Dagboek van vrijdag 25 mei

25 May

Jortmoszkovich_2

Is het een Salomons oordeel of een slecht e grap, die uitspraak van het Hof in Amsterdam? Kelder mag Moszkowicz eigenlijk geen maffiamaatje noemen, maar hij hoeft niks te rectificeren en hij krijgt ook geen straf. Wie heeft er dan gewonnen? Ik, zegt Bram triomfantelijk, en hij is al bijna voornemens de verdediging van clixc3xabnt Holleeder zelf weer ter hand te nemen. Over het zwarte geld en het toasten op een dode Freddy Heineken lees ik niks meer, dat is allemaal niet meer belangrijk. Jort Kelder zal het voorlopig wel uit zijn hoofd laten Moszkowicz een maffiamaatje te noemen, de vraag is alleen: zijn er anderen die het nog wel durven, en krijgen zij dan wel straf?

                                           *

ThailandwegwebOver Sjaak B., de grootste huur- annex seriemoordenaar van Europa, komt het een en ander binnendruppelen (zie dagboek van gisteren). Maanden geleden gingen er al geruchten dat er met hem iets aan de hand was, maar zelfs de advocaten van de Holleeder-zaak wisten van niets. Het enige dat ik toen hoorde was dat hij in Thailand zou zijn ondergedoken. Was niet zoxe2x80x99n gekke gedachte, er wordt gesuggereerd dat hij in het kamp-Mieremet zat, maar zelfs dat laatste staat voor mij nog niet al te vast, ik heb daar nog wat twijfels over.

Dat Sjaak geregeld in Thailand kwam, is geen geheim. Hij had een Thaise vriendin en hij zou ook van plan zijn geweest de arrestatie die in de lucht hing, voor te zijn door in Thailand onder te duiken. Bij nader inzien had hij daar van afgezien: hij wilde niet net als zijn maatje Jesse R. (die in Marokko werd aangehouden) in een oncomfortabele gevangenis terechtkomen.

Sjaak zou in elk geval xc3xa9xc3xa9n moord hebben gepleegd, bij een schietpartij bij discotheek Challenge in Badhoevedorp. Hij kreeg een straf van acht jaar.

Vorige week kwam net het bericht dat deze geruchtmakende discotheek, waar altijd veel heibel was, gaat sluiten. De eigenaar is de regeltjes van de gemeente meer dan zat.

Sjaaks heeft zijn roots in Badhoevedorp: zijn vader heeft er een autobedrijf, maar die wil verder niks met de zakelijke aangelegenheden van zoonlief te maken hebben.

                                                                    *

Tinknw1180_1De Hoge Raad heeft de vrijspraak van Betty B. – in de zaak Tinka van Rooij – door het gerechtshof in Den Bosch nietig verklaard. Er komt in oktober/november een nieuwe rechtszaak in Arnhem. Betty wordt gezien als de drijvende kracht op de achtergrond van het complot tegen Tinka. Ze ontsprong de dans tot nu toe omdat een andere verdachte, Angelo de B., aanvankelijk allerlei voor haar ontlastende verklaringen aflegde. Daar had hij zo zijn redenen voor, maar gevoelens kunnen veranderen.

Ik kom er later op terug, vandaag ga ik eerst maar eens de nieuwe getuige in de zaak tegen Mink Kok bekijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: