Dagboek van woensdag 30 mei

30 May

Justitierotterdam1web_2Hesdy: Ik was op Curaxc3xa7ao rond augustus 1992. Dat weet ik nog goed, ik werd toen 30 jaar.

Rechter: Is dat belangrijk? Het jaar daarop werd u 31.

Hesdy: Het was voor mij belangrijk, het is een mooi rond getal.

Fragment uit het verhoor van Hesdy B., getuige in de zaak tegen Mink Kok en Rusky R., die worden verdacht van de bomaanslag op drugshandelaar Jaap van der Heiden, in april 1993 in Alkmaar. Vrijdag aanstaande wordt Fred Teeven als getuige gehoord: hij heeft in 1997 een vooronderzoek geopend, maar daar is toen niks uit gekomen. De advocaten willen hem daar graag over horen. Ik ook. Dus dat wordt vrijdag weer een vroege rit richting Rotjeknor.

Het proces daar wordt bijgewoond door een aantal die-hards. Ik denk dat Marian Husken van Vrij Nederland er het vaakst is, of iemand van het Noordhollands Dagblad, wiens naam ik niet ken (zoek ik nog op).

Ik heb het grootste deel van het verhoor van afgelopen vrijdag uitgewerkt, waarbij ik om de drie regels dacht: ik ben gek. Zelf vind ik het wel interessant, maar wie nog meer? Er is geen blad dat dit af wil drukken, schat ik zo, ik heb het niet eens gevraagd. Dus dit is uitsluitend voor de bezoekers van deze site, het zal hooguit een paar duizend keer gelezen worden. Hoe dan ook, wie er interesse voor heeft: klik hier

                                                                  *

Loods1_2Zondagavond besteedde Peter de Vries ook aandacht aan de loods op industrieterrein De Heining in Amsterdam, waar Freddy Heineken en chauffeur Ab Doderer na hun ontvoering werden vastgehouden. Aanleiding: het voornemen van de gemeente Amsterdam het pand te slopen: men wil deze ‘zwarte bladzij’ uit de geschiedenis van de stad wegpoetsen. In het programma kwam ook Sjerp Jaarsma aan het woord. Hij organiseerde de Heineken Kidnap Tour, een rondgang door Amsterdam waarbij de belangrijkste plekken werden bezocht die met de ontvoering te maken hadden.

De busrit, met Sjerp als reisgids, eindigde in de loods, waar een permanente expositie was ingericht en waar men met eigen ogen nog de geheel intact gelaten hokken kon bekijken. In 2005 maakte ik een reportage over Sjerp en zijn tour. Staat hier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: