Vrijdag 27 juli: de merkwaardige tweede aanslag op Cor van Hout

27 Jul

Corvanhoutprdv_7Gisteren was er bij de rechtbank in Haarlem een pro formazitting tegen Maruf ‘Paja’ M.(51) en Nico V.(43). Ze worden verdacht van die vreemde tweede aanslag op Cor van Hout, in Amstelveen. Justitie meent nieuw bewijs te hebben. Kroongetuigen zijn de gebroeders Edgar en Pieter van L. Ze zouden betrokken geweest zijn bij de liquidatie van Marco Eyk, Edgar woonde in hetzelfde Belgische dorp (Achel). De broeders hebben veel te maken (gehad) met gokautomaten in het Belgische, maar ze zijn voor drugs veroordeeld in Duitsland.

Die aanslag op Cor van Hout was in december 2000. Peter de Vries heeft daar destijds een mooie reconstructie van gemaakt, waaruit toen al bleek hoe de vork in de steel zat. John Mieremet zou de opdrachtgever zijn geweest, Paja en Nico de uitvoerders. Van Hout werd van grote afstand beschoten toen hij ‘s avonds aankwam bij zijn woning in Amstelveen.

De vraag is: wat heeft justitie op dit moment voor belang bij die aanslag? Is het de bedoeling Willem Holleeder hierin te betrekken? Hij zat toen in ‘het kamp-Mieremet’. Over deze rare aanslag zijn vanaf het begin al vreemde verhalen verteld. Zo ken ik mensen die bij hoog en bij laag beweren dat het een nep-aanslag is geweest om een aantal figuren zand in de ogen te strooien. In werkelijkheid zou achter de schermen de vrede al min of meer getekend zijn, maar was dit bedoeld als signaal.

Het kan, maar zo’n verhaal kan ook ontstaan doordat het zo’n vreemde aanslag was. Voorzover mij bekend de enige van zo’n grote afstand, met een hoog mislukgehalte. Hoe de gebroeders Van L. aan hun wijsheid komen die hen in deze zaak tot kroongetuigen maakt, is mij niet bekend, maar het zou mij niet verbazen als ze in het verleden wat drugszaken met deze en gene hebben gedaan.

Paja en Nico V. zijn in april opnieuw aangehouden. Was niet zo moeilijk: ze zaten toch al vast. Paja in voorarrest in verband met de afpersingszaak-Holleeder, Nico V. voor een moord in een cafxc3xa9 in Hoorn.

                                                                        *

Ik kom nog even terug op het bericht van afgelopen donderdag, over de betrouwbaarheid van kroongetuige Peter La Serpe. "Op de plaats die hij had aangewezen, is ook een tas met een wapen en munitie teruggevonden," stond begin juli al in een verslag (van Paul Vugts) in het Parool. Het was aan de orde gekomen tijdens een pro-formazitting. Dat was mij ontgaan of het was mij ontschoten. Als ik het goed begrijp is vorige week ook het pistool gevonden, in de Amstel, bij restaurant Het Kalfje. Zou een extra elementje zijn om de betrouwbaarheid van La Serpe aan te geven. De tas was gemakkelijker te vinden: omdat die zo zwaar was, kon hij hem niet ver genoeg in het water gooien, het losse pistool lag veel verder weg. Of die locatie al eerder genoemd is, weet ik zo niet.

                                                                 *

VeenendaaldeurwebIk was deze week in Veenendaal (zie woensdag). Ik was al bang dat die mysterieuze schietpartij in Eindhoven onopgelost zou blijven, vandaag staat in de krant dat de politie het onderzoek naar die moord inderdaad staakt. Volgens de politie is het slachtoffer waarschijnlijk is vermoord door een 44-jarige man uit Veenendaal. Hij is de enige verdachte en pleegde op 8 juli zelfmoord toen een arrestatieteam aan zijn voordeur verscheen om hem mee te nemen. Aan de deur is overigens goed te zien dat ze niet aanbelden. Doen ze nooit, die jongens van het at, ze zijn bang dat er niet opengedaan wordt.

No Responses to “Vrijdag 27 juli: de merkwaardige tweede aanslag op Cor van Hout”

  1. Frank Mxc3xa9lotte at 10:37 am #

    moest de naam de broers niet onbekend blijven?

  2. Eric de B at 11:37 am #

    Zijn die gebroeders van L. geen kampers ?
    Ooit zat ik in De Koepel in Arnhem met twee broertjes van L., maar dat is zo’n 20 jaar geleden. Twee etterbakkies waren het. Ze gebruikten ook drugs, wat zo’n beetje hun dagtaak was om daar achteraan te hollen, toendertijd.
    Ik weet nog goed hoe ze een oude oorlogsmisdadiger z’n Valium afpersten, die hij kreeg van de Medische dienst van de bajes. Konden erg intimiderend overkomen als ze weer es open en bloot stonden te wachten bij de cel van die ouwe die als koffieboy van de bezoekzaal werkte en als laatste terugkwam bij zijn cel na werktijd…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: