Dagboek van maandag 4 juni

4 Jun

Upcbalk

UPC staat in de meterkast, de monteur was er al vroeg. Een van de vorige monteurs had trouwens een opvallende achternaam: Leverman. Net als wijlen Robert Long, dus. Ik had geen tijd om te vragen of hij familie was. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met de storing, de ‘afdeling buiten’ komt slechts in actie als het echt niet anders kan. Na drie weken ellende: als het goed is komt er morgen iemand. Verslag van dit drama staat hier

                                           *

                      

Stanleyh02web_1Berichten van Aruba: ‘correspondent’ Macamba vroeg vorige week om een foto van Stanley Hillis, ‘de ouwe’.  "Er komt regelmatig een man in een Nederlands cafxc3xa9 die een beetje kalend/grijs is, rond de 60 jaar denk ik, die zich "Stan" noemt. Schijnt naar zijn zeggen ex-legionair te zijn geweest (Franse legioen?) en ik heb hem ook eens samen gezien met Endstra hier op Aruba, in 2001, als ik mij goed herinner."

Als ik een foto voor hem heb, gaat Macamba ‘t verifixc3xabren. De naam van het cafxc3xa9 zet ik er maar niet bij, een beetje privacy heeft Stanley wel nodig, zeker na het coververhaal in Panorama van afgelopen week.

Macamba, na het zien van de foto: "De man die ik bedoel is bijna kaal (nu), maar lijkt toch heel veel op de foto. Een volgende keer zal ik hem vragen of hij Hillis heet, waarom niet?"

                                                           *

Nataleenieuw_3Ik had Macamba ook gevraagd of Joran van der Sloot al weer op Aruba was, na de huiszoekingen van de politie. "Ik heb hem niet gezien maar het schijnt dat hij hier zijn zomervakantie door gaat brengen. In ieder geval mag hij de nachtclub Carlos ‘n Charlies NIET meer in. Volgens het hoofd security daar is hem de toegang officieel ontzegd. Waartegen vader Paul zich weer juridisch wenst te verzetten. Het verhaal rond Nathalie Holloway leeft niet echt meer onder de Arubanen en ik weet wel zeker dat Joran straks hier onbekommerd kan genieten van zijn vakantie."

                                                                            *

In de loop van de dag komt het grootste deel van het getuigenverhoor van Fred Teeven, afgelopen vrijdag in Rotterdam, online, in de zaak ‘Der Process Mink K.: een hap stront’. Veel mensen denken dat het een taalfout is: in het Duits zou het toch ‘Prozess’ moeten zijn? Klopt, maar Kafka schreef het zelf zo en wie ben ik om hem te verbeteren?

Update 10:30 uur:

Mink belde uit de gevangenis. Kwam goed uit, ik ben het verslag nog aan het uitwerken, ik kwam iets tegen over het zogenaamde Annapurna-onderzoek. Wat was dat ook weer? Heeft-ie uitgelegd. Annapurna is een berg in de Himalaya (zijn geografische kennis is beter dan die van mij). Verder hebben we ‘t gehad over Sjaak K. en de infiltranten annex huurmoordenaars.

Update 12:00 uur:

Het complete verslag van het getuigenverhoor van Fred Teeven staat nu online (alleen voor de echt gexc3xafnteresseerden, het is erg lang. Wel interessant, vind ik zelf) Staat hier

                                                                           *

Over literatuur gesproken: ik weet dat ik mij daar eigenlijk niet mee mag bemoeien (schoenmaker en leest), maar Connie Palmen was zaterdagavond bij De Zomer Draait Door. Ik had toch sterk het idee dat Matthijs van Nieuwkerk het ook niet helemaal eens was met de elit(er)aire opvattingen van La Palmen, die zich nogal verbaasde over de simpelheid van de kritiek op haar meesterwerk Lucifer. Het is een roman, het is fictie, wat ben je toch dom als je dat niet snapt. Peter Schat heeft alleen in haar verbeelding een moord gepleegd, niet in werkelijkheid.

Ik leg momenteel de eerste hand aan mijn nieuwe roman, LuciferSS. Het gaat over een succesvol schrijfster, Pony Kalmen. Haar opa was een groot bewonderaar van Hitler en meldde zich bij Der Adolf voor het programma Lebensborn: hij liet zijn toenmalige echtgenote bevruchten door een blonde Duitse SS-er, om een blond Arisch kindje te kunnen voortbrengen. Er ging het een en ander mis, er kwam wel iets blonds uit, maar dat was nogal gehandicapt. Werd afgestoten, zou vernietigd moeten worden, maar na een spectaculaire ontsnapping met veel prikkeldraad en landmijnen wist het kind het zuiden van Nederland te bereiken, alwaar ze later een dochter baarde, onze Pony. Die op haar beurt een relatie kreeg met een bekende Nederlandse journalist. Ze was zo jaloers op diens succes dat ze hem met een gifpilletje vermoordde, waarna ze een boek schreef over dit thema, maar dan vanuit een heel ander perspectief. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: