Dagboek van dinsdag 5 juni

5 Jun

Sjaakkrechercheur2web_1

Het is een complot, zeggen de advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef over het feit dat hun clixc3xabnt Sjaak K. ervan wordt verdacht het grote lek bij de Amsterdamse politie te zijn, De Pet. Soms denk ik: je zal maar advocaat zijn. Gisteren had ik het er ook nog even over met Mink Kok, die min of meer toevallig belde. Uiteindelijk was veel van de informatie voor hem bedoeld, zo is de gedachte. Ik moet de aantekeningen nog even uitwerken, kom ik later vandaag op terug.

‘t Kan zijn dat ik gisteren bij RTL Boulevard iets gemist heb, maar ik kan me in het geheel niet herinneren dat de telefoonlijst van John van den Heuvel ter sprake is gekomen. Terwijl John er zelf zat en dat detail nog het meest interessant was van dat hele Pet-verhaal. De politie had de printgegevens van Johns telefoonlijn opgevraagd, over een periode van vier dagen, om na te kunnen gaan met wie hij contact had gehad in deze affaire. Stuurde KPN per ongeluk de lijst van een half jaar.

Interessant, natuurlijk, voor de recherche, maar niet echt prettig voor John. Vertrouwelijke gesprekken voer je misschien niet telefonisch, maar als ik het bij mezelf naga: afspraken maken voor een ‘vertrouwelijk gesprek’ gaat toch vaak telefonisch. Je kunt toch aardig in beeld brengen met wie je zoal contact hebt. 

                                                                 *   

Update 17:45 uur:

Het is vandaag een gekkenhuis, er wordt zoveel gebeld in oude en nieuwe zaken dat ik niet toekom aan het uitwerken van het gesprek met Mink Kok. Morgenvroeg.

Update 12:30 uur:

Dehond1180_10

De Hoge Raad gaat zelf onderzoek doen in de Deventer Moordzaak en bepaalt daarna of er herziening moet volgen. Er zullen twee politieagenten worden gehoord, die van een begrafenisondernemer belastende informatie zouden hebben gekregen over klusjesman Michael de J.

Mijns inziens is dit wel heel erg gerommel in de marge. Als er nieuw onderzoek moet komen, dan naar technische sporen, dna heeft Louwes de das om gedaan. 

Update 11:00 uur:

Vandaag is er weer een ‘dag van de waarheid’ voor Maurice de Hond: beslist wordt of de zaak-Louwes wordt herzien. In een aantal kranten staan berichten over een hausse aan claims van mensen die vinden dat ze ten onrechte zijn veroordeeld. Na ‘Schiedam’ is de beer los en denkt iedereen dat justitie zo’n beetje iedereen onterecht opsluit. Als je beter leest, zie je dat er toch maar vrij weinig zaken waarbij je denkt dat er echt iets fout is gegaan. Die zaken krijgen dan ook veel publiciteit: Ina Post is nooit uit de media verdwenen, iedereen kent Lucia de B. en zo zijn er nog een paar. Om over de Deventer Moordzaak maar te zwijgen. Volgens mij zijn er veel meer zaken waarin daders ten onrechte worden vrijgesproken. De kans op herziening voor Louwes schat ik overigens niet hoog in, maar we horen ‘t in de loop van de dag.

Update 10:45 uur:

De buitenmonteur van UPC kwam langs. Binnen enkele minuten had hij het probleem ontdekt: ongeveer 17 meter verderop, onder de stoep, is er een kink in de kabel. Geen van de vier ‘binnenmonteurs’ had dat in de afgelopen weken ontdekt. Kon ook niet: zij hebben niet dat apparaatje van de afdeling buiten. Is sinds twee jaar het nieuwe beleid van UPC. Voor die tijd losten de monteurs het zelf allemaal op: binnen geen probleem? Dan buiten. Gaatje graven, draadje knopen, klaar is kees. Nu moet er een aannemer worden ingeschakeld, die na acht xc3 tien dagen kan komen. Eerder verslag van dit drama staat hier

                                                                              *                                                                                     

Vaatstr3Hilbrand Nawijn trekt zich terug uit de zaak-Vaatstra: hij is in aanvaring gekomen met de vader van Marianne. De dansende Beer van Zoetermeer zou een computer en een telelens hebben aangeschaft op kosten van de Stichting. Ik zat nu al een hele tijd te bedenken waarvoor hij die telelens nodig had, ik kan nog niks verzinnen. Volgende week komt er een boek uit over de zaak-Vaatstra, van een oud-medewerker van Nawijn, Bart Bakker. Ik ben er niet helemaal gerust op, op een of andere manier lijkt het mij een hoog Alberto-Stegeman-gehalte hebben. Als ik aankondigingen zie van telefoongesprekken met de moordenaar, besluipt mij enige twijfel.

                                                                            *

Bepster_10Dinsdag=bepsterdag. Op de website www.bepster.com staat nu mijn nieuwe column online. Gaat over een Groningse spuitgast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: