Miles Away: de dood van een snelle jongen

29 Jul

Milesrevuintroweb_2                           (reportage uit Nieuwe Revu, september 2000)

Milesrevucweb‘Ik hoop dat ik later kinderen krijg, als ik dan een zoon krijg noem ik hem Miles.’ Het is maar een van de honderden reacties in het condolxc3xa9anceregister op internet (milesstutterheim.nl), maar wel tekenend. ‘Veel mensen begrijpen niet dat ik zo down ben, ik kende je immers niet. Maar zo iemand als jij, met zo’n scene, verliezen is echt wel even slikken.’

Hoe komt het dat de dood van Miles (voor zijn vrienden ‘Mick’) Stutterheim zoveel heeft losgemaakt? Op het eerste gezicht is er niet veel bijzonders aan de manier waarop Miles om het leven komt. Het is zo’n ongeluk waar plattelandsjongeren patent op hebben: in de nacht, eenzijdig, onbekende oorzaak, hoge snelheid, macht over het stuur verloren, boom.

Miles was de avond van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september in Amsterdam uitgeweest. Tegen half drie ging hij samen met zijn vriendin Shirley op weg naar zijn huis in Nieuw-Zuid. Shirley was zelf met de auto en reed vooruit, Miles kwam iets later achter haar aan. ‘Waar blijft-ie nou?’, had ze zich afgevraagd. Tegen een boom dus, langs de Europaboulevard bij de RAI.

LEES MEER

No Responses to “Miles Away: de dood van een snelle jongen”

  1. martin November 3, 2007 at 12:05 pm #

    Dank voor het plaatsen van het artikel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: