Woensdag 25 juli: moordwapen van La Serpe gevonden?

25 Jul

Houtmancees_1

Op 2 november 2005 wordt in Amsterdam Cees Houtman geliquideerd. Volgens de verklaringen van kroongetuige Peter La Serpe heeft hij dat samen met Jesse R. gedaan. Jesse schoot eerst, daarna hij. Aan deze verklaring hangt ‘de ganse wet en de profeten’ van de oorlog in de Amsterdamse onderwereld. En dan bedoel ik vooral: de oorlog van justitie tegen Willem Holleeder en consorten. Eerst zal het gaan over de afpersingszaken, daarna komen de liquidaties aan de beurt.

Als de verklaringen van La Serpe kloppen, zijn Dino S. en ‘Alkmaarse Ali’ de opdrachtgevers, Holleeder wordt nergens genoemd. Alles staat en valt met de betrouwbaarheid van La Serpe. Hij vertelt veel details die te checken zijn en daar is de politie nu druk mee bezig. Het begint menigeen onderhand aardig wit om de neus te worden. Zo bereiken mij vanuit het Amsterdamse geruchten dat het moordwapen dat La Serpe bij de liquidatie van Houtman heeft gebruikt, vorige week is gevonden. Dat zou zijn betrouwbaarheid zeer ten goede komen.

Waar gooide La Serpe weg en wat? Hij heeft de spullen in de Amstel gegooid, in Buitenveldert, bij restaurant Het Kalfje. Hij verklaart dat hij handschoenen en een mutsje had gekocht bij de Hema in Alkmaar. Die heeft hij samen met de Kalashnikov en patronen in een tas in het water gegooid. Omdat het zo zwaar was, moet dit niet al te ver uit de kant liggen. Het andere wapen, een Glock, heeft hij verder weggegooid.

Als de verhalen kloppen, dan is er ‘een wapen’ gevonden. Geen pakket. Het kan zijn dat het pakket al eerder is gevonden, maar dat dat is stilgehouden, het kan ook zijn dat alleen de Glock is aangetroffen. Hoe dan ook, als deze details blijken te kloppen krijgen de advocaten het steeds moeilijker om La Serpe neer te zetten als een onbetrouwbare fantast.

No Responses to “Woensdag 25 juli: moordwapen van La Serpe gevonden?”

  1. Brillie at 5:34 pm #

    Gekken en kinderen vertellen tocha ltijd de waarheid?

  2. Lindi at 4:14 pm #

    @ Brillie: behalve als je een notiore leugenaar bent!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: