Dagboek van woensdag 6 juni

6 Jun

Zwolsman1web_1

Update 12:00 uur:

Ik krijg zojuist een e-mail van oud-politieman T. Dolstra, die genoemd is in de zaak van het valse proces-verbaal. Het gaat over de inval bij drugsbaron Charles Zwolsman. Eind april berichtte de Telegraaf daarover. Dolstra heeft aangifte gedaan tegen John van den Heuvel, diens collega Bert Huisjes en tegen de advocaat van Zwolsman, mr. Piet Doedens.

Dolstra schrijft:

"Ten onrechte is mijn naam genoemd in het paginagrote (misdaad)artikel van John van den Heuvel in de Telegraaf. Een beetje misdaad-journalist had gezien of kunnen zien dat dit een valselijk opemaakt proces-verbaal was met een lay-out van voor 1994. In ieder geval was het niet een proces-verbaal van MIJ of van DUINDAM. Dat de inhoud mogelijk zou kunnen wijzen op malversaties door de NR lijkt mij onlogisch. IK heb daar geen kennis van en heb daarvoor een verklaring afgelegd bij de RC in Arnhem. Inmiddels heb ik aangifte gedaan bij de politie in Almere, contra de Telegraaf, de misdaadjournalisten Van den Heuvel en Huisjes en de heer mr. P Doedens. Een beetje advokaat had toch beter moeten weten. Misschien kunt u er wat mee."

Dolstra is met pensioen gegaan op 1 maart 2006, de dagtekening van het proces-verbaal was D06 november 2006. De zogenaamde mede-verbalisant was toen al ruim twee jaar overleden.

Een citaat uit het artikel in de Telegraaf:

"Het document, opgemaakt in tweevoud en ondertekend door de verbalisanten T. Dolstra en A. Duindam, lijkt xc3xa9xc3xa9n lange schuldbekentenis. De agenten schrijven dat na een gesprek met de rechercheurs, douane en FIOD xe2x80x9ewerd besproken dat het OM vooralsnog niet werd gexc3xafnformeerd".

De beslissing om een getuige te verzinnen, wordt hierin zelfs exact vastgelegd tijdens een gesprek op 26 juni 2006. xe2x80x9eDe gegevens die door de diensten werden verzameld, zijn verwerkt in het informantendossier NG/gr/734. Door gebruikmaking van een fictieve informant", zo rapporteren zij intern, xe2x80x9ekon de ingewonnen informatie worden verwerkt zonder dat er sprake was van eventueel onrechtmatig handelen".

Op de sites www.witheet.com en www.crimesite.nl staan meer achtergronden. zelf schreef ik er eerder over op 14 mei

                                                                                               *

Haaglanden5225_4Sjaak, Peter, Charles, Jean-Marie, Hans, Jan, Fred, of hoe je van een Lekkende Pet belandt in een Belgisch bordeel. Maandagmorgen (4 juni) belde Mink Kok, uit de gevangenis in Scheveningen, om nog even na te praten over de zitting van vrijdag (zie eventueel hier). Het verslag van de middagsessie zou ik nog moeten uitwerken. Het ging over zijn gesprekken met Fred Teeven, maar heel interessant is dat niet.

Wat mij vooral bijstaat is dat ze xe2x80x99t hebben over zijn paarse Volkswagen die tijdens de aanslag op Jaap van der Heiden in de buurt van de Plaats Delict zou zijn gesignaleerd en dat er een xe2x80x98communicatiemiddelxe2x80x99 van Mink daar zou zijn geweest. Mink zegt dan iets van: als ik al zo dom zou zijn om mij in de buurt van zoxe2x80x99n aanslag te begeven, dan zorgde ik er wel voor dat mijn auto en mijn telefoon daar in elk geval niet zouden zijn.

Goed, we hadden het eerst even over de uitzending van Nova, met Sjaak K., de Lekkende Pet.

Mink: Ik heb Nova gezien, ik ken de man niet, het is wel een echte Amsterdamse rechercheur, ik moest wel lachen toen ik hem hoorde praten.

Ik: Hij was toch een contact van Jan Femer? Hij gaf toch informatie door aan Femer?

Mink: Nee, dat is absoluut gelul.

Ik: Via die Hans van E.

Mink: Dan had ik dat moeten weten, dat is gelul, daar weet ik helemaal niks van.

Ik: Die Sjaak K. kwam op mij over als een wat gefrustreerd mannetje.

Het vervolg van dit gesprek komt zo op een doorklikpagina. Daarin gaat het verder over Hans van E., die uitgeleverd moet worden aan Belgixc3xab omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een cocaxc3xafnetransport. Een andere verdachte in die zaak is een man die figureerde in de soapserie van de Pfaffs. Voorts hebben we ‘t over Peter la Serpe en Charles Zwolsman. Staat allemaal hier

                                                   *Vaatstra1225_1

Volgende week komt er een boek uit over de moord op Marianne Vaatstra. De zaak is nogal in beweging. Ik kreeg gisteren een mailtje van iemand met een interessante link: dna-wetenschapper professor dr. P. de Knijff heeft al in 2006 een oratie gehouden waarin hij vertelde dat uit dna-onderzoek is gebleken dat de moordenaar van Marianne vermoedelijk een West-Duitse man is.

Ik had dat eerlijk gezegd helemaal gemist en ik vraag me af of het om hetzelfde onderzoek gaat waar Peter R. de Vries het in zijn voorlaatste uitzending over had. Wie er meer van wil weten: de hele lezing, met alle details, staat hier

                                         *

Abnlogo

Nog even twee dingen waar ik me eigenlijk niet mee mag bemoeien (schoenmaker & leest), maar toch. Die fusie van de Abn/Amro met de Belgen (Fortis), dat wordt niks. Door omstandigheden ken ik de Belgische werkcultuur waarschijnlijk iets beter dan de meeste Nederlanders. Een Belg en een Nederlander, samen in xc3xa9xc3xa9n hok? Dat wint de Belg, die doet eerst alsof hij die allesweter fantastisch vindt, maar hij gaat gewoon zijn eigen gang en na een poosje druipt de Nederlander af en alle belangrijke baantjes gaan naar de Belgen: zij weten nog wat een baas en een chef is.

Punt twee: kan er niet een keer een tennis-hooligan op de tribune bij Roland Gar
ros gaan zitten met een pijltjesgeweer? Zodra er weer zo’n kreuntennisser op de baan verschijnt: hup, een verdovingspijltje in de kont en afvoeren die hap. Het begon met Monica Seles, daarna volgden andere vrouwelijke tennisaapjes, gisteren hoorde ik een mannelijke Spanjaard erbarmelijk kreunen bij elke klap. Het ergste is: op de dorpsbaantjes beginnen ze ook al. Kan dit niet gewoon verboden worden?

                                       

No Responses to “Dagboek van woensdag 6 juni”

 1. Mia June 6, 2007 at 9:25 am #

  @H.J., west-duitse man?

  Citeer deels Prof. de Knijff:
  Het verzoek van de Friese recherche was dus niet zo vreemd. Uiteindelijk ontvingen we DNA-monsters van de sperma-sporen die op Marianne waren aangetroffen. Hiermee konden we een Y-chromosoomprofiel van haar vermoedelijke moordenaar maken. Deze bleek een profiel te hebben welke we niet in Nederland aantroffen, maar wel in midden- en zuid-Duitsland.

  Beste Mia,

  je hebt gelijk, ik ben nog van voor De Muur, het beschreven gebied lijkt mij het voormalige West-Duitsland, vandaar.

  Hendrik Jan

 2. ronald June 6, 2007 at 2:02 pm #

  Hendrik-Jan,

  Fortis bestaat al wat jaartjes uit belgen en nederlanders, het is namelijk een belgisch-nederlands bedrijf
  wat betreft de cultuur, hmmmm, daar heb je wel een beetje gelijk in.

  Ronald

 3. Hans June 6, 2007 at 7:27 pm #

  Tennisaapjes??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: