Dagboek van zaterdag 30 juni

30 Jun

(‘bericht’ over staking bij de Telegraaf verwijderd, was bedoeld als persiflage)

                                                                       *

Mieremetnw1web_4Justitie looft een beloning uit van 20.000 euro voor tips die leiden tot de aanhouding van de moordenaars van John Mieremet. Eerder dit jaar waren er aanwijzingen dat de Nederlandse politie actief was in Thailand. Ik ben er toen zelf op onderzoek gegaan, het verslag daarvan staat hier

De Mieremetjes zijn deze week wel in het nieuws: zoon Barry is maandag opgepakt, samen met de volgende Belgische heren:   
Guy Dierckx
Franciscus Bleys
Raymond De Waele,
Maurice Siard
Luc Tops
Chris Tielens
Willy Gilissen

En xc3xa9xc3xa9n dame: Georgette Haagdoorn. Chris Tielens is de zoon van een politieman uit Hasselt en bewandelt in die zin een ander pad dan zijn vader. Hoe erg het allemaal is, moet nog even worden afgewacht, mijn Belgische collega’s wisten er weinig van. Het zou voornamelijk gaan om diefstal van spullen uit de Antwerpse havens en containers van vrachtwagens.

                                                                       *

Vught7225_1‘De hel van Vught’ is vanaf het begin een van de meest gelezen reportages op deze site. Waarschijnlijk vooral vanwege de vele ‘ervaringsdeskundigen’. Er komen nog geregeld reacties binnen. Gisteren xc3xa9xc3xa9n over de door zeer vele gedetineerden zeer gehate oud-directeur Koehorst.

"Ik heb zelf in Vosseveld gezeten tijdens het Koehorst-regime (deze man had in de oorlogsjaren zijn hart kunnen ophalen, een regelrechte sadist) .
Welliswaar heb ik niet in de ebi gezeten, maar ook op de ”gewone” afdelingen stond Vught al bekend om zijn bizarre regime .
Zo was het bijvoorbeeld zo dat als je bij Koehorst op rapport moest komen, je bij voorbaat al zeker wist dat je naar de strafgang moest.
Dit gebeurde in veel gevallen om het minste of geringste.
Op de binnenterreinen het gras betreden was bijvoorbeeld al genoeg voor 1 tot 2 weken strafgang, in discussie treden met een bewaarder was ook uit den boze>rapport>strafgang.

Het vervolg van dit verhaal staat onder de reportage over ‘de hel van Vught’: zie hier

No Responses to “Dagboek van zaterdag 30 juni”

 1. WZNM June 30, 2007 at 4:21 pm #

  Je zou het kunnen omschrijven als een straf regime.

 2. Tim July 1, 2007 at 12:59 pm #

  Eventjes over die ‘precieze’ John van den Heuvel. Heeft deze man niet een enorme hoeveelheid boter op zijn o zo precies gladgeschoren hoofd? Ik meen mij te herinneren dat hij nog niet zo lang geleden een van de grotere journalistieke blunders beging die ik mij kan heugen, door op tv te verkondigen dat er in de parkeerkelder van Endstra 2 lijken in het beton gestort zouden zijn. Groot nieuws natuurlijk. Fred Teeven stond erbij en keek ernaar de volgende dag.Geen lijken!Zijn we dat allemaal al weer vergeten? Blijkbaar kan de Heer van den Heuvel via zijn netwerkje de schade achteraf altijd weer beperken….
  Ik zeg: Fred Teeven voor hoofdredacteur!

  Beste Tim,

  wordt een wat merkwaardige discussie, ik heb het ‘bericht’ zojuist verwijderd op last van de Telegraaf. Met de inhoud van je reactie ben ik het overigens niet eens: mijns inziens was er alle aanleiding om daar in die garage te gaan zoeken, dat heb ik destijds ook geschreven. Mijn ‘bericht’ over de Telegraaf was juist ingegeven door dat grote verschil in verslaggevers: ik beschouw John van den Heuvel, Bert Huisjes en een aantal andere Telegraafverslaggevers als uitstekende en betrouwbare collega’s die het niet verdienen dat de naam van de krant te grabbel wordt gegooid.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: