Dagboek van dinsdag 15 mei-middag

15 May

Quakkelsteijn

De beruchte bankovervaller Eric-Jan Quakkelsteijn is vandaag in Arnhem bij een simpele kledingdiefstal in de kraag gevat. Wel grappig, zoals het op de website van de Telegraaf staat: eerst wordt hij aangeduid als ‘E.J.Q.’, vervolgens als ‘Ernst Jan Q.’ en in de derde alinea als ‘Quakkelsteijn’

De man liep toevallig tegen de lamp, omstanders hadden hem aangehouden omdat hij iets uit een winkel zou hebben gestolen. Een medewerker van de winkel achtervolgde hem, maar de overvaller verzette zich en spoot traangas in de ogen van de winkelmedewerker. Hij werd met hulp van omstanders overmeesterd.

Quakkelsteijn (36) was enige tijd geleden nog in het nieuws omdat velen dachten dat hij de moordenaar was van Louis Sxc3xa9vxc3xa8ke. Dat was een andere overvaller. Quakkelsteijn werd in 2003 in hoger beroep veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf voor gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. In december 2001 was hij via een luchtkoker uit de Rotterdamse gevangenis de Schie ontsnapt, sindsdien was hij voortvluchtig. De afgelopen tijd was hij bij skinheads in Rotterdam-Zuid gesignaleerd.

De overvallen gingen altijd gepaard met veel geweld. Met zware bommen werden de gevels van de gebouwen opgeblazen, er vielen vaak gewonden onder voorbijgangers of bezoekers en tijdens de aftocht vuurde hij vaak tientallen kogels af op achtervolgende agenten.

No Responses to “Dagboek van dinsdag 15 mei-middag”

 1. D cious May 15, 2007 at 2:56 pm #

  Hxc3xa9, zo is het grenswisselkantoor in de stationshal in Maastricht ook een keer overvallen…

 2. Low profile May 15, 2007 at 6:55 pm #

  wat grappig,om telegraaf te verbeteren..dan mag ik jou ook wel eventjes verbeteren

  Eric Jan is namelijk zaterdag al gearresteerd

 3. gerrit May 16, 2007 at 8:22 am #

  Ik dacht dat je nooit volledige namen gebruikte en al helemaal geen foto zonder balkje,en wat zie ik je doet het nu allebij wel wat heeft je doen besluiten om dat nu wel te doen?

  Beste Gerrit,

  justitie heeft destijds zelf de persoonsgegeven van Quakkelsteijn verspreid, met naam en toenaam en foto. Ik vind het ‘roomser dan de paus’ om nadat zo’n man is gepakt ineens met initialen te gaan werken. Geldt ook voor slachtoffers met dezelfde achternaam als de dader: Marga Langendoen, vermoord door Hans L.
  Misschien had ik de foto gebalkt als het een recente was, maar deze is destijds door justitie gebruikt en is nogal gedateerd.

  Hendrik Jan

 4. struikrover May 21, 2007 at 4:30 am #

  heel geinig ventje hoor die Erik, zou wel willen weten waar hij op dit moment is, en vraag me af voor hoelang…. hihi
  mvgr DE STRUIKROVER.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: