Viaduct van Millau: parel op de krentenweg

2 Jun

Millau: de harde keutel in de darm tussen Parijs en Barcelona

Millau1bwebDe hoogste brug ter wereld, bij Millau in Zuid-Frankrijk, loodst niet alleen dagelijks tienduizenden automobilisten over de vallei van de Tarn, het is ook een toeristische attractie van de eerste orde aan het worden. Elke dag leggen er duizenden vakantiegangers aan om het wereldwonder van dichtbij te bekijken. Ze staan even stil bij het werk aan de weg, die vooral bij Nederlanders altijd erg in trek was: omdat deze route goedkoper was. Het oponthoud bij Millau xe2x80″ in de drukke periode wel zoxe2x80x99n vier uur xe2x80″ namen ze voor lief.

Het heeft wat gekost, maar dan heb je ook wat. In euroxe2x80x99s lijkt het iets minder: 400 miljoen. In oude guldens was het miljard al aardig in het vizier gekomen. Het overbruggen van het dal van de Tarn duurde drie jaar, in december 2004 werd het nieuwste wereldwonder geopend, maar voor de meeste Nederlanders duurde het tot de zomervakantie van 2005 voor ze het megaviaduct met eigen ogen konden zien. De pijler in het midden is zelfs hoger dan de Eiffeltoren: van dal tot top meet deze sierlijke pilaar 343 meter, de toren in Parijs moet het doen met 320 meter.

LEES MEER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: