Dagboek van zaterdag 23 juni

23 Jun

StevebrownzjDe web-log van Steve Brown stond gisteren op nummer 1, dankzij het filmpje van de confrontatie met Peter R. de Vries. Bijna alle bezoekers kwamen via de site van de Telegraaf, die er prominent aandacht aan besteedde en doorverwees naar de site van Brown. Het is nog niet zo lang geleden dat Peter de Vries een column had in de Telegraaf. Van je (ex)vrienden moet je ‘t hebben. Ook zijn eigen SBS6 gaf Brown in Shownieuws nogal de ruimte. Er zijn ook andere geluiden. Gistermorgen hoorde ik Edwin Evers op Radio 538 die na het zien van het filmpje spijt had dat hij Brown in zijn uitzending had gehad en zo ‘een podium’ had gegeven. Zo kan het ook.

Dat Brown nog steeds een appeltje wilde schillen met De Vries is nog enigszins invoelbaar, maar de manier waarop dit ging kan natuurlijk helemaal niet. Brown zal mij wel weer betitelen als vriendje van De Vries, maar dat heeft hier niks mee te maken, dit doe je gewoon niet. Wat ik minstens zo kwalijk vind is de rol van degenen die het filmpje hebben opgenomen (Campus tv). Ik kan me niet voorstellen dat ze niet ongeveer wisten wat er ging gebeuren, als je daar dan aan meewerkt en dat gretig gaat staan filmen ben je een in-slecht mens.

Dat is xc3xa9xc3xa9n.

Kun je nog zeggen (liegen): ‘We wisten het niet. Het is ons overkomen, we stonden daar toevallig.’ Zei de moordenaar van Suzanne Wisman gisteren ook: als ze daar niet had gefietst, was het niet gebeurd. In dit geval hebben de filmers geen enkel excuus: ze hadden moeten  besluiten het niet te gebruiken.

                                                                      *

Suzannewisman2web_7Gisteren ben ik bij het proces tegen Henk van D. in Assen geweest. Hij ontvoerde, verkrachtte en vermoordde Suzanne Wisman op 12 december vorig jaar. Een deel van het verhoor van Henk van D. door de rechter staat hier alvast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: