Dagboek van donderdag 28 juni

28 Jun

Paal26_1Update 13:45 uur:

Het was me even ontgaan, maar afgelopen maandag is Barry Mieremet, zoon van, in Belgixc3xab opgepakt. Hij was samen met dertien andere ‘topcriminelen’ in maandagmiddag-overleg in Grand Cafxc3xa9 Paal 26 (foto rechts) onder Turnhout, toen er vijftig man van de speciale eenheid kwamen binnenvallen. De verdachten werden uitgeschakeld en geblinddoekt. Twee van hen hadden een handvuurwapen bij zich. Later werden nog drie bendeleden opgepakt in Geel, Mortsel en Zaventem.

De actie was – ik lees het ook maar in de Belgische kranten – het sluitstuk van een onderzoek dat het Aulateam van de Turnhoutse gerechtelijke politie voerde. Het team kwam de bende op het spoor bij een onderzoek van een ladingdiefstal koelkasten en jassen in Antwerpen en een lading porselein in Oud-Turnhout. Het porselein met een waarde van 110.000 euro werd maandag integraal aangetroffen in een magazijn in Geel. De politie legde beslag op negen voertuigen en een grote som geld.

Volgens het parket in Turnhout maakte de bende zich schuldig aan diefstal, heling, afpersing, intimidatie, gijzeling, geweldpleging en witwaspraktijken. De bendeleiders zijn zware criminelen uit Limburg en de Kempen. Naast Barry Mieremet wordt alleen nog de naam genoemd van de Belgische bendeleider, Willy Gilissen. Hij werd in 1991 opgepakt als de man achter een groot xtc-lab.

No Responses to “Dagboek van donderdag 28 juni”

 1. Anonymous June 28, 2007 at 11:52 pm #

  Rob, niets uit racune maar als ik het bericht boven lees en combineer met het bericht wat ik ontvang van het ANP, zie een deel daarvan;

  13:40 uur
  Zoon Mieremet opgepakt in Belgixc3xab
  ANP

  TURNHOUT – De politie in Belgixc3xab heeft maandag tijdens een grote actie onder meer de zoon van de geliquideerde xe2x80x98topcrimineelxe2x80x99 John Mieremet gearresteerd. Justitie in Belgixc3xab vermoedt dat hij deel uit maakt van een criminele organisatie. In totaal werden 17 verdachten aangehouden.

  vraag ik mij af, hoezo ontgaan, wist je het eerder dan, immers er staat vervolgens, ik lees het ook maar in de Belgische kranten.

  Ik leer graag dus stel ik vragen en af en toe maak ik een opmerking zoals broodje tap, is dat nu ook al verkeerd.

  noot: voor Frank, verbeter waar nodig aub.

  Beste Frank, Rob of Aap,

  het is gewoon slordigheid, te druk bezig met andere dingen, ik ben ook niet zo’n primeurjager, dat moet ik op mijn ouwe dag nog leren. Ik had dat gisteravond eigenlijk al gehoord, van Barry, maar was even blijven liggen. Bovendien (slap excuus) heb ik Barry geregeld ontmoet, ik sta dan ook niet zo te popelen om zoiets als eerste te melden. Eigenlijk ben ik dus niet zo’n echte misdaadjournalist. Snappie?

  Hendrik Jan

 2. advies June 29, 2007 at 12:38 am #

  Klasse HJ, zo ken ik je weer, ga zo door, overigens het is tap i.p.v. Aap, maar wie ben ik, maak ook wel eens een taalfout, tappen gaat me beter af.

 3. Rob June 29, 2007 at 8:37 am #

  HJ aardig dat je reageerd op mijn reactie. Maar mijn reactie was eigenlijk voor degene die onder de naam Advies reageerd. Maar maakt niet uit . Ik lees graag je site. groetjes Rob

 4. Jonas May 16, 2008 at 7:41 am #

  Barry Mieremet voor de rechter

  Barry Mieremet, de zoon van de geliquideerde ‘topcrimineel’ John Mieremet, staat woensdag in het Belgische Turnhout voor de rechter. Hij zou leiding hebben gegeven aan een criminele bende. De groep wordt ‘zware diefstal’ verweten, maar ook afpersing, geweldpleging, gijzeling, intimidatie, vuurwapenbezit en het witwassen van misdaadvermogen.

  De verdachte ontkent alles. Hij heeft een blanco strafblad en kan maximaal tien jaar gevangenisstraf krijgen. Mieremet werd in juni opgepakt, met zestien anderen. In Turnhout staan veertien verdachten terecht. De politie nam vorig jaar negen voertuigen, een aantal vuurwapens en een aanzienlijke som geld in beslag.

  Een lading porselein die zo’n half jaar daarvoor was gestolen bij een zware diefstal in Oud-Turnhout, kon nagenoeg in zijn geheel worden teruggevonden in een loods in Geel. De waarde van de buit: een slordige 110.000 euro.

  Hieronder een overzicht zoals dat al eerder op het forum door de leden van Crimesite werd gemeld.

  Barry beheerde in Amsterdam de gokhallen in de Reguliersbreestraat en de Lange Niezel, die zijn moeder, Ria Eelzak, op haar naam had; hallen die de gemeente in 2005 sloot omdat Eelzak niet kon weerleggen dat ze waren opgezet van Mieremets misdaadvermogen.

  In een gesprek dat in september 2005 heimelijk door de recherche werd opgenomen, vertelde John Mieremet dat Barry naar Belgixc3xab was verhuisd nadat (topcrimineel) ‘Holleeder hem op de sportschool expres hard liet slaan’. ,,Zijn hele benen zijn beurs. Zijn beenvliezen zijn helemaal stukgetrapt, tanden er uit. Dat heeft-ie niet verdiend.”

  Kort na dat gesprek vertrok John Mieremet naar Thailand om daar een bungalowpark op te zetten – in de later vergeefs gebleken hoop dat hij zo letterlijk en figuurlijk uit beeld raakte van zijn rivalen. Barry reisde op en neer.
  Met zijn moeder en zijn zus Kelly had Barry inmiddels in Belgixc3xab wat bedrijven opgezet:
  Tools & Textiles, dat was gevestigd in Neerpelts buurdorp Overpelt, en volgens de registers handelt in ‘consumptieartikelen, kleding, kledingaccessoires en bont’.

  Asia Properties, een in Neerpelt gevestigde NV voor het beheer van onroerende en roerende goederen in Belgixc3xab en in het buitenland’.
  Golden Enterprises, een firma voor de ‘verhuur van woningen, exclusief sociale huurwoningen’.

  Barry Mieremet was in ieder geval in gezelschap van illustere figuren zoals Franciscus Bleys ook bekend als Coiske Carat. Hij zat enkele dagen vast naar aanleiding van de moord door Florent Pauwels uit Geel op zijn ex-vrouw in Nieuwpoort. Andere verdachten die woensdag 9 april terecht staan zijn o.a. Bert Eelzak, Guy Dierckx, Franciscus Bleys, Raymond De Waele, Maurice Siard, Luc Tops, Chris Tielens, Georgette Haagdoorn en Willy Gilissen, die tot zijn arrestatie in Diest verbleef. In november ’91 was hij al tegen de lamp gelopen toen de speurders van Leuven in de bossen van Lummen een grootschalig xtc-labo ontdekten in een in de grond gegraven container met daarin voldoende grondstof voor de aanmaak van meer dan 2 miljoen xtc-pillen. Het lab was enkel via een geheime gang bereikbaar.

  bron: crimesite.nl

 5. Peter May 19, 2008 at 2:52 pm #

  Bendeleden ontlopen straf niet

  TURNHOUT/HERSELT – Naast de bendeleiders Franciscus Bleys en Barry Mieremet en meesteroplichter Maurice Siard liepen nog tien beklaagden celstraffen op.

  Chris Tielens (27) uit Hasselt, de bodyguard van Barry Mieremet, kreeg zes jaar cel. Toen de bende op 25juni 2007 werd opgerold in taverne Paal26, had hij een vuurwapen op zak.

  Guy D. (30) uit Ranst stootte door tot de top van de organisatie, maar kreeg zelf klappen. Hij kreeg vijf jaar cel, waarvan een met uitstel. Hij overhaalde zijn neef WernerD., een beroepsruiter, om de ladingdiefstallen te plegen. Hij kreeg drie jaar, waarvan de helft met uitstel.

  Amsterdammer FerryD.K. (42), de bodyguard van wijlen John Mieremet, kreeg drie jaar bij verstek. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

  AlbertusE. (47) uit Amsterdam, de oom van Barry Mieremet, kreeg twee jaar voor gijzeling.

  In de loodsen van bedrijfsleider LucT. (42) uit Geel werden gestolen goederen aangetroffen. Hij liep drie jaar cel op.

  Landloper RaymondD.W. (50) uit Turnhout stelde zijn naam ter beschikking om bankrekeningen te openen. Zijn straf: drie jaar.

  GeorgetteH. (53) uit Herselt was volgens de rechter perfect op de hoogte van de praktijken van haar man Franciscus Bleys. Ze kreeg drie jaar, waarvan twee effectief.

  Zwembaduitbater DenisB. (53) uit Herselt was betrokken bij de heling van goederen en kreeg twee jaar, waarvan de helft met uitstel.

  WillyG. (64) uit Diest zorgde voor de leasingwagens en

  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=SE1S18BV

 6. Hans May 30, 2008 at 7:30 am #

  Blijkbaar ook geen doetjes die Belgische bendeleden van Barry Mieremet : Maurice Siard, Luc Tops, Coiske Carat en Willy Gillisen ?! Jong geleerd is oud gedaan !

 7. Huub May 31, 2008 at 7:54 am #

  Mieremet en Coiske Carat niet in beroep

  HERSELT/TURNHOUT – Barry Mieremet (26) uit Neerpelt, zoon van de vermoorde Nederlandse topcrimineel John Mieremet, en zijn rechterhand Franciscus Bleys (54) uit Herselt, alias Coiske Carat, gaan niet in beroep tegen hun veroordeling tot zeven en acht jaar cel. ‘Koken kost geld. Mijn clixc3xabnt ziet om proces-economische redenen af van een beroep’, zegt meester Herwig Declerck, de raadsman van Mieremet.

  Oplichter Maurice Siard (55) en Guy D. (30) uit Ranst gaat wel in beroep. Zij werden tot acht jaar en vijf jaar veroordeeld. Ook Willy G. (64) uit Diest, Werner D. (32) uit Ranst, Raymond D.W. (50) uit Turnhout, Luc T. (42) uit Geel en Ferry D. (42) uit Amsterdam tekenden beroep aan. De bende werd veroordeeld wegens ladingsdiefstallen, geweld en andere criminele feiten. (ima)

  http://www.nieuwsblad.be

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: