Dagboek van donderdag 31 mei

31 May

Chaam3web_2Ik vrees dat ik vandaag wat bezoekers ga teleurstellen. Het nieuws was schokkend genoeg gisteren. Homo’s in Groningen die mannen naar seksfeesten lokken en daar tegen hun wil besmetten met hiv. Een moeder in Chaam die haar elf maanden oude zoontje in de auto achterlaat waarna het kind overlijdt. Nova dat de vuilniszakken van de koningin uitpluist.

Maar wat je moet daar allemaal mee? Over die baby kun je eerst nog denken: ook toevallig, een week nadat zoiets in Belgixc3xab is gebeurd, zou een nieuwe trend zijn? Als ik lees hoe het is gegaan, lijkt het een uiterst tragisch geval. Soms is het beter de berichten eerst wat te laten bezinken.

Geldt ook voor de berichten over PSV-voetballer Jan Kromkamp: eerst leek het of hij slachtoffer was geworden van zinloos geweld. Een dag later komen er al wat twijfels: hij heeft zelf ook behoorlijk staan rammen. En nu komt de aap uit de mouw: hij was zijn vriendin aan het molesteren: hij wilde dronken naar huis rijden, de vriendin zei er wat van en werd de struiken in gemept. Twee jongens die hem niet kenden maar het meisje wilden helpen, bemoeiden zich ermee en toen ontstond er een vechtpartij. Ik ben benieuwd wat er nog meer naar boven komt, de Bladen zullen zich wel over de vriendin ontfermen, neem ik aan.

Corvanhoutamst2_1Wat mij iets meer bezighoudt: ik heb de verklaringen van die Peter la Serpe er nog eens op nagelezen. Eigenlijk heet hij Giuseppe, zijn vader is van Iatliaanse afkomst, maar hij is zichzelf Peter gaan noemen. Ik begreep dat hij zijn jeugd voornamelijk in kindertehuizen heeft doorgebracht, dus dat Italiaanse is er wel af. Ik was de foto’s van de Plaats Delict, van de moord op Cor van Hout, nog eens aan het bekijken (foto links, Amstelveen). Volgens La Serpe zijn Jesse R. en Fred R. verantwoordelijk voor deze liquidatie.

CorvanhoutcompOf dat ook betekent dat zij de uitvoerders zijn geweest en daar persoonlijk op de motor hebben gereden, weet ik niet. Als je de foto bekijkt: uit een straatje links kwam een motor tevoorschijn op het moment dat Cor en zijn gezelschap uit het restaurant op de achtergrond kwamen lopen. Cor en Robert ter Haak stonden rechts te wachten, de bodyguard/chauffeur haalde de auto op. Het gebeurde in een oogwenk: er werd een spervuur aan kogels afgevuurd op Van Hout, waarbij Ter Haak min of meer per ongeluk ook werd geraakt (en later overleed). Cor was vrijwel op slag dood, toegesnelde buurtbewoners hoorden hem nog zeggen: ‘Ik heet Cor van Hout’, toen was het over.

Henk Strootman herinnerde zich dat er destijds een foto in Opsporing Verzocht is getoond van de moordmotor. Deze was gestolen en kort voor of kort na de aanslag werd hij geflitst door een verkeerscamera (rood licht). Er zit een man op met een blouse. Jesse of Fred? Ik kon zelf die foto n iet meer vinden en bij Opsporing Verzocht zit-ie niet in het archief (waarom eigenlijk niet, de zaak is toch niet opgelost?) Ik kon alleen nog de compositietekeningen van de twee mannen op de motor terugvinden. Je zou denken dat de man rechts eventueel – gezien zijn wat Indisch aandoende uiterlijk – Jesse R. zou kunnen zijn. Nu ken ik hem niet persoonlijk, maar het lijkt mij vrij onwaarschijnlijk dat hij in een pak met stropdas achterop die motor heeft gezeten. 

                                                                 *

PaardmarumIn het kader humor, maar toch om te lachen: men herinnert zich de winnende foto voor de Zilveren Camera, van die paarden in het Friese Marum? Iemand heeft voor veel geld dat mooie witte paard gekocht, maar het blijkt een kat in de zak te zijn. De man is aan het poetsen en boenen geweest, maar het arme beest blijft grauw. Het witte effect komt volgens de paardenlui van photoshop. Is die lucht op de achtergrond wel echt? Was het niet in dezelfde tijd dat een Amerikaanse fotograaf zijn prijs moest inleveren omdat hij bij een foto van een bomaanslag een rookwolkje te veel had ‘geshopt’?

No Responses to “Dagboek van donderdag 31 mei”

 1. Crimesite May 31, 2007 at 10:58 am #

  De foto van de bewuste motor staat al enige tijd op het forum van Crimesite. Men zou motor in Zaandam e.o. hebben gezien.

 2. Crimesite May 31, 2007 at 11:12 am #

  Voor degenen die niet alle foto’s op het forum wil bekijken van de meer en minder bekende penoze hierbij de link:
  http://www.crimesite.nl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=705&postdays=0&postorder=asc&start=45&sid=887fce6e9dc52f6b310d3ff50cdb51c7

  Beste Crimecollega,

  heb je ook een linkje voor niet-geregistreerde bezoekers?

  Hendrik Jan

 3. Patrick May 31, 2007 at 12:42 pm #

  Hier een directe link van de fiets

 4. Anonymous May 31, 2007 at 1:17 pm #

  was trouwens niet in chaam maar in baarle nassau ow grote onderzoeker!!;)en de andere baby kwam uit belgie

 5. Henk Strootman May 31, 2007 at 1:55 pm #

  Ja, dat is precies de foto die ik bedoelde.
  En nu ik me toch weer eens op dit log meld even iets anders. Ik kom nog wel eens in de wat minder kapitaalkrachtige stadsdelen van Rotterdam en daar viel me onlangs op dat je steeds meer jongeren ziet die “wegduiken” in zo’n hippe gangsta-capuchon. Er is ook een variant waarbij er een cap – met noodgedwongen de klep naar voren – onder de capuchon wordt gedragen. Het zijn vooral Antillianen en Marokkanen die deze trend hebben opgepikt danwel gezet. En al vallen de mussen van het dak, de capuchon blijft op. Is dit werkelijk mode, of betreft het een manier om buiten de wakend oog van de straatcamera’s te blijven? Ik denk het laatste en vraag me af, mag dat zomaar? Waarom een burka niet en zo’n belachelijke capuchon bij droog weer wel? Waarom schrijft de APV een vergunning voor wanneer iemand zich in sinterklaaspak wil hijsen, maar mag een ander wel wegduiken onder zijn capuchon?

 6. Mattman May 31, 2007 at 9:42 pm #

  De paardenfoto is wel geshoped, maar of dat ook de kleur van het beestje betreft??

  Zie:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/045430.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: