Dagboek van vrijdag 29 juni

29 Jun

Mieremetnw1web_3De Belgische justitie heeft de georganiseerde misdaad in Belgixc3xab een grote klap toegebracht met de aanhouding van een hele groep criminelen, onder wie Barry Mieremet, zoon van John. Staat in de krant. En het importbedrijf van de Mieremets in Neerpelt zou als dekmantel fungeren voor drugshandel. Staat ook in de krant. En Barry Mieremet is een van de grote bendeleiders. Staat ook in de krant.

Het zal wel, maar als je de berichten in de Belgische kranten goed leest, staat er nergens iets over drugs. Ik ben een aantal keren in dat bedrijf in Neerpelt geweest. Daar hangt ook de foto van John Mieremet, die ik met speciale toestemming mocht gebruiken voor mijzelf en Nieuwe Revu. Barry was daar meestal ook. Nu weet ik natuurlijk niet precies wat hij allemaal uitspookt, maar ik kan me niet voorstellen dat hij zo dom zal zijn dat importbedrijf – vooral voor spullen uit China – te gebruiken om drugs te smokkelen.

Ik zal mijn Belgische collega’s eens vragen om wat voor ‘top-criminelen’ het eigenlijk gaat, feitelijk zie ik niet veel meer dan een partijtje gestolen porselein. Als je daar met zeventien top-criminelen van rond moet komen, heb je ‘t niet al te breed. Kun je net de lunch bij restaurant Paal 26 van betalen.

                                                                      *

Over top-criminelen gesproken: op crimesite staat het dagboek van Henk Orlando Rommy, alias de Zwarte Cobra. Arme Henk zucht nog steeds achter Amerikaanse tralies. Lang niet iedereen heeft medelijden met hem, maar xc3xa9xc3xa9n ding staat voor mij als een paal boven water: hij is er op een smerige manier ingeluisd, ik geloof er niks van dat hij van plan is geweest pillen naar de VS te smokkelen, zo dom is hij niet. Hij had alleen nooit met die informant mee moeten gaan.

                                                                     *    

Holleederheuvel6

September komt! We horen niet veel meer over Holleeder, maar achter de schermen is iedereen natuurlijk nog wel lekker bezig. Daar had ik het van de week nog even over met Jan-Hein Kuijpers, advocaat van, die al weer druk bezig is met de dossiers: je moet scherp blijven.

Als je er een aantal weken niks over hoort, vergeet je van alles. Hoeveel anonieme bedreigde beschermde kroongetuigen zijn er eigenlijk nog? Eentje is er al afgevallen, als anoniem dan: de weduwe van Cees Houtman. Zij was vooral op verzoek van de officieren van justitie anoniem, dat kwam hun beter uit. Konden er wat minder lastige vragen worden gesteld.

Er zijn er nog twee over: getuige A en getuige D. Maar wie zijn dat? Eventueel? Volgens Kuijpers is getuige A bijvoorbeeld een ‘psychisch verwarde figuur’. Kuijpers heeft geen hoge bef op van de getuigen A en D: "Ze leggen net zulke idiote verklaringen af als die Peter La Serpe, het is hetzelfde woordgebruik, zelfde dikdoenerij."

Geen kwaad woord over Kuijpers, van mijn kant, maar hij heeft natuurlijk zo zijn belangen, dus men mag dit met wat korreltjes zout nemen. Aan de andere kant: het zou niet de eerste keer zijn dat justitie merkwaardige streken uithaalt met zogenaamde kroongetuigen. Kijk naar de zaak Mink Kok. Ik heb dit deze week aan mij voorbij moeten laten gaan, maar dat slaat ook allemaal nergens op.

Had ik het met Kuijpers nog even over. Die eis van tien jaar is ronduit belachelijk. Volgens Kuijpers durft de officier van justitie geen 15 jaar te eisen omdat ze weet dat de rechtbank dat te gortig vindt. Gaat zij dus op haar bek (mijn woorden). "De rechtbank is slap, die durft hem niet los te laten, dat weet het Openbaar Ministerie ook." (Kuijpers’ woorden).

En zo rotzooien we allemaal maar wat an.

                                                                      *

Madeleine4web_1Er is ook weer wat non-nieuws in de  zaak van het verdwenen Britse meisje Maddie McCann. De Telegraaf is iets voorzichtiger geworden, maar je moet nog wel goed lezen om te begrijpen dat dit een opgeblazen kul-verhaal is: een vermeende pedofiel heeft geprobeerd de ouders af te persen. Is inmiddels ook standaard in dit soort zaken, daar kun je op wachten en tot voor kort hadden de media het fatsoen deze flauwekul te negeren, maar dat stadium zijn we inmiddels allang gepasseerd. De krant rept uiteraard met geen woord meer over de grootste zeperd uit deze affaire, de anonieme tipgever.

In HP/De Tijd veegde de gerenommeerde Belgische superspeurder Alain Remue de vloer aan met dat verhaal. Volgens de Telegraaf zou het om dezelfde anonieme tipgever kunnen gaan die destijds de vindplaats van de Luikse meisjes Nathalie en Stacy had aangeduid. Remue: "De beschrijving waar Nathalie en Stacy konden worden gevonden zat er totaal naast. Van daderkennis was geen sprake. Dat had De Telegraaf moeten weten alvorens over de gelijkenis van de twee tips te spreken." Volgens Remue moet de anonieme tipgever worden gezocht in kringen van wichelroedelopers en glazenbolstaarders.

Wat mij op een idee bracht. Kan De Telegraaf het medium Char niet inschakelen? Als zij Maddie niet kan vinden, kan niemand het. "Ik heb een M, ik heb een C…"

Telegraaf28juniKomisch: ik had dit stukje vannacht zitten tikken, wat lees ik vanmorgen in de krant?

De Telegraaf is in een ‘grap’ getrapt van een journalist van Panorama, die wilde aantonen dat je binnen 24 uur een mediahype kunt crexc3xabren. Hij verzon een verhaal over een babyfabriek in Kameroen, de Telegraaf bracht het op de voorpagina. Dat krijg je als je niks checkt voor je ‘t op de persen dondert. "Hij zette met dit nepverhaal allerlei landelijke media op het verkeerde been," schrijft de Telegraaf vandaag. En passant wordt de hoofdredacteur van Panorama Bram Lomans genoemd in plaats van Frans. En adoptie-organisaties zijn woedend en verontwaardigd. Wie die ‘allerlei landelijke media’ zijn, is mij ontgaan, ik heb het verder nergens gezien of gehoord, maar dat k
an aan mij liggen.

De Telegraaf is iets voorzichtiger geworden… Hahaha.

                                                                          *

IphoneOver hypes gesproken: de Verenigde Staten zijn in de ban van de iPhone van Apple, die vandaag voor het eerst wordt verkocht. Men ligt in de rij. Ik ben bang dat het een flop wordt. Ik heb destijds twee iPods gekocht, ik gebruik ze nooit meer. Waardeloze Amerikaanse rommel, de batterijen waren na een paar uur al leeg en je kunt ze niet vervangen. Sindsdien koop ik nooit meer iets van Apple. Over de iPhone lees ik nu al dat er klachten zijn over de korte batterijduur en dat je die ook niet kunt vervangen.

Geef mij dan maar zo’n blackberry (zie advertentie linksonder op deze pagina). Voor 49 euro heb je een simlockvrij toestel, met zo’n handig draaiknopje, waar je perfect mee kunt bellen, mailen, internetten en weet ik wat allemaal. Je kunt er alleen geen foto’s mee maken en het is ook geen mp3-speler. Tja.

No Responses to “Dagboek van vrijdag 29 juni”

 1. YM June 29, 2007 at 11:21 am #

  Het radio-journaal maakte ook melding van die babyfabriek in Kameroen, die geloofden blijkbaar de telegraaf weer zonder even navraag te doen. Er werd niet gezegd “de telegraaf meldt”, maar; “onder blablabla is grote ophef ontstaan door de babyfabriek in Kameroen. blablala willen er niks mee te maken hebben blablabla vinden het verwerpelijk”

  zoiets was het 🙂

 2. Shad3s June 29, 2007 at 11:40 pm #

  iPods kun je opladen, Hendrik Jan!
  En anders verkoop je ze. Ik wil ze wel hebben!

 3. Meelezer June 30, 2007 at 7:38 am #

  Ik zie nu voor het eerst, dat er reklame onder aan de pagina staat. Niet erg gunstig voor de betreffend firma’s.
  Dan doen ze het bij Kilroy’s regionieuws beter. Daar staat de reklame voornamelijk boven aan de pagina. Dat levert vast meer op. Waarvan akte.

 4. Nog een Meelezer June 30, 2007 at 1:26 pm #

  Wat een flut site die Kilroy. Ziet er niet uit al die advertenties. En ook weinig nieuws buiten de politieberichten om.

  Ohja de beveiliging stelt ook niet veel voor.

 5. Meelezer June 30, 2007 at 1:59 pm #

  Aan Nog een Meelezer.
  Het zal mij een zorg zijn. Het was maar een voorbeeld. Het gaat erom of de adverteerders waar voor hun geld krijgen. Voor mij is het xc3xbcberhaupt de vraag of adverteren loont, maar dat terzijde. En eh, afkraken is altijd gemakkelijk en goedkoop.

 6. Paula July 1, 2007 at 1:25 am #

  Apple heeft de iPhone ontzettend gehyped als zijnde ‘de telefoon opnieuw uitgevonden’. Ondertussen stelt het weinig voor. Toevallig weet ik dat buitenlandse merken in de VS geen kans krijgen, zelfs Nokia niet. Neelie Smit Kroes schijnt al eens gezegd te hebben dat er bij de amerikanen op technologie gebied sprake is van economish nationalisme. Ondertussen loopt men er op het gebied van mobiele telefonie enorm achter op de rest van de wereld, met name omdat de telefoonbedrijven stug vast blijven houden aan het eigen CDMA systeem. Wat betreft de iPhone, die heeft dus geen UMTS, en wordt alleen in combinatie met een duur abbonement verkocht waardoor je minstens 2000 dollar kwijt bent voor zo’n speeltje. Trap er niet in zou ik zeggen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: