij om geld over tye maken maar zaken doen how maar dat hij verstoten is uit de fam kan ik mij voorstellen wil er verder ook niet op ingaan wat ik met robert heb meegemaakt, koste ons veel geld.
  maar eff op bram weer terug te komen , nee bram blijf gewoon advoocaat en los zaken op zoals het hoort daar heb ik wadering voor.
  of mischien een tip van mij , ga werken bij de tv , of blijf gewoon advoocaat.
  kijk ik heb geen moeite dat je verslag doet over een zaak wat er zich op het moment afspeeld , en dan horders journalisten op af komen , maar zoals als bij rtl 4 en andere programa,s nee bram kan ik niet waderen.
  gr joke

 4. anoniem August 7, 2007 at 3:32 pm #

  Dat Bram Moszcowicz in de publiciteit komt heeft toch niets met zijn capaciteiten als advocaat te maken? Het reclamefilmpje met zijn vader is overigens heel grappig.
  Als Bram iets komt vertellen op TV, legt hij duidelijk uit wat hij bedoelt.
  Niks mis mee.

  Lijkt me overigens iemand met gezond verstand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: