Holleeder-proces: getuige Bram Zeegers

29 Jul

Maandag 1 oktober, het verhoor van getuige Bram Zeegers. "Was Max er nog maar," schoot even door mij heen. Niks tegen Jan-Hein Kuijpers, die het net zo goed doet als Bram het zou hebben gedaan, maar zou Moszkowicz senior ook zoxe2x80x99n probleem hebben gemaakt van dat scherm waarachter getuige Zeegers zich verschuilt voor tekenaars en publiek? Wat willen de advocaten nou, waarom maken ze bezwaar? Zijn ze ergens bang voor? Senior zou het gelaten hebben bij xc3xa9xc3xa9n sterke opmerking en vervolgens hebben geprobeerd de getuige in zijn waarde te laten, maar hem wel de nodige informatie te ontfutselen. Listig en doeltreffend. Nu is het een uur hoogst irritant gezeur over iets waarvan de uitslag al bij voorbaat vast staat: dat scherm blijft er. De beschuldigingen van xe2x80x98stemmingmakerijxe2x80x99 vliegen over en weer, Holleeder doet zelf ook een duit in het zakje: als dit geen media-dag is, waarom zaten er dan vanmorgen geen doeken in de auto om hem af te schermen? Officier van justitie Koos Plooij weet van niks.

Abraham Zeegers, geboren op 15 maart 1949 in Amsterdam, is tussen 12 september 2004 en november 2006 vijftien keer gehoord door de officieren van justitie en in december 2006 door de Nationale Recherche. Rechter mr. Rino Verpalenxe2x80x99s eerste vraag is: waarom heeft hij zich tot het openbaar ministerie gewend?

LEES MEER

No Responses to “Holleeder-proces: getuige Bram Zeegers”

 1. broer October 3, 2007 at 7:49 pm #

  Kan het zijn dat Bram Zeegers net doet of hij ruzie heeft met de erven Endstra (Haico) over geld dat hij nog te goed heeft! Om zo te laten zien dat hij het zijn plicht vind en het niet voor de erven doet!
  Hierboven staat: Zeegers: In de periode na de moord op Willem Endstra heb ik op verzoek van Haico Endstra (broer) een aantal zaken behandeld.

  Had ie toen ook al gezegt dat ie geld tegoed had? Of is het een spelletje tussen de erven en Zeegers!

 2. Rob October 3, 2007 at 10:53 pm #

  Hoi ik kan niet goed ontdekken wat je hebt toegevoegd aan gister?

 3. DR October 4, 2007 at 10:03 am #

  Over het twistpunt van Justitie en OM dat Endstra wel of niet wist dat er werd afgeluisterd in de keuken vind ik een interessant onderwerp.

  In de verklaring van Zeegers is te lezen dat Endstra op de hoogte was van afluisterapparatuur
  (“Dit is het Big Brotherhuis, wees voorzichtig met wat je zegt.” Hij had met zijn eigen camera gezien dat de politie de inkijkoperatie deed (die beelden waren te zien bij Peter R. de Vries, HJK)

  Beste DR,

  ik heb van Kuijpers inmiddels begrepen dat Endstra wel wist dat er ook in de keuken werd afgeluisterd, vandaag wordt Vincent Heus als getuige gehoord, die heeft de boel daar gexc3xafnstalleerd.

  Hendrik Jan

 4. DR October 5, 2007 at 11:54 am #

  Inmiddels is Vincent Heus gehoord en dit lijkt me ten goede te komen voor de verdediging. Lijkt nu behoorlijk vast te staan dat Endstra afwist van de verborgen apparatuur.

  Even omtrent de verklaringen van Zeegers; hier wordt meerder malen aangegeven dat vanuit de hoek Mieremet ‘afgeperst’ wordt…. maar aantoonbaar is dat Endstra heeft geinvesteerd met middelen van Mieremet. Dus als deze zijn geld (investering) wil terug zien kan je dan spreken van ‘afpersing’.

  Ik wacht met smart op het vervolg van de verklaringen.

  Mvg,
  DR

  Beste DR,

  Ik heb de indruk dat het OM er niet zo van overtuigd is dat Endstra wist van die microfoons in de keuken, getuige Heus leek wel erg ‘voorgekookt’. Je kunt je ook moeilijk voorstellen dat hij het wist, gezien zijn uitlatingen over tal van transacties en personen.

  Hendrik Jan

 5. Jan October 6, 2007 at 6:21 pm #

  ik lees ergens:

  …zucht… en dan ook nog hebben over Houtman, dat ie xc3xa9xc3xa9n of ander pand niet mocht kopen omdat het van Endstra was en dat mocht niet van Holleeder of zo?

  en dan aan Zeegers vragen als die zegt dat Endstra geen cash meer had: Waarom verkocht hij dan geen pand?

  eikels šŸ™‚

 6. Jay October 6, 2007 at 7:06 pm #

  Het was pas na Endstra’s dood dat Houtman werd verteld, waarschijlijk door Holleeder zelf, dat hij dat pand beter terug kon verkopen, nadat hij het dus eerst al gekocht had. In de tijd dat Endstra geld nodig had waren er niet veel mensen meer die zaken met hem wilde doen vanwege zijn status, en dus was het lastig om stenen om te zetten in geld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: